Jocurile s-au terminat, alegerilor – boicot!
РУС. MOLD.
» » Jocurile s-au terminat, alegerilor – boicot!

Jocurile s-au terminat, alegerilor – boicot!

5-10-2016, 11:18
Просмотров: 1 609
  
Версия для печати   
Jocurile s-au terminat, alegerilor – boicot!Comuniștii din Taraclia: ”Boicotarea alegerilor președintelui țării poate deveni primul pas spre alegerile parlamentare anticipate”.

Comitetul raional Taraclia al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a desfășurat plenara a IV-a, în cadrul căreia membrii comitetului raional au luat în dezbatere decizia Plenarei a XX-ea a CC al PCRM cu privire la boicotarea alegerilor nelegitime ale președintelui țării, stabilite pentru ziua de 30 octombrie a.c. La lucrările acestui for de partid a luat parte membrul Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM, Ina Șupac, conducător al fracțiunii parlamentare a PCRM.

 

În luarea sa de cuvînt, Ina Șupac a explicat în mod detaliat poziția Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în ceea ce privește boicotul alegerilor prezidențiale. Comuniștii din Taraclia și-au exprimat susținerea sa privind boicotarea alegerilor anticonstituționale ale șefului statului moldovenesc. După cum au remarcat comuniștii în timpul dezbaterilor, jocurile de-a ascunselea cu guvernarea au luat sfîrșit.

 

”Dacă noi vom urmări de la o parte ceea ce se întîmplă cu Moldova, ea va fi pur și simplu nimicită. Acum principalul e să aducem la cunoștința alegătorilor din teritoriu poziția PCRM. Să mergi la guvernare fără o majoritate parlamentară este o sinucidere. Noi nu avem ce căuta acolo”, au subliniat comuniștii în luările lor de cuvînt.

 

”Oamenii sunt convinși de faptul că și în cazul în care careva dintre candidați va trece ambele tururi ale scrutinului și va deveni conducător al statului, poporul nu va simți schimbări spre bine și, în primul rînd, în țară nu va fi nici o îmbunătățire a situației social-economice. La ce să ne așteptăm noi, poporul simplu? Acum ei vor cheltui bani enormi pentru organizarea alegerilor, iar veniturile noastre așa și nu vor crește, chiar dacă ei ne fac promisiuni foarte frumoase”, și-au exprimat opinia și îngrijorarea comuniștii taraclieni.

 

În baza totalurilor plenarei a IV-a, a fost adoptată o rezoluție a activului de partid a comitetului raional Taraclia al PCRM. Comuniștii au subliniat că decizia Curții Constituționale din 4 martie este o adevărată răsturnare constituțională. Iar însăși participarea la alegerile anticonstituționale ale președintelui țării, se menționează în rezoluție, nu e altceva decît legiferarea încălcării constituționale săvîrșite de CC, consolidarea actualei puteri și conservarea stării de stat capturat de către oligarhii corupți. Comuniștii din Taraclia au remarcat că doar boicotul va readuce Moldova în albia constituțională, că boicotarea alegerilor poate deveni primul pas spre alegerile parlamentare anticipate.
 
Ecaterina Mîndru
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: