Alegeri false
РУС. MOLD.
» » Alegeri false

Alegeri false

4-11-2016, 14:04
Viziuni: 1 079
  
Versiunea de tipar   
Alegeri falseJudecînd cetățenii care au boicotat alegerile, așa numiții opoziționiști — socialiștii — concomitent, «nu au observat» o mulțime de încălcări

Pe data de 30 octombrie, atenția societății moldovenești a fost focusată pe procesul electoral. Deja, tradițional, după deschiderea secțiilor de votare, au început să parvină informații cu privire la încălcări. 

 

Dis-de-dimineață, ca și în timpul alegerilor parlamentare precedente, «brusc» s-a deconectat registrul electronic al alegătorilor. Concomitent, acest lucru s-a întîmplat cu computerele din Chișinău, raioanele Căușeni, Cimișlia, Dondușeni și Taraclia.

 

În mai multe localități din țară, periodic, dispare internetul. Și anume în această perioadă se înregistrează o creștere cosmică a ratei de participare: către amiază votaseră peste 700 de mii de alegători. Comparativ cu alegerile parlamentare din 2014, este cu 120 de mii de oameni mai mult. Este logică și presupunerea că anume în acest moment se realizează toate manipulările cu buletinele necesare cuiva.

 

Apoi, au început să parvină informații despre depistarea în listele electorale a persoanelor decedate cu mulți ani în urmă. Respectiv, la Chișinău, la secția de votare Nr. 138, în liste s-a pomenit o femeie care a decedat încă acum 14 ani. Membrii comisiei electorale (printre care au fost și reprezentanți ai așa numitei formațiuni de opoziție— PSRM) au refuzat să înregistreze plîngerea rudelor care au depistat numele femeii răposate. Un alt caz — o familie din Strășeni a depistat în listele electorale numele a 5 (!) rude decedate. În toată țara, aceste nereguli s-au înregistrat cu zecile.  Apare întrebarea, cui i-au revenit aceste buletine?

 

Un alt exemplu de falsificare în masă a fost înregistrat la Bălți. Acolo, alegătorii veniți la secția de votare au descoperit că ei deja ar fi primit buletinele și, chipurile, au și votat deja. Iar la Chișinău, la secția de votare Nr. 112, un sac cu buletine a fost deschis în lipsa observatorilor. Din sacul deschis lipseau trei ștampile VOTAT și o parte din buletine. Tot la Chișinău a fost reținut un cetățean care s-a prezentat la secție cu un buletin pe care-l avea asupra lui.

 

O situație ieșită din comun s-a înregistrat în satul Risipeni, raionul Fălești unde alegătorilor li s-a permis să voteze fără acte: comisia electorală de circumscripție a decis să permită la patru alegători să voteze fără ca aceștia să prezinte fișa de însoțire a buletinului unde se pune ștampila VOTAT cu scopul de a evita votarea multiplă.

 

În ziua alegerilor, în mai multe localități, panourile electorale cu fotografia liderului PSRM Igor Dodon erau amplasate chiar lîngă secțiile de votare. Iar la Telenești, pliantele electorale ale socialiștilor au fost încleiate chiar la intrarea în sediul PDM. La Bălți, chiar și în ziua votării, pe piloni erau încleiate tot felul de materiale de agitație în favoarea candidatului din partea PSRM. Potrivit observatorilor, adresările repetate către reprezentanții organelor de drept în legătură cu acest fapt au rămas fără nici o reacție.

 

În pofida faptului că așa numita opoziție, în figura Partidului Socialiștilor, a declarat că «nu au fost înregistrate încălcări în timpul alegerilor», situația vorbește contrariul. Scurta cronică de falsificare a alegerilor prezidențiale din acest an, prezentată mai sus, vorbește despre faptul că, din 2009 încoace, alegerile din Moldova sunt manipulate pentru că acest lucru este foarte convenabil cuiva.
 
Ecaterina Mîndru
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: