Împreună vom proteja și renaște Moldova!
РУС. MOLD.
» » Împreună vom proteja și renaște Moldova!

Împreună vom proteja și renaște Moldova!

25-11-2016, 16:15
Просмотров: 902
  
Версия для печати   
Împreună vom proteja și renaște Moldova!Adresarea delegaților celui de-al VIII-lea Congres al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova către poporul Moldovei

Stimați concetățeni!

 

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a desfășurat cel de-al VIII-lea Congres al formațiunii.

 

Acesta este cel mai important eveniment din viața partidului, care a fost creat și funcționează pentru binele Patriei noastre comune. Partidului ce activează pe dimensiunea dezvoltării sociale, economice, culturale și spirituale a poporului nostru, a tuturor cetățenilor care locuiesc pe plaiul nostru minunat.

 

Trecînd peste diferite încercări chiar din ziua fondării sale: lupta pentru dreptul de a se numi comuniști, lupta pentru recunoaștere socială, îndeplinirea obligațiilor în contextul guvernării țării, lupta în opoziție, PCRM niciodată nu a trădat sarcina sa de bază: obținerea echității sociale, crearea condițiilor egale de viață pentru toți cetățenii țării unde să fie păstrată statalitatea și integritatea.

 

Perioada dezvoltării consecvente a Moldovei, determinată de politica statal-patriotică a PCRM, realizată în perioada guvernării formațiunii, a fost întreruptă de lovitura de stat începută pe 7 aprilie 2009, care continuă pînă în prezent și care este susținută de forțe din afară. A venit, din nou, perioada degradării și distrugerii continui. Capturarea statului, comisă de clica pseudodemocratică, a generat în batjocorirea bazelor democratice fundamentale ale vieții sociale.

 

Limitarea dreptului la cuvînt prin închiderea sau acapararea prin atacuri raider a surselor media incomode, monopolizarea cîmpului mediatic servește drept acoperiș pentru corupția politică și «turismul politic», persecuției și șantajului politic. Sub această acoperire are loc supunerea organelor puterii și structurilor economice intereselor unui cerc restrîns de persoane, distrugerea bazelor democratice a activității economice și vieții economice.

 

Iată că deja de șapte ani bugetele sociale și asigurărilor medicale, anterior profitabile, nu le ajung surse pentru asigurarea executării funcțiilor legale, se prăbușește sistemul bancar — care încă în 2008 a fost recunoscut ca al cincilea pe plan mondial la capitolul stabilitate, poporului i se fură miliarde de dolari, economia se restrînge, agricultura este lăsată în voia sorții fără susținerea și stimulii de rigoare.

 

Atenția publică este focusată pe lupta împotriva simbolurilor eroice ale trecutului nostru și miturilor mincinoase noi create. Societatea este scindată în baza principiului «Vest-Est» cu un singur scop: de a nu-i permite să se consolideze împotriva guvernării jefuitoare, criminale și trădătoare. În acest scop este atacată, în repetate rînduri, Constituția Republicii Moldova. De dragul păstrării acestei guvernări criminale, societății i s-a aruncat osul alegerilor directe ale șefului statului. Cu mare regret, acest «os» a fost prins și chiar se bat pentru el cei care văd în putere o modalitate de a-și satisface vanitatea și de a se îmbogăți peste măsură, dar nu un instrument de muncă asiduă în numele poporului și țării.

 

Toate aceste aspecte au fost analizate minuțios în contextul evaluării, de către Congresul al VIII-lea, activității PCRM în perioada 2012 — 2016. Partidul a trecut printr-un lanț de grele încercări, trădări, decizii interne complicate și reduceri numerice esențiale. Cu toate acestea, formațiunea a rămas devotată scopurilor și sarcinilor sale fundamentale de program.

 

Acest devotament a asigurat PCRM-ului restabilirea creșterii rîndurilor noastre, și nu din contul celor care-și doresc să ajungă la putere, ci din contul cetățenilor care conștientizează și recunosc dreptatea și demnitatea acestor scopuri de program al PCRM.

 

Noi, comuniștii, în primul rînd, ne orientăm forțele spre consolidarea societății moldovenești, spre depășirea problemelor interne cu care se confruntă țara noastră: restabilirea democrației și libertăților prin eliberarea statului din captură, asigurarea dezvoltării social-economice în baza standardelor moderne de organizare a economiei și dezvoltării umane progresive și ireversibile, asigurarea sănătății naționale, calității educației și culturii.

 

Cel de-al VIII-lea Congres al PCRM a aprobat obiectivele de program ale partidului și a însărcinat Comitetul Central și toate organizațiile partinice, dar și membrii formațiunii să organizeze toată activitatea partido-politică în vederea realizării acestora.

 

PCRM nu se va abate din calea protecției drepturilor, libertăților și condițiilor vieții demne pentru toți cetățenii Patriei noastre — Republica Moldova.

 

Împreună să întoarcem puterea poporului!

Împreună să renaștem Moldova!

 

Chișinău, 19 noiembrie 2016скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: