Încă o dată despre distincții
РУС. MOLD.
» » Încă o dată despre distincții

Încă o dată despre distincții

22-03-2019, 12:40
Viziuni: 659
  
Versiunea de tipar   
Încă o dată despre distincțiiÎn numărul trecut al «Comunistului» am scris despre cavalerii Ordinului Republicii, cărora le-a fost stabilită din partea statului o indemnizație lunară de 500 de lei. În lista beneficiarilor de această indemnizație se află Vladimir Plahotniuc, Petru Lucinschi, Mihai Ghimpu, Anatol Șalaru, Traian Băsescu și alte persoane demne de o asemenea favoare.
 
Mai tîrziu m-am întristat. Și s-a întîmplat din cauza bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah. La ușa ei nu va bate în fiecare lună poștașul, pentru ca ea să-și pună semnătura în listă și să primească respectiva indemnizație. Fapt de care poartă vina nu altcineva decît însuși «președintele tuturor», Igor Dodon.
 
În acest caz, domnul «ales de către întregul popor» s-a zgîrcit și a decorat-o pe prietena sa politică doar cu Ordinul de Onoare. Iată de ce nu a fost onorată și cu indemnizația lunară de 500 de lei.

În decretul semnat de Igor Dodon se menționează că respectiva distincție se înmînează bașcanului Găgăuziei pentru munca ei rodnică pe parcursul multor ani, pentru spiritul civic activ și pentru contribuția pe care a adus-o în dezvoltarea economiei și a sferei sociale din regiune.

Stați un pic: munca pe parcursul multor ani cam cît timp a durat? În funcția de bașcan, Irina Vlah se află patru ani. O asemenea perioadă de timp nicidecum nu poate fi numită de lungă durată.

Iar cît privește spiritul civic activ — da, n-ai ce spune, Irina Vlah a demonstrat că îl posedă. Cînd Găgăuzia a fost năpădită de un viscol crunt, ea se odihnea activ în Tailanda. Întîmpinîndu-l pe Dodon la Comrat, a dănțuit activ dansuri naționale găgăuze. Iar să pui autografe pe spatele noilor-născuți de la Cișmichioi — ce poate fi mai activ decît acest gest? Îți vine gîndul s-o sfătui pe bașcan să ia brom, pentru scăderea acestui activism civic.

Contribuție la dezvoltarea economiei și sferei sociale a regiunii? A fost și asta. Cît privește economia regiunii, Irina Vlah a făcut promisiuni darnice despre deschiderea în industria prelucrătoare a 11 întreprinderi cu tehnologii avansate, apoi și a cinci întreprinderi agroindustriale moderne și crearea a 2000 locuri de muncă. Iar în mod real a dezvoltat în mod activ firma fratelui său — «Damir Agro».

Pentru toate acestea și pentru multe altele de același fel ale Irinei Vlah, ea nu se bucură de onoare în mijlocul locuitorilor Găgăuziei. Și ce reiese din asta? Ordinul de Onoare bașcanul îl are, pe cînd onoare — nu are…

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: