Schimbarea cu locul a componentelor
РУС. MOLD.
» » Schimbarea cu locul a componentelor

Schimbarea cu locul a componentelor

5-04-2019, 13:07
Viziuni: 549
  
Versiunea de tipar   
Schimbarea cu locul a componentelorPrimarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, l-a demis din funcție pe directorul Pieței Centrale, Victor Gutium. Edilul l-a dat afară și pe arhitectul-șef al Chișinăului. Totodată, au fost supuși ostracismului toți adjuncții lui Gutium.
 
Motivul pentru demiterea directorului Pieței Centrale a fost următorul: ar fi parvenit plîngeri din partea agenților economici despre colectările ilegale de taxe la Piața Centrală, noi nu vom tolera acest lucru, directorul — afară.

Dar să avem în vedere faptul că comercianții de la Piața Centrală sînt impuși să plătească taxe adiționale nu de acum și nu din acest an. Despre aceste colectări știu și copiii din grupa de creșă. De unde au apărut acum acești agenți economici conștiincioși, care și-au exprimat indignarea?

Apropo, primarul general interimar putea nici să nu aștepte aceste plîngeri. Gutium și co-tovarășii puteau fi demiși mult mai devreme. Pentru neprofesionalism, mizerie, antisanitarie și dezordine absolută în perimetrul obiectului gestionat de ei. Cînd treci pragul porții Pieței Centrale ai impresia că ai ajuns pe o insulă-ocnă și ai un singur gînd — să ieși mai repede de acolo.

Fiind la curent cu realitățile, orice locuitor al Moldovei va explica pe îndelete neștiutorilor că, cel mai probabil, locurile se eliberează pentru «cine trebuie». Și nu mai contează pentru cine — cumetri, nănași sau, pur și simplu, consăteni. Următorul «șef» va fi noua «autoritate criminală» a sistemului. Unul flămînd, care nu a reușit să fure destul, iar, în consecință, viața agenților economici de la Piața Centrală nu va deveni mai dulce. Dimpotrivă, se va înrăutăți considerabil.

Același lucru se atestă și la Direcția arhitectură, urbanism și relații funciare. Sergiu Borozan a fost «încălzit la piept», în 2017, de fostul primar interimar Silvia Radu, care, după ce a făcut un scurt popas la Ministerul Sănătății, s-a făcut deputat. Acum, însă, locul lui Borozan trebuie să fie eliberat pentru o nouă creatură a «măgărușului interimar». Așa că și taxele ilegale achitate pentru construcțiile ilegale vor crește considerabil. Or, în acest caz, regulile matematice nu funcționează și de pe urma schimbării cu locul a termenilor suma se schimbă. În direcție ascendentă.

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: