Altă cale nu există!
РУС. MOLD.
» » Altă cale nu există!

Altă cale nu există!

18-04-2019, 12:33
Viziuni: 928
  
Versiunea de tipar   
Altă cale nu există!În ziua de 22 aprilie se împlinesc 149 de ani din ziua nașterii lui Vladimir Ilici Lenin. Revoluționar, publicist, fondator al marxism-leninismului, politician și om de stat sovietic de dimensiune mondială, întemeietorul Partidului Social Democrat Muncitoresc (al bolșevicilor) din Rusia, unul din organizatorii și conducătorii Revoluției din 1917 în Rusia, întemeietorul primului în istoria mondială stat socialist – URSS și al celei de a III-ea Internaționale (Comuniste) – și toate acestea se referă la el, la Vladimir Lenin. Deși opiniile istoricilor în ceea ce privește activitatea lui sunt neunivoce, însă un lucru este absolut incontestabil: rolul lui în istoria mondială e colosal.
 
Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, în repetate rînduri și-a exprimat opinia referitor la măreția ideilor conducătorului proletariatului mondial și fondator al statului sovietic

„Mulți oameni încep să uite acea moștenire și acea contribuție pe care le-a adus Lenin în istoria dezvoltării omenirii”. „Dar altă cale – acest lucru îl spunea și Lenin, acest lucru s-a spus și după Lenin, îndeosebi după ce am pierdut o țară atît de măreață, cum a fost URSS, – deci, o altă cale decît cea de dezvoltare a omenirii în direcția echității sociale și în direcția socialismului pur și simplu nu există. Și nici nu poate să existe”, subliniază președintele PCRM.

Totodată, Vladimir Voronin consideră că îndepărtarea temporară de leninism încă nu vorbesc despre faptul că elaborările științifice și moștenirea teoretică ale lui Lenin nu au nici o perspectivă.

„Perspectiva, cu siguranță, există! Noi ne convingem de asta după exemplul marii Chine. Noi vedem asta chiar și sub coastele SUA – în exemplul Cubei. Noi vedem cum și alte țări se dezvoltă cu succes, urmînd calea construirii socialismului în statele lor”, enumeră liderul comuniștilor moldoveni.
 
 Vladimir Voronin nu are nici o îndoială că „Respectul față de Lenin va fi veșnic.  În urma noastră neapărat vor veni generații care vor păstra și vor continua cauza lui Lenin. Și această cauză va trăi în veacuri și în toate timpurile. Fie ca fiecare dintre noi să poarte în inima și în cugetele sale memoria acestui om. Și ca noi, prin fapte concrete, să realizăm în munca noastră politică și de partid acele obiective pe care și le-a propus Partidul Comuniștilor”.

„Vremea revoluțiilor nu s-a terminat! Cei care cred că ei, apărîndu-se cu miliardele lor, ascunzîndu-se după  parbrizurile antiglonț ale limuzinelor, înconjurîndu-și castelele cu garduri înalte și zi și noapte avînd alături bodygarzi, se vor feri astfel de mînia poporului pe care în fiecare zi îl pradă, fără a fi pedepsiți pentru acest interminabil jaf, greșesc amarnic – mai devreme sau mai tîrziu, acest popor  se va răscula și va nimici toată banda”, a declarat liderul comuniștilor moldoveni.

„Noi suntem continuatorii cauzei lui Octombrie, cei care au avîntat în Moldova drapelul ideilor comuniste. Cei care din nou au abordat ideea luptei pentru dreptate, pentru onestitate, pentru o atitudine egală față de toți oamenii” – Vladimir Voronin este sigur de asta.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: