Or scoateți crucea, or, îmbrăcați pantalonii
РУС. MOLD.
» » Or scoateți crucea, or, îmbrăcați pantalonii

Or scoateți crucea, or, îmbrăcați pantalonii

21-05-2019, 11:00
Viziuni: 491
  
Versiunea de tipar   
Or scoateți crucea, or, îmbrăcați pantaloniiÎn aceeași zi cînd s-a organizat Festivalul familiei, la Chișinău, s-a desfășurat și parada gay-lor
 
Situația de duminica trecută, care a fost atestată pe străzile capitalei, poate fi calificată drept suprarealistă.

Pe strada București se desfășura parada gay-lor, păzită de toată componența MAI din municipiu, iar în Piața Marii Adunări Naționale, cel care ocupă funcția de președinte – Igor Dodon – își făcea reclamă în baza subiectului  susținerii familiei tradiționale.
 
Ce să mai spunem: în acest sens, actualei  guvernări  moldovenești nu-i este deloc ușor. Și nu-i este ușor începînd cu anul 2012, atunci cînd sub presiunea ”lumii civilizate” a adoptat renumita ”Lege cu privire la egalitatea șanselor”. De atunci, în fața autorităților apare permanenta dilemă din vechiul banc: or scoate crucea, or, îmbracă pantalonii. 

Pe de o parte, susținerea comunității LGBT – majoritatea populației nu va înțelege. Pe de altă parte – a i se opune, nicidecum nu se poate. Și cum să i te opui dacă la aceste parade gay participă nemijlocit figuri oficiale din SUA și Europa.  Iar banii care ajung în buzunarul guvernării moldovenești curg anume de la ei. De asta și se văd impuși să permită desfășurarea paradelor și festivalurilor de genul ”Curcubeului peste Nistru”, care a provocat odată mare rezonanță. 

Doar că noi nu avem atît de mulți gay și lesbiene. Respectiv, trebuie să fie trimiși încoace vreo doi de import. În acest an, la marș au participat aproximativ 200 – 300 de oameni, dintre care circa  jumătate au fost din rîndul  ”călătorilor” din Europa și România. În schimb, numărul polițiștilor era de circa 2000, ceea ce a făcut ca parada gay-lor să arate mult mai impunătoare.  Ce căuta printre participanții la marș deputatul din partea blocului ACUM, Dumitru Alaiba. Fapt care, de altfel, este logic. Actualul membru ACUM a fost, anterior, membru al PLDM, formațiune care a și inițiat ”Legea cu privire la egalitatea șanselor” și a fost chiar și consilierul lui Vladimir Filat. Ei și dacă tot obișnuiești să schimbi orientarea politică, de ce nu ai schimba și altă orientare? 

Cultura gay se impune Moldovei din afară. Și aici, problema, nici pe departe, nu constă în drepturi și libertăți. Problema constă în manevrarea societății, crearea unei societăți de consum, celei asemănătoare din SUA, o societate care a rămas cu un singur instinct.  Promovînd generos acest scop la nivel de geopolitică, noi obținem anume acel scop pe care-l urmăresc yankeii și care rîvnesc la domnia mondială. 

* * *
De altfel, elita noastră politică trebuie să se bucure tacit pentru că nu este implicată la participarea manifestațiile LGBT. Da ce? Potrivit recomandărilor, care se conțin în raportul APCE  ”Lupta împotriva discriminării sexuale”, politicienii, parlamentarii și funcționarii de stat ai țărilor membre ale Consiliului Europei sînt obligați să participe la manifestațiile organizate de minoritățile sexuale. Așa că implicarea excesivă pe subiectul integrării europene poate fi o adevărată provocare pentru Plahotniuc, Filip, Candu și alții ca ei. De altfel, soluția a fost deja identificată. Igor Dodon, care luptă doar la nivel verbal pentru drepturile poporului moldovenesc, iar în realitate – îl exploatează nemilos pentru că el însuși face parte din mafia de la guvernare, a fost desemnat ”cel mai important exponent al valorilor tradiționale”. Nu are ce să se distreze, s-a decis în oficiul PDM, oricum nu are cu se ocupa... 

Dodon s-a apucat cu entuziasm de treabă și a început să-și facă intens reclamă pe tema ortodoxiei și valorilor familiare și chiar a declarat anul 2019 drept Anul Familiei.   El are așa un joc. Anul 2018 l-a declarat drept Anul lui Ștefan cel Mare, anul curent – drept Anul Familiei, iar anul viitor va fi anul de a nu vă jucați cu focul. Apropo, pe 15 mai, în toată lumea s-a sărbătorit Ziua Internațională a Familiei. Cu toate acestea, ”alesul de tot poporul” nu a reacționat în niciun fel. În orice caz, în presa moldovenească nu a apărut nicio informație în acest sens de la Președinție. În schimb, la Festivalul Familiei, organizat sub propriul ”patronat”, s-a perindat și a vorbit mult despre rolul celei mai importante ”celule sociale”. Faptul că aceste ”celule sociale” se destramă, pleacă la muncă peste hotare, că oamenii zilnic fug din țară cu tot cu ”celule” nu prea îl interesează pe Dodon.  El este mult prea ocupat pentru ca măcar să încerce să oprească acest proces. Slugărirea Păpușarului nu tolerează agitație...  

În schimb, Dodon nu a ezitat să arunce o piatră în grădina gay-lor: ”Îmi pare rău ca la cîteva străzi de aici, zeci de oameni organizează un marș absolut neclar și sînt păziți de două mii de polițiști”. Dar cum rămîne cu ”președintele tuturor”? 

L-a ”ars” pe Dodon și ”cel mai bun prieten al său” – interpretul rus Filip Kirkorov.  Care a luat și a declarat, într-un interviu de-al său, că în toată activitatea lui de artist , propagă prin toată imaginea sa cultura gay. ”Poate că și eu propag cultura gay pe scenă. Eu îmbrac perii, paiete. În viața de zi cu zi, mă îmbrac altfel”, a declarat interpretul. Gata, nu mai vede Kirkorov căpșuni de la Sadova, a mîncat suficient... 

Și o bătrînică i-a stricat dispoziția ”alesului de tot poporul”. Aceasta s-a interesat: ”din contul cui se face tot banchetul respectiv, adică festivalul?”.  Oare nu din banii publici ? Părtașul valorilor tradiționale a oferit și un răspuns tradițional: banii sînt din partea sponsorilor, care au preferat să rămînă în anonimat. 

* * *
În  acest an, evenimentele s-au desfășurat pașnic. Participanții la festival și cel de la parada gay nu s-au luat de cap, nimeni nu a aruncat n reprezentanții minorităților sexuale cu ouă și roșii împuțite și nici măcar diaconul Gheorghe Valuță nu a ieșit din biserica sa.  Asta pentru că, deocamdată, guvernarea are cu ce sustrage poporul de la crimele sale. Astăzi, este vorba despre agitația din jurul situației parlamentare. De îndată ce situația se va clarifica, va fi numit un nou dușman. Or, într-un stat totalitar, dușmani trebuie să existe întotdeauna și nu contează cine sînt aceștia.

Ivan Lecarev
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: