De dragul beneficiului sau nimeni nu merge nicăieri
РУС. MOLD.
» » De dragul beneficiului sau nimeni nu merge nicăieri

De dragul beneficiului sau nimeni nu merge nicăieri

28-01-2019, 12:00
Viziuni: 2 653
  
Versiunea de tipar   
De dragul beneficiului sau nimeni nu merge nicăieriIgor Dodon și-a mai schimbat, o dată, «încălțămintea în aer»
 
«În cadrul «adresării speciale» către cetățenii țării, «alesul de tot poporul» a declarat că refuză să participe la viitoarele alegeri parlamentare și nu se va regăsi în capul listei Partidului Socialiștilor.

Toate speculațiile «socialiștilor» pe marginea acestui subiect s-au spulberat, liderul i-a abandonat și sărmanii «orfani» vor trebui să se descurce singuri. Fiți de acord, nu este tocmai cea mai ușoară sarcină. Mai ales cu o reputație de flecar, demagog și pierde-vară și care nu poate fi ameliorată nici măcar de întrevederile frecvente cu Vladimir Putin.

Dodon și-a trădat nu doar adepții, el și-a mințit alegătorii dispuși să voteze pentru PSRM. Pentru că toată agitația preelectorală a Partidului Socialiștilor, toate mesajele formațiunii au fost construite pe convingerea că Dodon este avangarda listei sale electorale. Unde mai pui că, atunci cînd a trasat totalurile anului 2018, însuși «alesul de tot poporul» a declarat că candidatura lui va fi prima pe lista PSRM. Așa că îi felicităm pe toți cetățenii care au fost mințiți!

Însuși Dodon declară că decizia de a nu candida pe lista Partidului Socialiștilor în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare va fi în favoarea formațiunii, «susținerea lui morală și politică» va fi de partea ei pentru că doar PSRM «este capabil să schimbe de sine stătător puterea în țară și să guverneze responsabil Republica Moldova».

Referitor la «susținerea morală și politică»: Igor Dodon nu are dreptul să utilizeze resursa administrativă pentru a-i susține pe socialiști în cadrul campaniei preelectorale. El nu poate face uz de clădirea Președinției, mașina de serviciu, comunicatele sale de presă, întrevederile oficiale pentru a susține PSRM. Acest lucru a fost remarcat chiar și de odiosul membru al CEC, Iurie Ciocan. Ei bine, dacă pînă și partenerul mai mare a lui Dodon — președintele PDM, Vladimir Plahotniuc — oferă «accept»... desigur... În ceea ce privește «favoarea partidului» — puțin probabil. Iată, însă, în ceea ce privește favoarea personală a lui Igor Nicolaevici — da, indiferent din care unghi de vedere nu ai analiza.

Cel care ocupă funcția de președinte — Igor Dodon — este un play boy la întreținerea statului, care nu este responsabil pentru absolut nimic. Și va continua să aibă acest statut pînă în 2020. El nu are nevoie de responsabilitatea unui deputat. Așa cum nici nu are nevoie să se expună riscului să zboare din componența noului for legislativ. Acest lucru s-ar putea întîmpla dacă nu se va reuși formarea majorității parlamentare. În acest caz, Parlamentul va fi dizolvat și anunțate alegeri parlamentare anticipate. Deci, nu este mai bine de a nu complica lucrurile și a continua distracțiile în cadrul a tot feluri de festivaluri alături de Kirkorov și Paholkov, să facă sesiuni fotografice alături de Putin și să participe la cursele din Condrița?

Pe de altă parte, Dodon ar fi putut participa la alegeri în capul listei socialiștilor (de dragul «beneficiului pentru partid»), după care să renunțe la deputăție și să revină la funcția sa glamuroasă, cedînd fotoliul său de deputat următorului candidat socialist de pe listă.

«Alesul de tot poporul», însă, nu a făcut acest lucru. Concluzia: Igor Dodon nu scontează sincer pe acel succes al socialiștilor despre care strigă pe toate gardurile. Or, poate în general nu scontează pe succes. Nu este secret că «popularitatea» socialiștilor a picat brusc în rîndul populației. Fapt care a fost demonstrat foarte clar de alegerile locale de anul trecut din Chișinău și Bălți.

Da, și ratingul lui Dodon abia de se ridică mai sus de nivelul plintei. Întrevederile fără niciun rost cu conducătorul rus, jocurile cu Ankara și, cel mai important, «suspendările programate pe cinci minute ale președintelui» și respectarea ascultătoare a doleanțelor Partidului Democrat (susținerea sistemului electoral mixt, legea cu privire la amnistia capitalului, oferirea lui Plahotniuc a benzinăriilor duty free și multe altele) au îndepărtat de la «alesul de tot poporul» majoritatea electoratului.

Acum, Dodon nu va împărți toată greutatea prăbușirii socialiștilor. Ci va declara cu nerușinare că popularitatea proprie a dînsului în rîndul populației este neobișnuit de mare și că el poate scoate oamenii în stradă, de aceea, «nu trebuie de jucat cu focul». Alegerile doar au fost pierdute de Ceban, Bătrîncea și Greceanîi la care el nu are nicio atribuție deși îi susține din tot sufletul «moral și politic». La figurativ, pentru Dodon, PSRM are rol de soție, iar beneficiul personal — rolul de pantaloni. Totuși, pantalonii sînt mai importanți decît soția. Există multe locații unde poți merge fără soție, dar nu te poți duce fără pantaloni...

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: