Lupta pentru imagine
РУС. MOLD.
» » Lupta pentru imagine

Lupta pentru imagine

16-08-2017, 15:24
Viziuni: 415
  
Versiunea de tipar   
Lupta pentru imagine Cetățeanul dat uitării în perioada vacanțelor de vară Igor Dodon încearcă cu insistență să amintească despre existența sa.

 

Opinia publică din satul Sadova este frapată: oare de ce pămînteanul lor, care s-a cățărat în fotoliul prezidențial, nu se face văzut nicăieri ? Pînă și posturile lui TV de buzunar sînt obligate să înceapă edițiile de știri nu cu laude la adresa lui Igor Nicolaevici, ci cu știri criminale și date despre starea vremii.

 

Într-adevăr, este straniu pentru un om care se crede tatăl națiunii luminat, concomitent, de absolutism. ”Acționează !” – au strigat fanii. Și el a început să acționeze.

 

În stilul său obișnuit de curcan – se umflă și-și ridică sîngele în obraji (după care, de regulă, se retrage rușinos). Foarte plictisitor, ”alesul de tot poporul” a declarat că ”nu va permite”, ”nu va admite” și ”nu va promulga” orice ar fi pînă și zborul cosmonauților moldoveni pe Soare. Nu-și găsește locul omul. Să nu stea liniștit la soare și să aștepte victoria în cadrul alegerilor parlamentare în baza sistemului mixt. Păi nu, ba-și dorește consultări, ba răsturnarea regimului.

 

Primul lucru pe care are de gînd să nu-l permită Dodon este introducerea regimului de vize cu Rusia, fapt care ar fi, chipurile, planificat de ”majoritatea parlamentară”. E unde a apărut această informație ? Ea nu a fost confirmată nici de MAEIE, nici de președintele fracțiunii ”europenilor”, Valeriu Ghilețchi. Nu că am avea noi mare încredere în Ghilețchi sau guvernare, dar introducerea regimului de vize nu este nici măcar în beneficiul acestor autorități.

 

Deci, căutați în a cui beneficiu este. Iar acest lucru este benefic nimeni altuia decît lui Dodon. Trebuie cumva să-și curețe petele de pe haina albă pe care le-a căpătat n urma complotului cu Partidul Democrat. Așa că, zvonurile despre introducerea regimului de vize, din cîte se pare, au apărut în nucleul Partidului Socialiștilor și Președinției. Însuși primitivismul ideii, involuntar, ne duce cu gîndul la autorul acesteia – consilierul ”președintelui” – Vanea Ceban. Cum nu ar fi, Dodon va lupta din nou curajos cu veteranii morilor de vînt în numele imaginii sale.

 

Apropo, încă o luptă s-a dat pe poligonul militar din Bulboaca, unde cei de la NATO ar fi purces la construcția unor noi obiecte militare. Un motiv minunat pentru autoreclamă ! Și Dodon nu l-a rata. Adoptînd poziția de curcan, el a declarat că ”aceasta este încă o provocare a Guvernului” și că el va ”va bloca toate aceste lucruri”. Dar a dat-o rău în bară – vizitînd Bulboaca, ”alesul de tot poporul” ”nu a observat niciun fel de lucrări suspecte pe poligon”. Iată și luarea Bastiliei... Se pare că matale, omule, ești un ratat cronic.

 

Evident, Dodon nu s-a apucat să umfle propriul eșec și a decis, așa cum spunea primul și ultimul președinte al URSS, să ”exacerbeze”. Și a promis să ”nu admită” un conflict militar în Transnistria și chiar a amenințat că ”împreună cu poporul” va răsturna actuala guvernare dacă ea se va aventura în acțiuni militare. Ei bine, dacă nu însuși Bonaparte, atunci cel puțin Murat trimis să răstoarne nemilos Directoratul care s-a epuizat pe sine însuși !

 

Într-un final, după încă un efort, a născocit încă o sperietoare împotriva căreia va lupta curajos ”alesul de tot poporul” tătuca Dodon. Aceasta a fost vociferată de ”politologul” dodonis, Bogdan Țîrdea. Potrivit lui, în curînd, în Moldova, nu doar că va fi sistată transmisiunea posturilor TV rusești , dar vor fi interzise și cărțile în limba rusă, vor fi impuse restricții în Internet. (Și, totodată, se pare că va fi împușcat poetul Victor Peleneagră pentru versurile despre serile îmbătătoare din Rusia). Așa cum țineți minte, încă o aberație a socialiștilor.

 
Dar pentru că toate măsurile indicate mai sus sînt din domeniul fanteziilor PSRM-iste și nimeni nu are de gînd să le realizeze, Dodon va declara cu o ușurință neobișnuită, că doar grație lui s-a reușit evitarea unei catastrofe. Slavă, ”alesului de tot poporul”!
 
Eugeniu Marian.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: