Competiție în merite de unionism
РУС. MOLD.
» » Competiție în merite de unionism

Competiție în merite de unionism

13-10-2017, 14:20
Viziuni: 312
  
Versiunea de tipar   
Competiție în merite de unionismLiderul grupului parlamentar al «europenilor populari», Iurie Leancă, consideră că, pentru apropierea Moldovei de România, dumnealui a făcut mult mai mult decît oricare alt politician sau funcționar de stat.
 
Capacitatea de a prevedea consecințele acțiunilor sale niciodată nu a fost o trăsătură dintre cele puternice ale lui Leancă. Dimpotrivă, el se arată a fi din categoria acelor oameni care mai întîi fac, iar se gîndesc la ceea ce au făcut abia după asta. Dacă au cu ce se gîndi…

Și cu ce anume se laudă domnul Leancă? Că fiind chiar și «pur și simplu un prim-ministru», dar al unui stat totuși independent, el a acționat în defavoarea lui și în avantajul țării învecinate. Altfel spus, a comis o înaltă trădare. Fapt pentru care trebuie să facă închisoare — și asta nu doar conform legilor în vigoare din Moldova, ci și conform oricăror legi din lume.

În opinia domnului Leancă, integrarea europeană poate fi realizată doar prin intermediul României și cu România. Și asta e o repetare cuvînt în cuvînt a «opiniei particulare» a lui Mihai Ghimpu. Iar Iurie Leancă cu grupul său și cu «majoritatea parlamentară» pur și simplu au pledat pentru includerea în Constituție a articolului cu privire la vectorul de integrare europeană. Așa că dumneavoastră, părinte, cum se spune, sau îmbrăcați-vă pantalonii, sau scoateți-vă crucea de la gît.

Nemaivorbind de faptul că de acum pomenitul Mihai Ghimpu poate să prezinte și el lista trudei sale pe tărîmul deloc ușor al unionismului. Același lucru îl poate face și nepotul lui, Dorin Chirtoacă, — oare nu anume el a fost cel care, la ceremonia de investire, i-a dus Președintelui român Băsescu o ulcică cu pămînt moldovenesc?

Iar meritele lui însuși Băsescu sînt și mai și. El nu numai că în repetate rînduri a luptat pentru unire în anii președinției sale, acum, iată, a devenit președinte de onoare al unui partid unionist — Partidul Unității Naționale, creat de Anatol Șalaru, care s-a desprins de PL. Așa că Trăian Băsescu pînă astăzi continuă să acumuleze puncte.

Domnul Șalaru de asemenea poate să declare: să știți, în pauzele dintre delapidările fondurilor publice, și eu am făcut pentru România nu mai puțin decît Iurie Leancă.
 
Meritele lor în această privință pot de asemenea să le prezinte Ana Guțu, Vitalia Pavlicenco, Ion Hadîrcă, Oazu Nantoi, Nicolae Dabija și alți cetățeni care «s-au ponosit» muncind cu zel pe tărîmul unirii. Fiecare din ei poate striga așa ca să-l audă toată lumea: «Pe toate acestea le-am făcut eu, luați-mă și pe mine în tabăra burtăverzilor!».

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: