Neapreciat pînă la lacrimi
РУС. MOLD.
» » Neapreciat pînă la lacrimi

Neapreciat pînă la lacrimi

21-10-2016, 09:36
Viziuni: 213
  
Versiunea de tipar   
Neapreciat pînă la lacrimiPe «pur și simplu prim-ministrul» l-au supărat niște simpli studenți, care au îndrăznit pur și simplu să-i pună întrebări în calitatea dumnealui de candidat la funcția de președinte

Recent, la ULIM a avut loc o întîlnire a studenților instituției cu Iurie Leancă, candidat la funcția de președinte. În «cele mai bune tradiții ale democrației» și, desigur, ținîndu-se cont de faptul că acest candidat este un «veritabil european», la îndemnul decanatului, studenții au fost nevoiți să vină la întîlnire în mod benevol-forțat.


În discursul său introductiv, candidatul a accentuat atenția asupra faptului cît este dumnealui de inteligent și bine crescut, aceste calități fiind foarte importante pentru un viitor președinte. Dar de acum la etapa întrebări-răspunsuri, domnul Leancă a demonstrat contrariul.


După mai multe întrebări incomode, dumnealui a trecut la un ton ridicat strident și arogant în comunicarea sa cu tinerii alegători, și-a permis în mod franc să le închidă gura și să înjosească demnitatea celor prezenți.

 

Cel mai amuzant a fost faptul că întrebările care l-au dezechilibrat pe «candidatul inteligent» au fost simple și logice. Și anume:


— de ce el, fiind membru al majorității guvernante, admite înrăutățirea continuă a situației din țară?

— cum planifică dumnealui să îmbunătățească respectiva situație, ajungînd în funcția de președinte?

— de ce dumnealui, în calitate de prim-ministru, a admis furtul miliardului din sistemul bancar?

— este gata să-și depună mandatul de președinte în cazul în care nu-și va îndeplini promisiunile electorale? Ș.a.m.d.


Straniu lucru, dar candidatul, care la timpul său a ocupat funcții foarte importante în stat, s-a dovedit a fi absolut nepregătit pentru a răspunde la întrebările, — firești pentru un asemenea format de întîlnire, — adresate lui de studenți.


Dumnealui nu doar că se schimba la față, făcea pauze lungi înainte de a răspunde, ci, de fapt, a demonstrat totala sa incompetență. Și asta pentru că așa-numitul candidat a încercat să nege tot ceea ce s-a întîmplat și se întîmplă în țară, inclusiv din vina lui, declarînd că nu are nici o atribuție la furtul miliardului, pentru că, atunci cînd s-a întîmplat acest furt, era « doar un simplu prim-ministru».

 

Cît privește demisia în cazul neîndeplinirii promisiunilor sale, a răspuns că nu intenționează să facă așa ceva. Și asta pentru că va fi ales de popor, iar opinia celor nemulțumiți nu-l interesează. Nu contează care va fi numărul nemulțumiților. Doar în lumea asta totul este relativ — pentru unii, 100 000 de oameni este mult, iar pentru alții este puțin…


Domnul Leancă a mai subliniat cu mult entuziasm că este anticomunist, și asta o demonstrează ceea ce a făcut el atunci cînd la guvernare au venit comuniștii: și-a dat demisia din funcția de viceministru al Afacerilor Externe, pe care o deținea în 2001.

 

Dar această mărturisire, spre marele regret al candidatului, a fost în dezavantajul lui, deoarece studenții, dimpotrivă, au subliniat că, în pofida oricărei propagande și oricăror învinuiri aduse acum PCRM, anume acea perioadă, — anii cînd la guvernare s-a aflat Partidul Comuniștilor, — a fost cea mai favorabilă în istoria modernă a Moldovei. Prin urmare, faptul că Iurie Leancă s-a declarat anticomunist nu-i adaugă nici un fel de dividende politice.


Pînă la urmă, supăratul Leancă a părăsit întîlnirea, declarînd că, cu o asemenea dispoziție și asemenea întrebări, nu va fi posibil să trăim mai bine.


Probabil, dumnealui s-a avut în vedere pe sine însuși.
 
Diana Caraman
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: