Descuamat vashingtonean
РУС. MOLD.
» » Descuamat vashingtonean

Descuamat vashingtonean

11-07-2016, 09:04
Viziuni: 1 406
  
Versiunea de tipar   
Descuamat vashingtoneanConsiliul național politic al Partidului «Acțiune și Solidaritate» (PAS) a propus-o pe Maia Sandu în calitate de candidat la funcția de președinte al țării

Astfel, ideea înaintării unui singur candidat la funcția de președinte din partea tuturor partidelor de dreapta s-a făcut cioburi, precum oglinda din cunoscuta poveste a lui Andersen.

 

Ce-i drept, PAS a făcut o reverență de justificare, declarînd prin secretarul general al partidului, Igor Grosu, că, propunînd-o pe doamna Sandu în calitate de candidat la funcția de președinte, partidul va continua negocierile cu alte forțe politice de centru dreapta cu privire la înaintarea unui candidat unic, însă respectiva declarație nu face nici cît două parale.

 

În primul rînd, pentru că reprezentanții setoși de putere ai PLDM, PNEM și ai Partidului DA ei înșiși ar dori să se așeze în fotoliul de președinte, iar în al doilea rînd (și asta e principalul), Departamentul de Stat al SUA a pus miza pe cadrul său și, cum se spune, nu intenționează să amestece vinul cu apă.


Pînă în prezent, candidații săi pentru alegerile la funcția de șef de stat i-au înaintat în mod oficial două formațiuni politice. Partidul Național European din Moldova l-a propus pe «pur și simplu prim-ministrul» Iurie Leancă, iar Partidul DA — pe Andrei Năstase.


Probabil, tehnologii politici din Washington au considerat că Maia Sandu are potențial de figură politică. Pe cînd Leancă și Năstase — așa constată sondajele de opinie — ocupă în «tabela turnirului» locurile de după ea. Luînd în considerare totala dezamăgire a populației în mișcarea de protest, e mai rațional de a risca și a lupta pentru funcția de președinte în mod de sine stătător, decît înaintat de nu se știe cine și nu se știe cu ce condiții.


Da, Maia Sandu e o ființă lipsită de personalitate, de gîndire de om de stat, de un plan convingător de acțiuni și de patriotism elementar — calități din care, în afară de o marionetă, nu se poate produce nimic altceva. Dar ea este un proiect al Departamentului de Stat, plăsmuit cu intenția de a reanima flancul politic de dreapta și a pune în echilibru «dorințele» «coordonatorului» întregii Moldove.
 
Ivan Lecarev
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: