Alarmă la comandă
РУС. MOLD.
» » Alarmă la comandă

Alarmă la comandă

4-12-2019, 17:17
Viziuni: 1 299
  
Versiunea de tipar   
Alarmă la comandăDin bucătăria lui Dodon s-a mai servit o mîncare alterată
 
Precum se știe, Dodon și supușii lui respectă cu sfințenie lozinca lui Reptilov: «Facem gălăgie, fraților, cît mai multă gălăgie!». Ceea ce este caracteristic pentru «revoluționari» și «reformatori» care nu au nici baze morale, nici teoretice și nici măcar rușine omenească banală.

De regulă, după gălăgia pe care o ridică, se retrag în tufari și nu vor să se ocupe de fapte concrete și să poarte o responsabilitate concretă. Respectiv, așa și rămîn să stea în tufari pînă ce apare următorul prilej de a face gălăgie.

Zilele acestea, în eterul unui post de televiziune afiliat lui Dodon, a fost difuzat un subiect cu pretențioasa denumire: «Memorialul gloriei militare «Eternitate» se află sub amenințarea dispariției». În cadrul subiectului, istoricul de pe lîngă curtea lui Dodon, Boris Șapovalov, «atenționează în mod special în legătură cu starea în care se află Aleea Eroilor Uniunii Sovietice și cavalerilor Ordinului Gloriei — nativi din Moldova». Trebuie să înțelegem că în legătură cu starea celorlalte obiecte ale Memorialului «Eternitate» el nu atenționează în mod deosebit.

Șapovalov este cunoscut prin devotamentul său față de «alesul de tot poporul», adoră să învețe permanent «poporul prost» de la micile ecrane, să expună în lumină potrivită esența manipulațiilor dodoniste. Și trebuie să recunoaștem că face acest lucru mult mai delicat, nu atît de neîndemînatic cum o face «privighetoarea» de serviciu a PSRM, Bogdan Țîrdea.

Da, pe Aleea Eroilor Uniunii Sovietice și cavalerilor ordinului Gloriei — nativi din Moldova, demult lucrurile nu mai sînt în regulă, dar de ce Șapovalov atenționează despre acest lucru anume acum? Și nu au oare aceste declarații conotații de comandă?

El putea să «bată un semnal deosebit de alarmă» încă în 2016. Anume atunci, conducătorul «Clubului rus istorico-patriotic» Alexei Petrovici a comunicat: «În august 2016, am expediat o scrisoare Ministerului Apărării în legătură cu situația deplorabilă în care se află stela Memorialului, montată în cinstea Eroilor Uniunii Sovietice și cavalerilor Ordinului Gloriei — nativi din Moldova, în cadrul complexului memorial "Eternitate”». Șapovalov, au-u!

Cine este vinovat de distrugerea Memorialului? Atunci cînd au plecat de la guvernare, comuniștii au lăsat Memorialul «Eternitate» în regulă absolută — restaurat și îngrijit. Dar acest lucru nu-l aranjează pe Șapovalov și pe stăpînul lui, de aceea nu au ezitat să arunce cu noroi în adresa PCRM.

«Restaurarea memorialului s-a desfășurat în 2006-2007, dar, sincer vorbind, nu a fost de calitate și s-a efectuat doar la suprafață. Se pare că s-au economisit bani, sau au fost spălați. Astăzi, deja nu mai putem stabili concret acest lucru», spune Șapovalov.

Afirmația despre calitatea proastă a lucrărilor nu este confirmată prin nimic, respectiv, se încadrează în spectrul calomniei. Iar faptul că istoricul nu ține minte nici măcar datele evenimentelor recente denotă calificarea sa redusă.

Special pentru Boris Șapovalov comunicăm (să-și facă notițele de rigoare — pentru memorie): reconstrucția complexului memorial «Eternitate» s-a desfășurat în aprilie-august 2006, nu în 2006 — 2007. Arhitect a fost Semion Mihailovici Șoihet, iar sculptor — Serghei Andreevici Ganenco. Pentru executarea lucrărilor s-a alocat 35 de milioane de lei. Inaugurarea complexului memorial restaurat a avut loc pe data de 24 august 2006, în ziua eliberării Moldovei de acaparatorii germano-români.

Mai putem comunica suplimentar că președintele de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, personal desfășura ședințe zilnice (uneori chiar și două) nemijlocit la Memorial. Însă, acest lucru puțin probabil să fie interesant pentru dodoniști.
 
Și, apropo, nimeni nu a furat și nu a spălat. Voronin nicidecum nu putea să admită acest lucru. Memorialul a fost construit cu bună știință și nu se distruge. Cum spunea Jvanețki, poate schimbăm ceva la conservator?

Potrivit lui Șapovalov, atunci cînd se desfășurau lucrrile de reconstrucție a Memorialului, au fost admise inexactități și erori. «Să zicem, s-a scris «Partizan Verșigora». Piotr Petrovici Verșigora nu este pur și simplu partizan, el este general-maior, el a fost comandantul primei divizii ucrainene de partizani, însă, partizan și general-maior sînt două lucruri diferite. Sau, să zicem, o altă greșeală gravă — Erou al Uniunii Sovietice, tanchistul nostru căpitan Bocicovschi, iar acolo scrie că este locotenent principal», a declarat istoricul.

Asta deja-i aiureală. Dacă un comandant de partizani are titlul de ofițer, el deja nu mai este partizan? Sidor Artiomievici Covpac (sub comandamentul căruia a slujit Verșigora), de asemenea, a fost general-maior și dublu Erou al Uniunii Sovietice, dar noi toți îl numim partizan. Reiese că noi toți pășim greșit și doar detașamentul istoricilor dodoniști merg în pas corect?

Din nou, unde a fost istoricul Șapovalov timp de 13 ani de zile? De ce nu a vorbit despre greșelile admise atunci, în timpul reconstrucției, dar s-a trezit abia acum? Timp de 13 ani de zile, la Memorial puteau să apară mici probleme, dacă obiectul nu este îngrijit cum se cuvine. Dar Memorialul «Eternitate» nu a fost îngrijit. Reprezentanții AIE, care au venit la guvernare în 2009, au dispus pînă și sistarea gazului la «Focul Veșnic» și doar implicarea deputaților-comuniști a pus punct acestei fărădelegi.

De ce nu se preocupă de memorial așa numitul președinte Dodon, care a «privatizat» așa de avar Ziua Victoriei? Nu este la primul an prezidențial...

Memorialul «Eternitate» se află la balanța Ministerului Apărării și anume această instituție răspunde pentru integritatea sa. De ce Șapovalov nu se adresează direct lui Dodon și cumetrului acestuia — Gaiciuc, care a devenit ministru al Apărării? Suflecați-vă mînicile și preocupați-vă de Aleea Eroilor și de obiect în întregime!

De altfel, este puțin probabil ca acest îndemn să aibă efectul scontat. Reamintim că presa lui Dodon a comunicat încă pe 16 aprilie 2019: «Președintele Igor Dodon și deputatul în Parlament, președintele Uniunii Ofițerilor din RM, Victor Gaiciuc (care pe atunci nu era încă ministru al Apărăii — nota red.) au subliniat necesitatea desfășurării lucrărilor de reparație la Memorialul gloriei militare «Eternitate» și restaurarea monumentului eliberatorilor din capitală, amplasat în preajma Academiei de Științe».

Și ce au făcut figurile sus menționate timp de cinci luni de zile decît să «sublinieze»? Nu este exclus că, acum, socialiștii au inventat un pretext pentru a putea cerși bani de la Moscova. Pentru restaurare. De asta l-au și aruncat înainte pe Șapovalov cu alarma lui.

Dar dacă nu este așa și Boris Șapovalov, într-adevăr, suferă pentru soarta memorialului, să nu bată alarma, dar să bată în Dodon și Gaiciuc și să-i îndemne pe cei doi să manifeste cumsecădenie măcar în fața memoriei ostașilor eroi căzuți în lupte.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: