Bufoneria continuă
РУС. MOLD.
» » Bufoneria continuă

Bufoneria continuă

4-11-2016, 12:46
Viziuni: 250
  
Versiunea de tipar   
Bufoneria continuăDesfășurarea alegerilor prezidențiale ilegale este urmărită de toată presa moldovenească, precum și de multe surse media de peste hotare. Pe numele candidaților s-au făcut mize ca la hipodrom

În timp real se publicau date din ce în ce mai noi din timpul votării, însoțite de tot felul de previziuni și comentarii. De altfel, printre experții locali și străini erau și cei care erau absolut confuzi și se întrebau sincer de ce oare în jurul alegerilor din Moldova s-a creat un asemenea agiotaj.

 

Spre exemplu, Sputnik a publicat opinia analistului economic Victor Moroz, care a declarat că: «Noi acordăm prea multă atenție alegerilor, deși, în calitatea mea de economist, nu înțeleg pînă la capăt, ce poate face în general președintele pentru economie. Va face gălăgie, va face cîteva declarații, însă primii lui pași nu vor avea nicio tangență cu economia. Acest domeniu, în general, nu ține de competența lui».

 

Despre faptul că cetățenii Republicii Moldova cunosc prost competențele președintelui, a vorbit în eterul unui post de televiziune și directorul adjunct al Institutului de Științe Politice și Juridice a Academiei de Științe a Moldovei, Victor Juc. El a subliniat că și noul președinte nu va fi capabil să schimbe situația social-economică.

 

În ceea ce privește renumiții vectori de dezvoltare, într-un interviu pentru radio «Europa Liberă», unul dintre pretendenții la fotoliul prezidențial, Igor Dodon, a renunțat la promisiunea sa de a deturna Moldova din cursul european în cazul în care devine președinte, făcînd trimitere la faptul că «președintele nu are competențe pentru a modifica vectorul geopolitic, pentru a opri acțiunea sau a anula un acord». Iată na, și sărbătoarea…

 

Pe site-ul unui post de televiziune regional, a fost publicată opinia expertului rus Artiom Hriukin, care a meditat asupra candidaților la prezidențiale: «Un pretendent este corupt și instabil, iar altul, evident, nu este gata pentru constructivism pentru că, în momentul alegerilor a ales vectorul proeuropean, ceea ce este echivalent cu cel proromânesc».

 

Agenția informațională TASS a comunicat că: «criza politică și economică prelungită în care s-a pomenit Moldova este puțin probabil să fie soluționată odată cu schimbarea primei persoane în stat».

 

O sursă media «democratică» de buzunar din Moldova a citat oarecare analiști «Chicago Tribune» — pentru care, din cîte se pare, Republica Moldova prezintă interes și care au declarat că «în cazul victoriei lui Dodon, schimbările esențiale în politica externă a țării sunt puțin probabile. Acest lucru se explică prin faptul că președintele Moldovei dispune de competențe limitate, iar toate deciziile importante le ia Parlamentul».

 

În linii generale, comentatorii de peste hotare care urmăresc cursul alegerilor, au ajuns la concluzia că președintele din Moldova nu decide nimic. Evident, dintr-o parte, lor le era interesant să urmărească felul în care Moldova încă o dată, este divizată în doi vectori diferiți — Est și Vest, de parcă la noi nu ar exista alte probleme mai importante.

 

Alegerile prezidențiale din Moldova s-au transformat într-un show gratuit pentru experții de peste hotare. Al doilea tur nu este decît continuarea bufoneriei.
 
Ana Vetrova
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: