Trîmbița lui Usatîi
РУС. MOLD.
» » Trîmbița lui Usatîi

Trîmbița lui Usatîi

23-09-2016, 12:15
Viziuni: 1 349
  
Versiunea de tipar   
Trîmbița lui UsatîiCandidatul la Președinție din partea partidului lui Usatîi — Dmitri Ciubașenco — nu trebuie să depună prea mult efort

 

În locul lui gîndește, vorbește și arată fuhrerul acestei formațiuni politice. Atrageți atenția: practic în toate subiectele televizate sau fotografii, Ciubașenco stă modest undeva pe planul secund, în timp ce despre pretențiile prezidențiale vorbește un oarecare Usatîi, tangența căruia cu fotoliul prezidențial este la fel ca a unui afro-american, admis ca și membru al ku-klus-klan-ului.

 

Dacă edilul de Bălți lipsește, lîngă Ciubașenco stă figura boierească a lui Ilian Cașu — adjunctul lui Usati în partid. Toate acestea amintesc despre începutul poveștii lui Krîlov: «Pe străzi era dus elefantul…».

 

În cadrul emisiunilor televizate, uneori, Ciubașenco dă dovadă de independență, însă, se pare că doar în acelea unde prezența lui Renato Usatîi va fi absolut nepotrivită.

 

Acolo, însă, unde acest lucru este posibil, Renato Usatîi ocupă rapid arena și nu permite candidatului oficial nici măcar să deschidă gura. Așa cum s-a întîmplat în cadrul unei emisiuni televizate la un post privat de televiziune, dedicate falsificării comise de Partidul Democrat în timpul colectării semnăturilor pentru propriul candidat la Președinție.

 

Dar despre ce trîmbițează titlurile portalurilor de știri? Poftim: «Ciubașenco și Usatîi cer să fie numit numărul real al alegătorilor». După care, candidatul trece pe planul secund: «Usatîi și Ciubașenco au demarat procedura de colectare a semnăturilor în toată Moldova», «Usatîi și Ciubașenco au descoperit detaliile falsificării de către Partidul Democrat». Ulterior, Ciubașenco, în general, dispare de la orizont: «Usatîi a discutat cu James Pettit despre alegerile prezidențiale» (???).

 

De cînd oare, detalii cu privire la alegerile prezidențiale sunt discutate cu ambasadorul american nu de Maia Sandu, care are dreptul deplin în acest sens, nu de candidatul Dumitru Ciubașenco, ci de un primar scandalos a unui municipiu din Moldova, președintele unui partid minuscul dar tare flecar?

 

Oare chiar să nu înțeleagă el că, în acest fel, el însuși bate în ratingul lui Ciubașenco? Dar nu, de unde să înțeleagă. Vorbește și gîndește fuhrerul. Și anume în așa consecvență, nicidecum altfel.

 

Să plătească pentru asta se vede nevoit același Ciubașenco. Or, din gura lui, de parcă cu trîmbița lui Renato Usatîi: «Consider că președintele ales trebuie să dizolve Parlamentul, acesta trebuie să fie primul lui decret» ș.a.m.d.


Om deștept fiind, Ciubașenco, desigur, înțelege că toate acestea sunt o prostie totală. Președintele moldovean nu are asemenea pîrghii. Dar continue să repete flecăreala populistă, de miting și analfabetă a lui Usatîi.

 

Nu înțeleg, cum poate să-i placă lui Ciubașenco un asemenea status quo. Dumneavoastră, Dima, or îmbrăcați chiloții, or, lepădați-vă de cruce…

 

Însuși Ciubașenco a declarat, zilele acestea, despre renunțarea definitivă la jurnalism pentru preocuparea de politică. «Eu mi-am schimbat profesia. Cale de întoarcere nu există», a spus el.

 

În legătură cu acest fapt, unul dintre colegi a remarcat cu tristețe: «Am pierdut un jurnalist bun și am primit un politician-marionetă de proastă calitate»…
 
Ivan Lecarev
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: