Măscăriciul în politică
РУС. MOLD.
» » Măscăriciul în politică

Măscăriciul în politică

18-03-2016, 14:32
Viziuni: 1 008
  
Versiunea de tipar   
Măscăriciul în politică La circ există o profesie respectabilă — clovn; însă, pe vremea diferitor conducători au existat tot felul de bufoni menirea cărora era să-i distreze pe cei 

de la putere — «o făceau pe prostul»


La ei te duce gîndul imediat ce este vorba despre actualul «revoluţionar» Renato Usatîi, pe care nici clovn nu poţi să-l numeşti. El este un măscărici ordinar pe vremea unui anumit conducător care-i permite să-l critice pînă într-o oarecare măsură.

 

Pe 6 martie curent, domnul Usatîi a fost laCantemir unde a reuşit să adune un public nenumeros în faţa căruia turna poveşti de genul — de îndată ce EL va veni la putere (nu aşa numitul său partid, ci anule EL), atunci EL va restabili colhozurile ş.a.m.d.

 

După această întîlnire, imediat, pe site-ul lui Renato Usati a fost publicată informaţia că, chipurile, alegătorii din raionul Cantemir l-au invitat pe EL la întîlnire şi după discuţiile purtate cu EI, la partidul său «au aderat primarul oraşului Cantemir, vicepreşedintele raionului Cantemir, primarii mai multor localităţi şi 18 (din 24) organizaţii PCRM». Această declaraţie a trezit nedumerire, mai întîi de toate, în rîndurile comuniştilor din raionul Cantemir, care au început să telefoneze indignaţi la CC PCRM calificînd acţiunea de PR a lui Usatîi ca o minciună sfruntată şi neruşinată.

 

Reprezentanţii comisiei de partid pe lîngă CC PCRM printre care preşedintele — tovarăşul Mantorov O.G. şi secretarul comisiei — tovarăşul Vizir I.A.,de comun cu preşedintele Comisiei de revizie şi control — tovarăşul Filimon A.I şi membrul Comitetului Politic Executiv al CC — tovarăşul Iachimovschii D.I. s-au deplasat într-o vizită la organizaţia raională de partid din Cantemit pentru a clarifica situaţia.

 

Timp de două zile, pe 11 şi 12 martie, membrii grupului au reuşit să viziteze 15 organizaţii primare de partid, să ia legătura cu secretarii celorlalte organizaţii primare şi membrii comitetelor partinice raionale. Nici într-o organizaţie de partid nu s-a confirmat migraţia membrilor la formaţiunea lui Usatîi. Mai mult decît atît, comuniştii s-au indignat, pe bună dreptate, de minciuna neruşinată în care au fost implicaţi. În acest raion, domnul Usatîi este perceput drept un măscărici şi nimic mai mult.

 

În discuţiile cu membrii formaţiunii, secretarii organizaţiilor primare de partid, primarii delegaţi din partea PCRM, s-a constatat că fostul prim-secretar al organizaţiei raionale de partid — Butuc Serghei a dus de rîpă activitatea comitetului raional al partidului scuzîndu-se, permanent, că este foarte ocupat la locul său de muncă de bază. Cu toate acestea, îndeplinind rolul lui Iuda, el a vizitat cîteva organizaţii primare de partid din raion şi a făcut agitaţie pentru aderarea membrilor la formaţiunea lui Usatîi (evident că nu dezinteresat), lucru care l-a îndepărtat şi mai mult de adevăraţii comunişti din raion. Încercînd să-şi justifice cei 30 de arginţi, el a şi fost cel care a raportat şefului său despre cele 18 organizaţii teritoriale care ar fi trecut la partidul lui Usati. Ultimul, la rîndul său, aşa cum îi stă în fire, s-a lăsat pe o ureche şi a anunţat că la formaţiunea SA a aderat o întreagă organizaţie partinică raională. Cu atît mai mult că asta era în ciuda fostului camarad-rival, măscărici şi el — Dodon, care, anterior, a declarat că la formaţiunea sa a aderat organizaţia din raionul Dubăsari, unde mai pui că era vorba şi despre organizaţia din satul de baştină a lui Vladimir Voronin.

 

Toată această «cacealma grandioasă» a culminat cu faptul că la partidul lui Usatîi au trecut, în realitate, doar primarul oraşului Cantemir, secretarul organizaţiei primare de partid din oraş — Ciubaciuc Roman (nici un primar mai mult) vicepreşedintele raionului, prim-secretarul comitetului raional de partid — Butuc Serghei şi o parte din membrii tineri din cadrul organizaţiei primare orăşeneşti, de asemenea, cîţiva membri de partid din cadrul organizaţiilor partinice destrămate anterior. Prin decizia organizaţiei primare din oraşul Cantemir, Butuc Serghei, Ciubaciuc Roman şi cei care, împreună cu ei, au trecut la formaţiunea lui Usatîi, au fost excluşi din rîndurile partidului pentru trădare.

 

Iată şi toată povestea inventată a domnului Usatîi, care nu are nici un partid structurat, nici un plan de acţiuni, nici idee despre activitatea de partid. Toată activitatea lui este bazată pe minciună, corupere şi minţirea alegătorilor naivi.

 

Nu întîmplător nu am amintit nici măcar odată, în acest articol, denumirea înregistrată a formaţiunii lui Usatîi. Acest partid nu are nimic altceva decît denumire şi un stăpîn-gasterbaiter temporar.

 

Ultimele evenimente ce au loc în republică demonstrează că partidele formate din trădători au un singur scop — să ajungă la putere cu orice preţ. Anume pe această dorinţă nestăpînită scontează politicienii corupţi pentru a scinda electoratul PCRM şi a-şi păstra puterea, dar nicidecum de a aduce la putere trădători, de care nimeni nu va mai avea nevoie după alegeri, precum Dodon, Usatîi şi alţii ca ei.

 

Dar, pentru a-şi demonstra importanţa au şi inventat această «competiţie» de cumpărare şi ademenire în formaţiunile lor a membrilor PCRM, judecînd toţi oamenii după sine şi conceptele lor banditeşti. Numai că aceşti «pseudo-revoluţionari» nu au luat în considerare faptul că oamenii aderă la PCRM nu pentru bani, ci pentru convingerile lor, mai ales în aceste vremuri complicate.

 

Oleg Mantorov, președintele comisiei de partid pe lîngă CC PCRM

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: