Oraşul Bălţi fără primar
РУС. MOLD.
» » Oraşul Bălţi fără primar

Oraşul Bălţi fără primar

8-10-2015, 10:57
Viziuni: 1 481
  
Versiunea de tipar   
Oraşul Bălţi fără primarPrimarul capitalei de nord, Renato Usatîi, nici nu are de gînd să se preocupe de problemele oraşului. O sută de zile de aflare la cîrma oraşului Bălţi – e o dată simbolică. E tocmai timpul unei dări de seamă în faţa orăşenilor despre primele acţiuni întreprinse la restabilirea economiei distruse a urbei.


Cu regret, pînă acum, bălţenii  n-au avut norocul să-l vadă pe conducătorul oraşului lor în jiletcă oranj şi cască de aceeaşi culoare pe cap, ieşind din vreo gură a reţelelor de canalizare. Sau certîndu-i pe inginerii nepăsători, care nu-şi bat capul de încălzirea blocurilor din microraionul BAM.


Renato Usatîi, primarul municipiului Bălţi, preşedintele «Partidului Nostru», le-a lăsat pe toate baltă, plecînd în capitala ţării. Anume aici a marcat cele o sută de zile împreună cu participanţii la o acţiune de protest fără termen, în «orăşelul» din preajma Parlamentului.


Dumnealui nu numai că nu i-a ajutat cu nimic pe bălţeni, dar şi chişinăuienilor le-a provocat dureri de cap, sîmbăta trecută întinzîndu-şi orăşelul său de corturi de-a dreptul pe partea carosabilă a bulevardului Ştefan cel Mare.


Ei, bine, înţelegem că nu-i ai la inimă pe cei care acum se află la treucă, înţelegem că vrei să le iei locul. Dar noi, chişinăuienii, ce avem cu asta? De ce a fost nevoie să pierdem timpul, înconjurînd Piaţa Marii Adunări Naţionale? De dragul luminosului viitor, pe care ni-l pregăteşti împreună cu dl Dodon?! Mai bine nu ne impuneţi să aruncăm vechile bumeranguri — cine, cine, da noi, «australienii», cunoaştem cît e de grea şi desperată această muncă.

 

Şi, de bună seamă, ce s-a întîmplat cu verificarea triplă a întreprinderilor municipale, pe care v-a promis-o primarul fără mustăţi, în schimb, cu ochelari, atunci cînd v-aţi dat voturile pentru candidatura dumnealui? Unde sunt condiţiile pentru producerea unor dispozitive (! -E.M.) pentru calea ferată? Şi pe unde s-a rătăcit «compania ruso-ucraineano-olandeză, care, în mod gratuit, va oferi oraşului cazane de încălzire?». Şi, în sfărşit, bălţenii pasionaţi de fotbal — unde e complexul sportiv pe care a promis să-l construiască în capitala nordică proaspătul primar şi cînd acesta va readuce la viaţă echipa de fotbal din localitate?


Acum, relaţiile lui Renato Usatîi cu oraşul Bălţi pot fi comparat cu comportamentul în aşternut al unui bărbat total lipsit de experienţă: pe femeie a reuşit cumva s-o dezbrace, dar ce să facă mai departe — nu-l ajunge capul.

 

Eugeniu Marian

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: