Cu furcile pe Apă
РУС. MOLD.
» » Cu furcile pe Apă

Cu furcile pe Apă

29-04-2016, 13:13
Viziuni: 764
  
Versiunea de tipar   
Cu furcile pe ApăPreşedintele «Partidului Nostru», Renato Usatîi a «calificat pozitiv» evenimentele care au avut loc în Chişinău, pe data de 24 aprilie. Evident, pur şi simplu, n-ar fi fost comme il faut dacă edilul de Bălţi nu s-ar fi remarcat în contextul acestui subiect. 


«Ceea ce s-a întîmplat la Chişinău, pe data de 24 aprilie, poate fi comentat în fel şi chip, însă, aceste evenimente au fost cu semnul plus. Organizatorilor protestului uт mare mulţumesc». Un mare «cu plăcere» — în răspuns din partea organizatorilor, însă, însuşi Usatîi a decis să «nu-l recunoască pe fratele Colea» şi, pur şi simplu, i-a întins lui Andrei Năstase o simplă «înşelătorie». Iar ultimul, a crezut naiv în declaraţiile şi promisiunile tari ale unui clănţău profesionist…

 

De altfel, Usatîi i-a tras pe sfoară nu doar pe unioniştii din Platforma DA, ci şi pe gasterbaiterii moldoveni, pe care i-a îndemnat să revină în Moldova pe 24 aprilie. După care — a anulat protestul. Nici nu ştiu cîţi sărmani oameni l-au crezut pe Usatîi, şi-au lăsat locul de muncă şi s-au cheltuit pe drum. Poate că nu au fost mulţi, dar au fost şi-mi este milă de ei. Mai crede oare cineva în Usatîi? va mai răspunde oare cineva la următorul său îndemn? Primarul de Bălţi zicea că adună 40 de mii de oameni. Cunoscîndul-l, putem să fim siguri că această promisiune nu e decît încă o fanfaronadă.

 

«Noi trebuie să venim la protest şi obţinem rezultate…Vom avea şi anvelope, şi greble, şi furci, şi lopeţi. Ar trebui să transformăm protestul într-o zi de curăţenie generală în ţară», declara Usatîi.

 

Ei, Renato Usatîi, poate ar fi cazul să aducem şi o autospecială vidanjă? Înţelegeţi şi singur că în caz contrar, evenimentul va fi lipsit de şarmul necesar.

 

Deşi, cred că posibilitatea organizării lui Usatîi este scrisă cu furcile pe apă, cu acele furci pe care trebuiau să le aducă manifestanţii. Pentru că acest lider va găsi o nouă scuză pentru propria-i iresponsabilitate şi laşitate.


Pe 24 aprilie, el nu a fost pregătit, pentru că «autorităţile au reuşit să se pregătească». Cum se zice, i-a fost frică să se lege cu părtaşii nebuni ai lui Năstase şi, din cîte se pare, a avut dreptate. În acest fel, s-ar fi putut alege şi cu învinuiri de extremism. Iar gradaţia tensiunii sociale nu mai este la fel ca în iarnă. Va ajunge la dubă — nimeni nu-şi va mai bate capul.

 

De aceea, trebuie inventate motive pentru pasul făcut înapoi. Însă, exact asta nu este foarte greu. Iată că vine Paştele, apoi Blajinii, apoi Ziua Victoriei, Ziua Europei, anul nou în Laos şi, hop, cole — ajunge anul nou şi în Burma. Mai este şi Ziua Internaţională a surorii medicale, Ziua Internaţională a Muzeelor, Ziua Internaţională a Blondelor…

 

Şi… din cîte se ştie, de sărbători, nici măcar momîile din carton nu protestează!

 

Eugeniu Marian

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: