Comuniștii cer demisia lui Șalaru
РУС. MOLD.
» » Comuniștii cer demisia lui Șalaru

Comuniștii cer demisia lui Șalaru

25-02-2016, 12:42
Viziuni: 1 461
  
Versiunea de tipar   
Comuniștii cer demisia lui ȘalaruÎn baza prevederilor p.(2) Art.105 din Constituția Republicii Moldova și Art. 112 și 113 din Regulamentul Parlamentului, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor au elaborat o Rezoluție cu privire la exprimarea votului de neîncredere ministrului Apărării, Anatol Șalaru.

 

Potrivit serviciului de presă al PCRM, în documentul fracțiunii PCRM se constată înrăutățirea continuă a situației în domeniul apărării și se indică despre conducerea neprofesionistă a conducerii forțelor armate, fapte demonstrate de însuși Anatol Șalaru. Ministrul Apărării dă dovadă de iresponsabilitate în raport cu securitatea statului și apărării naționale, totodată, retorica sa este orientată, exclusiv, în susținerea aderării Republicii Moldova va NATO și unirea țării cu România. Această poziție este promovată de el nu doar în țară, dar și n timpul vizitelor sale oficiale peste hotare. 

 

Reieșind din cele menționate, fracțiunea PCRM a făcut un apel către toate fracțiunile parlamentare cu propunerea de a susține această inițiativă și să semneze rezoluția cu privire la votul de neîncredere ministrului Apărării, Anatol Șalaru. 

 

Presa din Moldova a scris, în repetate rînduri, despre declarațiile ministrului Apărării, unul dintre liderii Partidului Liberal - radical de dreapta și pro-român – Anatol Șalaru, orientate împotriva statalității Moldovei. Șalaru nici nu ascunde faptul că pledează pentru unirea țării noastre cu România și anularea statutului de neutralitate a Republicii Moldova. 

 

Șalaru a obținut funcția de ministru al Apărării datorită celor 14 deputați transfugi, care la sfîrșitul anului trecut, au părăsit fracțiunea Partidului Comuniștilor pentru a vota Guvernul Filip din componența căruia fac parte și membri ai Partidului Liberal cu poziția lor expresivă.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: