În tabăra revanşarzilor…
РУС. MOLD.
» » » În tabăra revanşarzilor…

În tabăra revanşarzilor…

20-11-2015, 09:32
Просмотров: 1 518
  
Версия для печати   
În tabăra revanşarzilor…La indicaţia ministrului Şalaru, pe 1 decembrie, în România, militarii noştri vor arunca drapelul de stat al Republicii Moldova la picioarele românilor?


O subdiviziune a Armatei Naţionale a Republicii Moldova va participa la parada militară organizată cu ocazia aniversării Zilei Unirii României. Pe 1 decembrie, la Bucureşti vor pleca peste 30 de militari moldoveni. Nu este greu să ne dăm seama cine a dat asemenea ordin. Veterinar, «evacuatorul» emerit al T-34, cumpărător generos al trenurilor neperformante de mare viteză din România, mituitor, delapidator şi niţel de tot ministru al Apărării, liberalul şi unionistul înflăcărat - Anatol Şalaru.


Este necesar să remarcăm că, după cum reiese din cele de mai sus, Şalaru se supune propriului buzunar, şefului său de partid — preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi stăpînilor români-unionişti. Cel mai probabil, ultimii au şi fost autorii indicaţiei respective.

 

Anatol Şalaru a procedat în baza propriilor tradiţii şi a cerut de la actualul «semi-guvern» 100 de mii de lei pentru manifestare. «Măgăruşul interimar» Gheorghe Brega, care, apropo, este şi el liberal-unionist profesionist, a acceptat momentan să aloce suma cerută. Banii vor fi scoşi din (!) fondul de rezervă al Guvernului. Noi ştim că fondul de rezervă are altă menire: pentru acordarea ajutoarelor pentru persoanele ce au avut de suferit în urma calamităţilor naturale ş.a.m.d., ci, categoric, nu pentru a linge musculus gluteus a statului vecin. Şi cine i-a dat domnului Brega dreptul să gestioneze acest fond de rezervă fără aprobarea Parlamentului? Populaţiei? Or, el se subordonează direct lui Mihai Ghimpu şi revanşarzilor români?

 

Apropo, ce treabă avem noi, Moldova cu Ziua unirii României? Încă în anul 1918, Basarabia era sub ocupaţia ilegală a României, aşa că la 1 decembrie nu putea fi «cusuţă» ca şi manşonul într-un anumit loc. Ah da… cum se spune în sursele româneşti: «pe 1 decembrie 1918, reprezentanţii românilor din Transilvania şi Banat au votat pentru unirea cu Regatul României».

 

Însă, în primul rînd, şi astăzi, majoritatea populaţiei o constituie ungurii, care nu au votat asta pentru nimic în lume, iar românii erau un nas de vrabie. În al doilea rînd, România intrînd în război de partea Antantei, deşi a fost în repetate rînduri bătută, totuşi, avea dreptul moral la o bucată din Imperiul Austro-Ungar destrămat. Şi a furat-o, războiul s-a încheiat în noiembrie 1918 cu armistiţiu de la Compiègne. Dar pentru că românii sunt avari şi nerăbdători, ei nu au aşteptat încheierea Tratatului de la Versailles (şi nu au recunoscut ocupaţia Basarabiei), ci au organizat un plebiscit falsificat în teritoriile ocupate. Fapt pentru care şi astăzi România are probleme: cu maghiarii şi nemţii «săi» dar şi cu Ungaria. Însă, atunci, nimeni nu s-a gîndit la acest aspect. În grabă şi artificial a fost creată «România Mare».

 

Să revenim, însă, la parada din acest an — artificială şi bizară din punct de vedere istoric. Manifestaţia se va desfăşura în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Militarii moldoveni vor mărşălui sub drapelul de stat al Republicii Moldova. Poate că la sfîrşit îl vor arunca la picioarele românilor? Cred că un asemenea gest i-ar satisface pe autorii acestei perversiuni, care nu au nici mîndrie şi nici demnitate.

 

Eugeniu Marian

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: