Pe cei aleşi nu-i vizează?
РУС. MOLD.
» » Pe cei aleşi nu-i vizează?

Pe cei aleşi nu-i vizează?

29-02-2016, 10:02
Viziuni: 1 416
  
Versiunea de tipar   
Pe cei aleşi  nu-i vizează?Consiliul Municipal a impus moratoriu pentru construcţia staţiilor PECO în Chişinău, însă, această interdicţie nu-i vizează pe toţi


Moratoriul a fost introdus cu termenul de un an de zile.

 

Decizia a fost aprobată avînd în vedere multitudinea benzinăriilor apărute în zonele verzi şi în imediata apropiere a acestora.


În conformitate cu articolul 14, punctul 2, subpunctul f din Legea cu privire la «Administraţia publică locală», Consiliul Municipal Chişinău, în special, a dispus sistarea pentru un an acţiunea autorizaţiei de proiectare şi construcţie a staţiilor PECO pe străzile: Dimo; Calea Ieşilor, 6; Renaşterii, 1; Melestiu 24/6 şi la intersecţia străzilor Mihai Sadoveanu şi vadul lui Vodă.

 

Însă, din anumite motive, în această listă nu a fost inclusă construcţia benzinăriei la intersecţia străzilor Trandafirilor şi Dacia, care sunt în toi. Staţia PECO menţionată, de asemenea, este edificată într-o zonă verde. Iniţial, cu bună ştiinţa primăriei liberale, din Parcul «Valea Trandafirilor» s-a furat teren pentru construcţia caselor, acum, s-a ajuns la benzinărie, care, din anumite motive, are un statut privilegiat.

 

Alături de benzinărie se înalţă o clădire modernă în cîteva nivele, care este aproape gata. Muncitorii, care se spetesc pe acest şantier, habar nu au ce va fi în clădirea cu pricina, cu atît mai mult — cine este stăpînul.

 

Reamintim că vizavi de benzinărie curge un izvor de unde iau apă mii de chişinăuieni, care confirmă calitatea apei de aici.

 

Apariţie staţiei PECO în zonă nu este deloc aprobată de locuitorii capitalei. Mai mult, pe viaduct sunt două benzinării, care sunt în deplină măsură să satisfacă necesităţile de combustibil ale automobiliştilor, iar construcţia celei de-a treia benzinării nu este absolut motivată.

 

Natalia Lujina

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: