Acum aţi înţeles pentru ce aţi fost cumpăraţi?
РУС. MOLD.
» » Acum aţi înţeles pentru ce aţi fost cumpăraţi?

Acum aţi înţeles pentru ce aţi fost cumpăraţi?

2-04-2016, 09:05
Viziuni: 1 113
  
Versiunea de tipar   
Acum aţi înţeles pentru  ce aţi fost cumpăraţi?Adresare către deputaţii trădători


Cînd în Parlamentul Republicii Moldova, în decembrie 2015, pe seama deputaţilor din alte partide a fost formată majoritatea parlamentară, mulţi credeau că această majoritate e necesară pentru aprobarea unui nou Guvern şi pentru alegerea preşedintelui ţării.


Dar decizia din 4 martie 2016 a Curţii Constituţionale a schimbat procedura de alegere a preşedintelui şi a devenit clar
că respectivei majorităţi îi este pregătit un alt rol. Care anume?


Practic, în acelaşi timp, prin toleranţa condamnabilă sau, posibil, şi cu concursul actualei puteri centrale, Moldova s-a pomenit năpădită de un nou val de unionism, venit şi finanţat nemijlocit din Romвnia. La începutul lui martie, la Bucureşti a fost dat publicităţii planul de unire a Moldovei cu Romвnia în anul 2018, care prevede includerea teritoriului dintre Nistru şi Prut, fără perioade de tranziţie, în componenţa Romвniei, a Uniunii Europene şi NATO şi schimbul de populaţie cu Transnistria, inclusiv mutarea pe malul drept al Nistrului a 100-120 mii de «romвni» de pe malul stîng. Romвnia a planificat aprobarea unirii concomitent în parlamentele de la Bucureşti şi Chişinău, precum şi multe alte măsuri care, în opinia autorilor unionişti, trebuie să fie hotărîte în parlamentele celor două state «romвne». Inclusiv alegerea unui nou Parlament. La 27 martie, în mod deschis şi obraznic, puţin numeroasa «coloană a cincea romвnă», organizată pe banii Romвniei, creînd o tensiune în societate, instigînd ură reciprocă atît în interiorul ţării noastre, cît şi faţă de statul vecin, cu îndemnuri de nimicire a Republicii Moldova, stat independent, recunoscut pe plan internaţional, a desfăşurat un sabat unionist la Palatul Naţional şi pe străzile capitalei ţării. Totodată, au fost grosolan încălcate legile privind apărarea orînduirii de stat, săvîrşită o profanare a simbolurilor statului.


Cu două zile înainte de asta, la 25 martie 2016, fracţiunea Partidului Comuniştilor a propus Parlamentului să voteze o declaraţie care defineşte atitudinea deputaţilor faţă de independenţa, suveranitatea şi neutralitatea Republicii Moldova. O declaraţie simplă, al cărei conţinut nu poate să trezească îndoieli majorităţii cetăţenilor de rînd ai ţării noastre, însă asupra deputaţilor ea a avut un efect, de parcă ar fi exploadat o bombă. S-a dovedit că o anumită parte de deputaţi, aleşi de popor şi împuterniciţi să respecte şi să apere ţara lor, sunt duşmani înveteraţi ai statalităţii moldoveneşti, că ei în mod conştient activează pentru pierderea acestei independenţe şi îndeamnă la unirea cu ţara vecină. În final, deputaţii din partea Partidului Liberal şi a Partidului Liberal Democrat au reuşit să boicoteze votarea. Din cauza lipsei de cvorum, adoptarea documentului a fost zădărnicită. Pentru a fi votat, mai era nevoie de doi deputaţi...

 

La această şedinţă, măştile au fost scoase!

 

Şi dacă lipsa la votarea Declaraţiei a deputaţilor unionişti poate fi explicată prin firea lor antimoldovenească, fuga mîrşavă din sala şedinţei a unor asemenea patrioţi falşi ca Reşetnicov, Mihalache, Stati, Gorilă şi Golovin se explică prin alte motive. Anume acum a devenit definitiv clar în ce scop a fost creată această majoritate parlamentară şi ce rol le este pregătit deputaţilor trădători. Nu numai şi nu doar «ridicarea mîinii» pentru aprobarea guvernului sau pentru adoptarea diferitelor legi, care simplifică şi legiferează jefuirea ţării, a constituit scopul pentru care au fost cumpărate «suflete moarte». Şi, la sigur, nu dorinţa de «stabilitate şi prosperitate» declarată de trădători ca principal motiv al faptei lor din decembrie anul trecut.


Nu! Principalul scop al înjghebării acestei majorităţi amorfe, pestriţe şi nelegitime e «predarea» Republicii Moldova Romвniei. Nimicirea statalităţii ei. Încetarea multisecularei istorii a Moldovei. Şi dacă abia nu demult o asemenea teză părea o fantezie, astăzi nu mai există nici o îndoială că deputaţii care, cu voie sau fără voie, şi-au vîndut sufletul «diavolului trădării», în mod inevitabil vor participa şi la adoptarea criminalei decizii cu privire la «unire». Iar asta, fără nici o îndoială, va conduce la o explozie în societate, la destabilizarea situaţiei în ţară şi în regiune, la consecinţe dramatice, cu repercusiuni de lungă durată.

 

Aceasta şi-au dorit-o transfugii?!


Ei sunt pregătiţi să poarte o responsabilitate personală pentru ceea ce se poate întîmpla?!


Putem presupune că o asemenea evoluţie a evenimentelor a fost o anumită surpriză chiar şi pentru deputaţii transfugi. Nu este exclus faptul că anume acum ei cu adevărat vor simţi pe gîtul lor zgarda şi cureluşa scurtă, care nu le vor permite să procedeze aşa cum le şopteşte bunul-simţ şi rămăşiţile de conştiinţă. La sigur că, iniţial, cînd s-au dus «tratative», «cumpărătorii» nu le-au spus nici un cuvînt despre o ASEMENEA perspectivă — perspectiva de a fi groparii ţării, de a fi trădători ai Patriei şi poporului.


În aceste împrejurări, ne adresăm direct foştilor noştri colegi, deputaţilor care sunt ostaticii majorităţii guvernante.


Această neştire sau autoînşelare pot fi o anumită circumstanţă care atenuează vina dumneavoastră. Asta însă doar numai în cazul dacă veţi găsi în sine forţe ca să nu duceţi pînă la un final logic lucrurile planificate de alţii. Dacă veţi găsi în sine forţe şi curaj să nu permiteţi ca aceste lucruri să ajungă pînă la crimă. Astăzi, cînd tuturor, inclusiv dumneavoastră, le-au devenit clare adevăratele perspective ale evoluţiei evenimentelor, aveţi o reală şansă de a vă salva şi în faţa propriei conştiinţe, şi în faţa propriului popor, şi în faţa judecăţii istoriei. Indiferent de obligaţiile dumneavoastră în faţa «stăpînilor», de faptele şi acţiunile precedente, sunteţi datori să vă postaţi pe o poziţie clară în ceea ce priveşte atitudinea faţă de statalitatea moldovenească, faţă de independenţa ţării noastre.


Şi chiar şi în cazul în care vă pare că împrejurările nu vă permit să vă împotriviţi, dacă nu aveţi destulă voinţă s-o faceţi, totuşi, aveţi o ieşire demnă din această capcană — puteţi depune mandatul de deputat şi, prin asta, veţi demonstra că nu doriţi să fiţi propriul «gropar» şi, cu atît mai mult «groparul» propriei ţări.


Fie aceasta ultima linie de demarcare, peste care nu veţi trece în nici un fel de circumstanţe!

 

CC PCRM, 31 martie, 2016.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: