Majoritatea parlamentară reformulată a învestit Guvernul Filip cu încălcări grave de procedură
РУС. MOLD.
» » Majoritatea parlamentară reformulată a învestit Guvernul Filip cu încălcări grave de procedură

Majoritatea parlamentară reformulată a învestit Guvernul Filip cu încălcări grave de procedură

20-01-2016, 17:27
Viziuni: 1 430
  
Versiunea de tipar   
Majoritatea parlamentară reformulată a învestit Guvernul Filip cu încălcări grave de procedurăMiercuri, 20 ianuarie, cu voturile fracțiunilor PL, PDM și a deputaților transfugi, Parlamentul a învestit în funcție noul Cabinet de miniștri în frunte cu unul dintre liderii democrați — Pavel Filip.

Ședința a fost programată pentru ora 16.00, aproximativ peste două ore după ce Biroul permanent al Parlamentului a decis acest lucru. O bună parte a deputaților nu au fost anunțați în timp util despre convocarea sesiunii speciale a Legislativului. În acest fel, ei au fost privați de dreptul de a participa la dezbaterile pe marginea programului și a listei candidaților pentru fotoliile de miniștri în noul Guvern.

 

La acest fapt s-a referit, în debutul ședinței, deputatul din partea Partidului Comuniștilor, Oleg Reidman. El a specificat că ședința cu pricina nu ar trebui să se numească «specială» ci «extraordinară», întrucît, «Parlamentul a avut la dispoziție doar două ore pentru a se convoca».

 

O altă «inovație» a fost inclusă de spicherul Andrian Candu la inițiativa președintelui fracțiunii PDM Marian Lupu și a presupus reducerea procesului de învestire din contul excluderii dezbaterilor pe marginea programului de guvernare și a listei candidaților la funcția de ministru. În acest fel, conducerea Legislativului a privat deputații prezenți la ședință de dreptul de a adresa întrebări candidaților.


În pofida acestor grave încălcări, Guvernul Filip a fost învestit cu votul a 57 de deputați.

 

Fracțiunea PCRM nu a participat la procesul de vot. În declarația sa, emisă pe 20 ianuarie, CC al PCRM a menționat că «ceea ce se întîmplă astăzi în jurul problemei puterii nu are nimic comun cu politica şi nu reflectă adevăratele aspiraţii ale poporului moldav. Apropiata confirmare a Guvernului nu este altceva decît o farsă».


«Această putere nu se va bucura de susţinerea societăţii, nu va putea să consolideze societatea, iar în loc de a se preocupa de soluţionarea problemelor de dezvoltare a statului, va continua practica sa distructivă, bazată pe principiul «împarte şi stăpîneşte», se menționează în declarația CC al PCRM. Documentul mai subliniază faptul că «fracţiunea PCRM nu va acorda vot de încredere respectivei componenţe a Cabinetului de miniştri».скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: