În slujirea ţării şi a poporului
РУС. MOLD.
» » În slujirea ţării şi a poporului

În slujirea ţării şi a poporului

8-04-2016, 11:15
Viziuni: 1 444
  
Versiunea de tipar   
În slujirea ţării  şi a poporului Cu prilejul aniversării a 15-ea de la venirea la putere a PCRM, Comitetul Central al Partidului Comuniştilor a lansat o adresare către cetăţenii ţării

Stimaţi compatrioţi!


La 7 aprilie sau împlinesc cincisprezece ani din ziua cînd, pentru întîia oară în întreg spaţiul postsovietic, poporul Republicii Moldova i-a încredinţat în totalitate puterea de stat Partidului Comuniştilor. Aceasta s-a întîmplat în rezultatul unor alegeri democratice generale.


Victoria partidului nostru în februarie 2001 este prima experienţă în Moldova de venire la putere a unui partid cu o majoritate mai mare decît cea constituţională. Dar, totodată, a fost şi o experienţă de venire la putere a unui partid care, chiar şi bucurîndu-se de încrederea absolută a populaţiei, nu şi-a permis să-şi absolutizeze puterea. Şi, nu se ştie de ce, în toţi aceşti ani, oponenţii noştri trec sub tăcere acest fapt. Orice ar spune ei astăzi, cu toate deficienţele în munca noastră, totuşi, noi am demonstrat că am fost nu doar capabili să conducem, ci şi să administrăm statul în mod eficient. Noi ne-am învăţat să dăm ascultare criticii, fie chiar şi celei nu totdeauna nepărtinitoare. Aceasta a fost o perioadă cînd, pentru întîia oară din momentul obţinerii de către Moldova a independenţei, un partid politic n-a avut teamă să-şi asume întreaga responsabilitate pentru conducerea ţării.


Învingînd serioasele divergente sociale şi politice, comuniştii de la guvernare au reuşit să unească toate forţele pentru soluţionarea problemelor stringente, acumulate pe parcursul unui deceniu de independenţă a Moldovei.


Noi am avut curajul să întoarcem Moldova cu faţa spre viitor, să-i propunem modalităţi de soluţionare a unor probleme complicate, dar extrem de actuale. Şi am reuşit să soluţionăm cu succes respectivele probleme.


Într-un termen scurt, am întărit disciplina executivă şi bugetar-financiară, am lichidat criminalitatea organizată. Ca rezultat, am reuşit nu doar să lichidăm restanţele la achitarea salariilor şi a pensiilor, ci şi să obţinem ca salariile şi pensiile cetăţenilor să fie mărite în fiecare an. Promovăînd politica de liberalizare a activităţii economice, am obţinut creşterea de cinci ori a bugetului şi a salariilor. Timp de 8 ani de guvernare a ţării, am asigurat posibilitatea creşterii PIB-ului (produsul intern brut) cu 63 la sută, am micşorat datoria statului de la 73% pînă la 18,5% din PIB, iar datoria externă am redus-o pînă la 12,8%.


Aflîndu-se la guvernare, comuniştii au avut o permanentă grijă ca în ţară să se dezvolte sfera educaţională, a sănătăţii şi a culturii. Au fost construite şi reparate sute de şcoli şi grădiniţe, spitale şi puncte medicale, case de cultură, muzee. Împreună cu oamenii de bună credinţă, au fost reconstruite mănăstiri, construite mai mult de 600 de biserici, obiecte de importanţă istorică pentru Patria noastră.


În semn de recunoştinţă faţă de ostaşii eliberatori ai ţării noastre de sub ocupaţia fascistă, a fost înfăptuită construcţia şi reconstrucţia memorialelor «Eternitate» şi «Capul de Pod Şerpeni», aduse în bună ordine mai mult de 700 de monumente consacrate consătenilor şi ostaşilor necunoscuţi căzuţi în acele lupte de eliberare.


Organizînd o muncă planificată de creştere a potenţialului economic, dezvoltînd agricultura şi satul moldovenesc, am reuşit să creăm sute de mii de locuri de muncă bine plătite. Ca rezultat, valul de migraţie nu doar că a contenit, ci s-au întors acasă, în familiile lor, sute de mii de oameni de-ai noştri.


Cetăţenii ţării au început să simtă rolul şi grija statului, a început să se întărească şi încrederea lor în ziua de mîine.


Despre f aptul că noi, comuniştii de la putere, am îndreptăţit cu cinste încrederea acordată nouă de popor, vorbeşte şi aceea că, la alegerile din 5 aprilie 2009, PCRM din nou a cîştigat cea mai mare parte din voturile alegătorilor şi a obţinut 60 mandate de deputat în Parlament.


Şi iată atunci adversarii restabilirii ţării noastre, revanşiştii, unioniştii şi elementele criminale au întreprins la 7 aprilie 2009 o lovitură de stat, astfel încercînd să stopeze procesul de modernizare a Moldovei, mişcarea ascendentă de dezvoltare a ţării noastre.


Şi iată de acum timp de 7 ani, Patria noastră — Republica Moldova — se află în conducerea celor care au organizat evenimentele din 7 aprilie 2009. Ei continuă pînă astăzi acea lovitură de stat, distrugînd sistemul politic al ţării, sfera ei economică şi socială, cultura şi învăţămîntul, manipulînd Legea şi Constituţia exclusiv în scopul de a menţine în mîinile lor puterea. În rezultatul conducerii lor, Republica Moldova s-a transformat într-un stat capturat şi s-a pomenit faţă în faţă cu pericolul de a-şi înceta existenţa.


Noi, comuniştii, continuăm cu insistenţă lupta pentru Moldova şi niciodată nu vom renunţa la această luptă sfîntă. Comuniştii au demonstrat că ei ştiu cum să-i întoarcă şi-i pot întoarce ţării noastre perspectiva de dezvoltare şi demnitatea. Noi suntem convinşi de înţelepciunea poporului moldovenesc şi convinşi că el ne sprijină scopurile şi acţiunile noastre.


Principala sa misiune PCRM o vede în slujirea ţării noastre şi poporului ei. Noi suntem fideli acestui scop şi niciodată nu vom renunţa la el! Noi şi în continuare vom lupta pentru prosperarea Republicii Moldova.


Trăiască Partidul Comuniştilor din Republica Moldova!


Trăiască Republica Moldova!


Comitetul Centralal Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: