Inima sănătoasă a Maşencăi
РУС. MOLD.
» » Inima sănătoasă a Maşencăi

Inima sănătoasă a Maşencăi

13-05-2016, 17:30
Viziuni: 1 018
  
Versiunea de tipar   
Inima sănătoasă a MaşencăiAcum, în familia Menşicov, care cu un an în urmă ar fi putut să-şi piardă ceea ce aveau mai scump – pe fiica lor – principalul tovarăş de viaţă este zîmbetul.

În ziua de 13 mai 2016, Maşa Menşicova din oraşul Bălţi şi-a sărbători un an de la naşterea sa. E o fetiţă deşteaptă, vioaie şi, principalul, sănătoasă. Părinţii, bunica şi sora mai mare o iubesc nespus de mult, se bucură de zîmbetul şi de buna ei dispoziţie. Şi în fiecare zi îi aduc mulţumiri omului care, acum un an, a făcut tot posibilul ca să salveze viaţa acestui minunat copil. Îi aduc mulţumiri preşedintelui Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, al treilea preşedinte al ţării noastre.

 

Nu avem timp să aşteptăm…

 

Maşenca Menşicova s-a născut cu un viciu cardiac. În ore numărate de la apariţia ei pe lume, a fost transferată la Centrul Naţional al Mamei şi Copilului din Chişinău, unde medicii au confirmat înspăimîntătoarea diagnoză. În situaţia dată, era necesară efectuarea urgentă a unei operaţii, însă în Moldova asemenea operaţii nu se fac. Exista doar o soluţie – fetiţa să fie dusă la Kiev, la Centrul de cardiologie şi cardiochirugie pentru copii a Ministerului Sănătăţii Ucrainei. O asemenea operaţie trebuie efectuată în timpul primelor 72 ore de viaţă ale copilului. Costul ei e pînă la 12 mii de euro, în funcţie de complexitatea tehnologiei operaţiei şi a numărului de zile cît copilul e necesar să se afle în secvţia de reanimaţie.

 

Această situaţie nu numai că a pus în încurcătură familia Menşicov, ci a aruncat-o într-o disperare profundă. În afară de respectiva sumă de bani, pe care familia n-o avea, se mai cerea şi perfectarea urgentă a documentelor necesare copilului bolnav. Ce-i de făcut? Cine ar putea să ofere un ajutor? Cui te poţi adresa într-o asemenea situaţie?

 

La 15 mai 2015, liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a fost contactat pentru a i se comunica adresarea după ajutor a acestei familii. Chiar din primele clipe, dumnealui s-a pătruns de durerea pe care o trăia familia Menşicov şi imediat a procedat la soluţionarea problemei. Întîi de toate, a făcut legătură cu prim-ministrul de atunci al Moldovei, Chiril Gaburici, prin intermediul căruia a fost găsită suma de bani necesară pentru operaţie. Toate chestiunile erau coordonate prin consilierul dumnealui pentru probleme sociale.

 

În regim de urgenţă, pe numele copilului a fost perfectat un paşaport pentru străinătate, a fost găsită o maşină de reanimare, înzestrată cu tot utilajul medical necesar pentru acţiuni urgente de salvare a vieţii pacientului, şi Maşenca, însoţită de tata, a plecat la Kiev. În aceeaşi zi,  pe 15 mai 2015, doar peste cîteva ore de cît a fost nevoie ca maşina să ajungă în Ucraina, la Centrul de Cardiologie din Kiev, fetiţei i-a fost făcută prima operaţie. După care a fost necesară încă o operaţie – principala – şi aceasta i-a fost făcută Maşencăi a doua zi, luni, 18 mai. În seara acestei zile, după a doua operaţie, preşedintele PCRM a primit vestea că operaţiile au fost reuşite şi fetiţa va trăi. 

 

Zîmbet, fericire şi o viaţă înainte!

 

Peste cîteva săptămîni după operaţie, Vladimir Voronin a venit personal în vizită la familia Menşicov din Bălţi. El a luat-o în braţe pe Maşenca şi a repetat de mai multe ori că de acum încolo în viaţa ei totul va fi bine. Şi iată peste un an, în prima aniversare de la naşterea fetiţei, familia Menşicov a fost vizitată de soţia celui de-al treilea preşedinte al ţării noastre, Taisia Voronina.

 

Dna Taisia a adus un mare salut din partea lui Vladimir Voronin, povestindu-le membrilor familiei Menşicov că el mereu îşi aminteşte de fetiţa a cărei viaţă a fost într-un asemenea pericol  şi cît de repede au fost luate deciziile necesare pentru salvarea ei, uneori povestind ce bucurie a simţit atunci cînd, după operaţii, a ţinut-o în braţele sale pe micuţa salvată de moarte. Taisia Voronina i-a dorit fetiţei multă sănătate şi o viaţă lungă şi fericită.  

 

 Astăzi,  Maşenca Menşicov zîmbeşte. Zîmbetul este principalul tovarăş de viaţă al familiei Menşicov care, cu un an în urmă, ar fi putut pierde ceea ce aveau mai scump – pe fiica lor. Maşenca s-a arătat bucuroasă de oaspeţi, care, bineînţeles, nu au venit cu mîinile goale, şi vorbea cu ei în limbajul ei copilăresc. Părinţii fetiţei au povestit cu mîndrie oaspeţilor că fetiţa creşte repede, manifestă interes pentru tot ceea ce vede în jurul ei. Foarte degrabă, se va ţine singură pe picioare, va alerga, va sări în sus, va dansa... Acum, ea are o viaţă înainte!

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: