Autoritățile Moldovei impun poporul să renunțe la adevărata istorie a țării noastre
РУС. MOLD.
» » Autoritățile Moldovei impun poporul să renunțe la adevărata istorie a țării noastre

Autoritățile Moldovei impun poporul să renunțe la adevărata istorie a țării noastre

27-07-2016, 10:01
Viziuni: 1 026
  
Versiunea de tipar   
Autoritățile Moldovei impun poporul să renunțe la adevărata istorie a țării noastreDespre aceasta se vorbește în declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova făcută în legătură cu hotărîrea Guvernului privind sărbătorirea la 9 mai a Zilei Europei:

”Actuala putere populară, a cîta oară, cu ajutorul slugilor sale din Guvern, a hotărît să-și demonstreze disprețul față de istoria noastră, a Moldovei, și față de poporul nostru – poporul moldovenesc.


Recent, acest Guvern a luat decizia să întrunească sărbătorirea Zilei Europei cu o zi sfîntă pentru noi toți – 9 Mai, Ziua Marii Victorii.


Se vede că cei care exprimă acum puterea în țară au învățat prost la școală, iar diplomele de studii superioare le-au obținut cu mite. De aceea ei deloc nu-și pot închipui locul Republicii Moldova în familia statelor și popoarelor lumii și ale continentului european.


Pe cînd oamenii care cunosc istoria modernă știu foarte bine că există două Zile ale Europei.

 

Prima Zi a Europei o marchează Consiliul Europei și țările care sunt membrii acestuia chiar din ziua creării lui la 5 mai 1949 – o sărbătoresc la 5 mai. Republica Moldova este și ea membru al Consiliului Europei. Deci, ar fi logic s-o sărbătorească și ea tot la 5 mai – ca pe o zi a unirii popoarelor europene în baza principiilor democrației și ale valorii drepturilor omului.


Dar jalnicii noștri guvernanți în fel și chip încearcă să se bage într-acolo, unde nu li se permite să intre și nici nu se știe dacă li se va permite cîndva. Ei au hotărît să marcheze altă Zi a Europei – cea de pe 9 mai, care în Uniunea Europeană este cunoscută ca Zi a Declarației Schuman, document care în 1950 a pus începutul formării ”Uniunii cărbunelui și oțelului” franco-germane, aceasta fiind germenele viitoarei Uniuni Europene.


În anul 1985, Consiliul European a declarat ziua de 9 mai Zi a Drapelului Uniunii Europene. Astfel, Uniunea Europeană a preluat de la Consiliul Europei drapelul Europei, ci nu invers. Constituția Uniunii Europene presupunea aprobarea propriului drapel al Uniunii Europene, însă, deoarece ea nu este adoptată nici pînă acum, folosirea drapelului Europei nu are temei juridic. Iată de ce europenii ”noștri” autohtoni trebuie să memorizeze că acest drapel are o importanță doar decorativă.


Ce ne propun să marcăm guvernanții noștri trădători? O sărbătoare străină, cu care nu avem nimic comun. Cu același succes ei ar fi putut lua decizia să sărbătorim Ziua Independenței SUA, Ziua luării Bastiliei și chiar ziua de naștere a reginei Marii Britanii.


Noi, comuniștii, vedem că scopul autorităților Moldovei constă în aceea ca să impună uitarea și rescrierea adevăratei istorii a țării noastre și a poporului nostru. Să se uite și să se rescrie, pentru a șterge astfel din memoria poporului anii de mari sacrificii și victorii, de eroism de muncă și rezistență în fața greutăților, de avînt spiritual și patriotic în mase, din toate acestea rezultînd și Marea Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei.


Ziua Victoriei – 9 mai, este o zi sfîntă pentru fiecare om, pentru toți adevărații patrioți ai țării noastre.


Să nu uităm! Să nu uităm ne imploră eroii ale căror nume sunt înscrise pe mii de obeliscuri și monumente înălțate în fiecare oraș și în fiecare sat din țara noastră.


Memoria eroilor care au dăruit omenirii Victoria asupra fascismului cere fiecărui om care trăiește în Moldova astăzi și fiecărui om care va trăi după noi, generație după generație, să apere istoria sfîntă a Marii Victorii, să apere cinstea și demnitatea tuturor celor care și-au sacrificat viața pe altarul ei, să apere memoria despre ei și să se închine faptei lor.

 

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor califică respectiva decizie ca încă o provocare antiumană a guvernanților trădători împotriva celor morți și a celor vii.


Noi, comuniștii, îndemnăm întreg poporul Moldovei să nu cedeze în fața provocărilor celor care, prin trădare și falsificare, au capturat puterea din țară, să nu recunoască drept valabilă decizia Guvernului de a îmbina Ziua Victoriei cu alte evenimente, străine nouă,  și cu toții împreună, în fiecare an, la 9 Mai să marcăm sub drapele roșii o mare sărbătoare – Ziua Victoriei.

 
Trăiască 9 Mai – Ziua Victoriei!”.
 
Serviciul de presă al PCRM
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: