Declarație a Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în legătură cu punerea de către Guvern a miliardului furat pe umerii populației
РУС. MOLD.
» » Declarație a Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în legătură cu punerea de către Guvern a miliardului furat pe umerii populației

Declarație a Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în legătură cu punerea de către Guvern a miliardului furat pe umerii populației

27-09-2016, 10:39
Viziuni: 1 151
  
Versiunea de tipar   
Declarație a Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în legătură cu punerea de către Guvern a miliardului furat pe umerii populațieiDECLARAȚIE

De acum a cîta oară, concluziile PCRM privind caracterul corupt al actualei guvernări au fost confirmate în fapt în cel mai obraznic și elocvent mod.

Guvernul, care chiar din momentul formării sale ignoră Parlamentul, fiind stimulat de majoritatea parlamentară formată prin coruperea unor transfugi lacomi de bani și fricoși, acum a ieșit definitiv de sub controlul organului suprem legislativ – Parlamentul.


La ultima ședință (convocată special), Guvernul, la fiecare pas demonstrîndu-și iresponsabilitatea față de țara noastră și față de poporul nostru și ocolind Parlamentul, a adoptat un pachet din șapte legi, asumîndu-și așa-numita proprie răspundere.


Aceste șapte legi au un caracter strategic și foarte important pentru activitatea vitală a țării. Din anul 2010 distrugînd printr-o hoție fățișă sistemul bancar din Moldova, care, în ceea ce privește stabilitatea, se afla pe al cincilea loc în lume, și urmînd sfaturile FMI de a lichida unica bancă din țară cu capital de stat, acum Guvernul, fără nici un fel de dezbateri prealabile, a adoptat legi care ascund intențiile unui grup îngust de persoane de a întreprinde acțiuni raider în sectorul bancar.


După ce au săvîrșit ”furtul secolului”, autoritățile, și de data asta urmînd indicațiile FMI, asigură pe cale legislativă posibilitatea de a pune miliardul furat pe umerii populației care, în ultimii șapte ani, sărăcește din ce în ce mai mult.

 

În plus, aceste autorități, care absolut nu cunosc ce înseamnă responsabilitate și disciplină bugetară și care în ultimii ani niciodată nu au executat bugetul de stat, acum, prin implicarea Guvernului, au modificat toate legile privind bugetul adoptate cu mare întîrziere abia cu jumătate de an în urmă.


Fără nici o îndoială, revelațiile cinice ale Guvernului referitoare la coordonarea respectivului pachet de legi cu FMI și cu ”majoritatea parlamentară” fac dovada faptului cui slujește Guvernul și ale cui interese le apără.


Principalul e că acest Guvern nu slujește interesele propriului popor și ale propriei țări.


Printr-un asemenea comportament, Guvernul coaliției continuă politica de trădare a intereselor Republicii Moldova, politică începută imediat după formarea în 2009 a AIE, care în modul cel mai vădit s-a manifestat în procesul de pregătire și semnare a mult trîmbițatului Acord de Asociere cu UE. Și atunci, și acum, autoritățile noastre iau decizii în avantajul oricui, însă nu al propriului popor, cedînd în fața cerințelor evident coloniale și a condițiile celor care conduc Moldova din exterior.


Un asemenea Guvern trebuie să fie demis fără întîrziere. În loc de jocul cu alegerile nelegitime ale președintelui țării, trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate.


Jos guvernarea trădătoare!
Guvernul să fie demisionat!
Boicot alegerilor prezidențiale!

Comitetul Central al 
Partidului Comuniștilor din RM
27 septembrie, 2016
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: