«NU!» reformei sistemului de pensii
РУС. MOLD.
» » «NU!» reformei sistemului de pensii

«NU!» reformei sistemului de pensii

7-12-2016, 19:05
Viziuni: 683
  
Versiunea de tipar   
«NU!» reformei sistemului de pensiiComitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a emis o declarație în legătură cu intenția Guvernului de a realiza reforma antipopulară a sistemului de pensii

 

«Declarația

 

Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

 

Guvernul coaliției, sub conducerea lui Pavel Filip, a fost cuprins de febra elaborărilor legislative orientate spre degradarea în continuare a vieții oamenilor din țara noastră. Inspirați de osul aruncat de FMI, primit în condiții antisociale și antipopulare, autoritățile taie în carne vie.

 

Chiar înainte de sărbătorile de iarnă au aruncat într-o grămadă comună cele mai importante proiecte legislative: cu privire la politica fiscală, cu privire la bugetele statului, fondului social și fondului asigurărilor medicale obligatorii și altele, autoritățile au decis să mascheze în această grămadă și reforma sistemului de pensii.

 

Aruncînd aceste proiecte în Parlament, autoritățile scontează pe adoptarea acestora, practic, fără dezbateri și examinări serioase.

 

Specialiștii în PR ai guvernării, prin intermediul spațiului mediatic monopolizat, cîntă în cor laude la aceste proiecte, ademenind opinia publică cu cifre luate din pod pentru majorarea pensiilor.

 

Guvernarea îi are pe oameni de proști, de robi muți și fricoși, care nu sunt capabili de a alege grîul de neghină, incapabili să observe încă o trădare cruntă a poporului.

 

Majorarea vîrstei de pensionare, propusă de autorități, nu este decît o acoperire pentru incapacitatea lor absolută de a gestiona nu doar bugetul dar și programele de dezvoltare a economiei și sănătății populației.

 

20 de mii de bărbați, care vor împlini 62 de ani în 2017, nu vor beneficia de pensia bine meritată. Potrivit statisticii, circa 17 la sută se vor putea bucura de odihna meritată abia pe parcursul a trei-patru ani, iar unii, în general, nu vor ajunge să fie pensionari. Din numărul de aproximativ 30 de mii de femei, care în 2017 vor împlini vîrsta de 57 de ani, doar circa jumătate din ele vor putea sconta că vor ajunge să ridice pensii. Două procente din numărul mamelor, surorilor, bunicilor, soțiilor noastre, din păcate, nu vor ajunge să se bucure de odihna binemeritată, iar fiecare a zecea femeie va pleca din viață bucurîndu-se doar trei ani de pensie.

 

Oare asemenea mulțumire, asemenea onoare au meritat-o ele pe parcursul anilor de muncă asiduă, pentru grijile materne grele pe care au avut să le poarte? Unde este bunul simț al guvernării moldovenești, unde sunt promisiunile lor electorale?

 

Fracțiunea parlamentară a PCRM pledează categoric împotriva adoptării acestor proiecte legislative.

 

Noi îndemnăm toți alegătorii, indiferent de preferințele lor politice, să se adune în fiecare raion la oficiile partidelor pentru care și-au dat votul în cadrul alegerilor parlamentare și să ceară deputaților din partea partidelor respective, să respingă proiectul antipopular ce prevede reforma sistemului de pensii.

 

Autoritățile trebuie să audă un «NU!» decisiv pentru reforma de pensionare propusă pentru reforma de pensionare propusă».

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: