Sincer despre anul 2016
РУС. MOLD.
» » Sincer despre anul 2016

Sincer despre anul 2016

30-12-2016, 09:06
Viziuni: 1 161
  
Versiunea de tipar   
Sincer despre anul 2016Vladimir Voronin: dacă noi, cetățenii Moldovei, vom fi împreună, neapărat vom obține nu doar răsturnarea regimului, ci și condamnarea lui — socială, civică și penală

Mult stimați prieteni!
 
Iată că vine vremea să ne luăm rămas bun de la anul 2016. Mie mi se adresează tovarășii din partid, mulți părtași de-ai noștri, jurnaliști cu întrebarea: «cum apreciez anul care pleacă?».
 
Anul care pleacă a fost unul foarte complicat pentru întreg statul moldovenesc multinațional. Anul 2016 a devenit încă un an în care Patria noastră iubită, Moldova — a continuat să fie un stat capturat.
 
Regimul corupt, care a reușit să se consolideze prin corupere, șantaj, organizarea «alegerilor» prezidențiale neconstituționale, a pierdut definitiv contactul cu realitatea.
 
Astăzi, guvernarea moldovenească, tot timpul, vorbește despre anumite «reforme». Pe hîrtie se înregistrează «creștere economică», se desfășoară în deplină măsură «integrarea europeană», peste tot se duce «lupta împotriva corupției». Despre aceasta autoritățile raportează țanțoș în fața sponsorilor occidentali și tuturor nouă prin intermediul posturilor TV pe care le controlează. Însă, oamenii asupra cărora, zilnic, se revarsă acest val de «realizări» mincinoase, nu simt decît un singur lucru: viața a devenit insuportabil de grea. În case s-a instalat sărăcia și deznădejdea.
 
Poporului i se ia, puțin cîte puțin, Patria și speranța.
 
Această guvernare este profană și cinică. Numai uitați-vă ce «cadouri» a oferit poporului în ajunul sărbătorilor de iarnă ! A pus pe umerii oamenilor datoria de a întoarce miliardul furat; a realizat reforma sistemului de pensionare, care permite puținilor oameni să spere că vor pleca de vii la odihna binemeritată; a votat pentru adoptarea a încă unui buget antipopular.
 
Lista fărădelegilor și crimelor împotriva poporului Moldovei este foarte mare și oribilă. Deja este clar că acest regim trebuie nu doar să fie schimbat, el trebuie să fie condamnat — la nivel social, civic și penal.
 
Iar noi, cetățenii Moldovei vom obține neapărat acest lucru, dacă vom fi împreună.
 
Vom distruge toată lumea violenței
Pînă la temelie, iar apoi —
Vom construi a noastră lume:
Cel ce a fost nimeni va fi totul!
 
Anul 2017, care ne bate la ușă, este anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie. Experiența acesteia indică foarte clar asupra faptului că pînă și în cele mai complicate condiții sociale și comunitar-politice, eliberarea este posibilă!
 
Anume asta — eliberarea Patriei noastre, Moldovei noastre — vreau să doresc întregului popor moldovenesc pentru Anul Nou 2017.
 
La Mulți Ani!
 
Cu respect, Vladimir Voronin.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: