Anul în care se împlinesc 100 de ani de la Revoluția din Octombrie, ne obligă la activism și inițiativă!
РУС. MOLD.
» » Anul în care se împlinesc 100 de ani de la Revoluția din Octombrie, ne obligă la activism și inițiativă!

Anul în care se împlinesc 100 de ani de la Revoluția din Octombrie, ne obligă la activism și inițiativă!

29-12-2016, 13:03
Viziuni: 327
  
Versiunea de tipar   
Anul în care se împlinesc 100 de ani de la Revoluția din Octombrie, ne obligă la activism și inițiativă!INA ȘUPAC, prim-secretar al CR PCRM sectorul Buiucani, președintele fracțiunii parlamentare a PCRM
Bisectul an 2016, care iată că pleacă, a fost unul complicat. Nu doar pentru comuniști.
 
Pentru 99 la sută din cetățenii moldoveni, care au simțit pe propria piele și în deplină măsură «atenția și grija» autorităților sub forma majorării vîrstei de pensionare, punerea pe seama oamenilor a miliardului furat, majorarea interminabilă a prețurilor și tot felul de alte «minunății».
 
Noi, comuniștii, am trăit acest an cu demnitate. Nu am cedat, nu ne-am vîndut, nu am căzut în plasa jocurilor lui Plahotniuc pentru încălcarea Constituției.
 
Lupta pentru dreptate și legalitate — nici pe departe nu este întotdeauna mișcarea pe calea unei rezistențe mai mici. În multe cazuri, este necesar să mergi împotriva cursului și nu întotdeauna găsești înțelegere din partea celor din jur sau aplauze furtunoase. Partidul Comuniștilor nu pentru prima dată se confruntă cu situația în care dreptatea noastră devine evidentă pentru mulți, dar peste o anumită perioadă de timp. Așa că în 2017 ne așteaptă și mai multă muncă. Și nu muncă de birou, dar la secțiile de votare. Anume acolo vom putea aprecia corect acel moment cînd argumentele noastre cu privire la caracterul ilegal al alegerilor prezidențiale ce au avut loc, cu privire la lipsa atribuțiilor prezidențiale și necesitatea alegerilor parlamentare anticipate vor ajunge la fiecare persoană.
 
Aș vrea să urez tuturor comuniștilor optimism, inspirație în munca de zi cu zi și încredere în faptul că dreptatea va triumfa. Cu atît mai mult, anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Revoluție din Octombrie ne obligă la activism și inițiativă!
 
Depinde de noi înșine
 
SERGHEI ZAVOROTICO, CR al PCRM din sectorul Rîșcani al capitalei
 
Principalul eveniment politic al anului 2016 a fost, indiscutabil, decizia Curții Constituționale cu privire la modificarea procedurii de alegere a președintelui țării — de la alegerea lui de către Parlament la alegerea de către întregul popor — și alegerile prezidențiale care, pentru întîia oară în ultimii 20 de ani, au urmat după asta.
 
Alegeri la care nu au fost înaintați candidați demni de această funcție, iar majoritatea alegătorilor care au participat la ele s-au văzut nevoiți să voteze nu «pentru», ci «împotriva» cutărui sau cutărui pretendent la respectiva funcție de stat.
 
Revenirea la alegerea directă a președintelui a devenit un gigantic pas înapoi în calea dezvoltării sistemului politic moldovenesc și în viitorul apropiat va conduce la apariția unor probleme serioase în procesul de administrare a statului, precum și la o inevitabilă confruntare — așa cum nu o dată s-a întîmplat în istoria noastră modernă — între instituțiile puterii de stat.
 
Pentru partidul nostru, anul a trecut sub semnul ordinarului congres — Congresul VIII al PCRM, care a pus punct în complicata discuție în interiorul partidului din ultimii ani și a determinat vectorul mișcării de partid în apropiata perspectivă.
 
În organizația raională a partidului, anul care se încheie a devenit perioada unei anumite stabilizări a stării de lucruri. Reducerea numărului de comuniști aflați la evidență, precum și a numărului organizațiilor primare poate fi considerată un rezultat al ordinii pe care am făcut-o în «gospodăria» noastră.
 
Bineînțeles, noul an, 2017, nu va rezolva toate problemele nici în țară, nici în partid, însă el, la sigur, ne va deschide o nouă perspectivă și ne va oferi noi posibilități de soluționare a multora din acestea. În ce măsură ne va reuși — depinde, în primul rînd, de noi înșine.
 
Întotdeauna pledăm pentru interesele poporului
 
SEMION DRAGAN, prim-secretar al comitetului raional Ciadîr-Lunga al PCRM
 
Pentru noi, comuniștii, cel mai important eveniment al anului 2016 a fost Congresul VIII al PCRM.
 
La fel de semnificativă în viața politică a fost și decizia partidului de a boicota alegerile anticonstituționale ale președintelui Republicii Moldova.
 
Anul care se încheie, 2016, a confirmat încă o dată că PCRM întotdeauna a apărat și va continua să apere interesele poporului.
 
Partidul se pronunță pentru intangibilitatea suveranității, a independenței naționale și a neutralității Republicii Moldova, pentru respectarea necondiționată a Constituției țării noastre.
 
Sperăm că în anul care vine — 2017 — poporul multinațional moldovenesc își va dobîndi binemeritatul drept la stabilitate în țară și la o viață demnă. 
 
Umăr la umăr
 
VEACESLAV BONDARI, prim-secretar al comitetului raional Anenii Noi al PCRM, primar al orașului Anenii Noi
 
Anul care se încheie nu a fost deloc simplu, dar în  rîndurile noastre nu s-au mai întîmplat trădări, nimeni n-a părăsit partidul, oamenii sunt activi și demonstrează că înțeleg corect ceea ce se întîmplă.
 
Organizația noastră este una cu spirit combativ, manifestînd acest spirit pe parcursul boicotării alegerilor nelegitime ale președintelui țării. Alegătorii au fost atenți față de argumentele comuniștilor și le-au luat în considerare. Datorită acestui fapt, prezența la urnele de vot s-a dovedit a fi mult mai scăzută decît de obicei. Boicotul a fost perceput în mod adecvat nu doar de comuniști. Situația în raion este complicată, însă comuniștii continuă să activeze și pășească cu aceeași fermitate spre obiectivele trasate. Nimeni nu și-a pierdut curajul.
 
Cel mai neuitat eveniment al anului trecut a fost, desigur, Congresul VIII al PCRM. El a demonstrat că, în pofida tuturor uneltirilor oponenților noștri politici, noi continuăm să existăm, noi activăm și suntem o echipă unită. Activăm umăr la umăr, în permanență simțind sprijinul tovarășilor.
 
Noi ne-am menținut pe poziții bune în consiliul raional, în primăria orașului și în mai multe sate. Lucrurile merg așa cum ni le planificăm. Noi reușim să influențăm politica promovată în raion, reușim să realizăm proiecte sociale.
 
În următorii ani, în activitatea noastră ne vom călăuzi de hotărîrile Congresului VIII al PCRM. Sperăm că va fi un an de cotitură și că electoratul nostru se va întoarce la noi. Vom lupta și vom face tot posibilul pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor din oraș și raion și, prin faptele noastre bune, vom consolida pozițiile Partidului Comuniștilor.
 
Tovarășilor noștri le dorim să pășească înainte cu aceeași încredere și să nu cadă cu firea în nici o situație, chiar și în cea mai grea. În pofida tuturor dificultăților și neplăcerilor, viața este minunată. Noi am rămas aceeași echipă unită, în rîndurile noastre sunt oameni căliți în lupta pentru victoria ideii, așa că, fără nici o exagerare, putem fi numiți gardă.
 
Tututor — izbîndă în toate și multă sănătate!  Să fim un sprijin reciproc unii pentru alții și de acum înainte, la anul și întotdeauna!
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: