«Dodos» s-a furișat pe neobservate
РУС. MOLD.
» » «Dodos» s-a furișat pe neobservate

«Dodos» s-a furișat pe neobservate

18-03-2017, 09:39
Viziuni: 1 381
  
Versiunea de tipar   
«Dodos» s-a furișat pe neobservateCei din Găgăuzia s-au supărat: «alesul de tot poporul» nu a inclus-o pe bașcanul Irina Vlah în componența Consiliului Suprem de Securitate. Nu voi aborda raționalitatea acestei decizii, însă, am impresia că găgăuzii au dreptul la supărare.
Măcar și pentru faptul că au votat prietenește pentru Igor Nicolaevici în cadrul alegerilor prezidențiale, el se îmbrățișa-dansa cu Irina Fiodorovna și chiar a primit cadou o jachetă găgăuză națională. Între ei era o prietenie atît de înflăcărată despre care se zice și într-un proverb abhaz: de-aș avea pe mine cămașa în flăcări — tot n-aș scoate-o.

Și uite ce mai șut. Oamenii deștepți au avertizat că asemenea alianțe nu vor duce la bine — o va folosi Dodon pe Irina Vlah după care o va arunca la coș. Ceea ce s-a și întîmplat. Pentru că «alesul nostru de tot poporul» este un «șutar» profesionist (PCRM, Federația de Șah din RM, Krîlov și Abramciuc în PSRM, mii de protestatari din 2016). Acum el nu mai are nevoie de «mama națiunii găgăuze» și s-a despărțit foarte ușor de ea. Apropo, «mama», la rîndul ei, însăși a trădat PCRM și s-a aruncat în brațele lui Dodon, așa că putem spune că hoțul a furat de la hoț bastonul.

Desigur, se putea găsi un locușor în CSS și pentru Vlah, însă… Dodon i-a aranjat, deja, acolo pe alți amici ai săi, care, astăzi, se numesc mîndri «consilieri prezidențiali». Iar să alungi de dragul bașcanului persoanele, care au dreptul incontestabil să fie acolo (spicherul, premierul, organele de forță ș. a. m. d.) este, pur și simplu, imposibil. Dacă, însă, este să judecăm logic, valoarea reală a prezenței Irinei Fiodorovna Vlah în acest organ este de-a dreptul nulă.

Mult stimați găgăuzi, amintiți-vă, oare nu voi vă indignați pe bună dreptate, că în timpul ninsorilor abundente de iarna trecută, bașcanul «gestiona» lupta cu troienele din Thailanda însorită? Oare nu pe voi, dar și pe noi, ne-a stupefiat acel fapt că în timpul ruperii digului de pe lacul din Comrat, bașcanul autonomiei primea felicitări cu ocazia zilei sale de naștere scuipînd pe stihia care dăduse peste oameni? Oare nu voi înșivă ați numit-o «selfie-bașcan» pentru dragostea sa pentru autoreclamă și lipsa faptelor reale?

Respectiv, ce contribuție reală poate avea această madame fără griji în procesul de soluționare a problemelor legate de securitatea țării, în caz că, Doamne ferește, ceva se întîmplă?
 
Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: