A mers să se expună
РУС. MOLD.
» » A mers să se expună

A mers să se expună

14-07-2017, 14:40
Viziuni: 171
  
Versiunea de tipar   
A mers să se expunăDodon merge în Belarus să participe la ”Slaveanskii bazar” sub pretextul unei vizite de lucru
 
Vizita președintelui, chiar dacă nu are statut de stat, ci de lucru  - nu presupune zîmbete și afișări, nici garanții verbale de prietenie veșnică, ci, întîi de toate, înțelegeri fixate în documente interstatale oficiale. Anume acestea determină eficiența vizitei și îi redă esență. În caz contrar, aceasta nu este o vizită, ci o plimbare veselă din contul statului.

Dodon, care continuă să se creadă președintele Moldovei, deși a fost ales neconstituțional, a declarat sus și tare despre vizita sa în Belarus.  Cu patosul caracteristic lui Dodon, el a scris pe pagina sa de socializare: ”Sînt convins de faptul că vizita ce urmează va contribui la o apropiere politică, economică, comercială și culturală și mai accentuată între Moldova și Belarus”.

Ce-l determină pe Dodon să manifeste atîta optimism în legătură cu această vizită ? Să aruncăm o privire peste program. O întîlnire cu președintele Alexandr Lukașenko, vizitarea întreprinderilor industriale și agrare, o întîlnire cu diaspora moldovenească...

Toate sînt bune și plăcute, clar lucru. Dar, se pune întrebarea – unde este semnarea documentelor  care să presupună ”o apropiere politică, economică, comercială și culturală și mai accentuată ” ? Deocamdată vedem doar caracterul de excursie al vizitei cu scopul de a cunoaște realizările economie ale Republicii Belarus, precum și sectoarele industrial și agrar.

Așa deci, unde esența de stat a acestei vizite? Unde este progresul pentru obiectivele desemnate? Clarificarea acestei întrebări deloc retorice se ascunde în ultimul punct al programului ”vizitei de lucru” în Belarus anunțat de Dodon.  Iată-l! (citiți sub acompaniamentul imaginar al fanfarei... )”... De asemenea, participarea la deschiderea ediției a XXVI-a a Festivalului Internațional ”Slaveanskii bazar” la Vitebsk”. (Aplauze ce trec în ovații).

Acest picant ”de asemenea” parcă ar sublinia că participarea lui Dodon la deschiderea Festivalului ”Slaveanskii bazar” este punctul culminant, apoteoza și  să nu ne temem de acest cuvînt – catarsisul acestei vizite.

Pentru o clipă s-ar putea părea că participarea lui Dodon la deschiderea festivalului reprezintă o forță motrice pentru ”Slaveanskii bazar” umplîndu-l de energie creativă. Și nu ne rămîne decît să rămînem în neclaritate cum de au fost inaugurate cu succes și desfășurate cele 25 de ediții precedente ale festivalului de la care Dodon a lipsit?

Totodată, pentru noi a devenit clară și esența sacrală a vizitei de lucru a lui Dodon în Republica Belarus. Ca să vedeți – Dodon este un meloman. Și pentru vizitele sale de lucru el alege acele state în care se desfășoară festivaluri muzicale și care corespund preferințelor sale muzicale. Această descoperire ne permite să privim altfel vizitele ”prezidențiale” ale lui Dodon pe dimensiune de geografie și conținut.

Se știe deja că Dodon este și pescar. În legătură cu acest fapt, el a întreprins o ”vizită de lucru” în Karelia la pescuit. Dodon mai iubește soarele și marea. Anume de asta a și mers într-o ”vizită oficială” în Antalya, unde și-a acoperit cu bronz și sare de mare toată mutra prezidențială.  Ei, ș.a.m.d. satisfacerea propriilor plăceri din contul impozitelor, colectate de la cetățenii țării este o ”misiune prezidențială” demnă.

În spatele acestui program aprins – de la concert la pescuit, de la pescuit la plajă, de la plajă la vînătoare, se ascunde o întrebare: dar unde el totuși lucrează? Și care este esența activității sale ? Asta și este esența: pentru că el însuși a scris că vizita lui la concertul din Vitebsk va contribui la aapropiere ș.a.m.d.

În timpul rămas între distracții și călătorii, Dodon, împreună cu regimul corupt și mafiot, creat cu participarea socialiștilor, promovează implementarea sistemului electoral mixt, semnează cu ardoare decrete cu privire la numirea în funcție a judecătorilor și ambasadorilor propuși de Guvernul față de  care el, chipurile, este în opoziție. Iar dacă-i va trece prin cap să se revolte, gata: adio concerte-pescuit-plaje. O atare situație nu poate fi iertată de regimul luptătorilor împotriva regimului.

Alexandr Boicoскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: