În conformitate cu mintea dorsală
РУС. MOLD.
» » În conformitate cu mintea dorsală

În conformitate cu mintea dorsală

27-09-2017, 14:50
Viziuni: 1 079
  
Versiunea de tipar   
În conformitate cu mintea dorsală Igor Dodon este gata să promulge un pachet de legi antipopulare

 
Revizuind cu tristețe puține sale lupte prin marșuri duminicale, ”alesul de tot poporul”, Igor Dodon, a înțeles, în sfîrșit, că a scuipa împotriva vîntului este o ocupație nocivă. Și, cu atît mai mult – împotriva uzurpatorilor de la guvernare.

Și de aceea, fără a se da în spectacol – așa cum obișnuiește, a căzut de acord să promulge legile pe care Parlamentul le-a votat repetat. În special, este vorba despre actele normative cu privire la ”reformarea” Academiei de Științe, cu privire la instituirea taloanelor pentru alimentație, cu privire la combaterea terorismului și cu privire la energetică.

”Constituția îl obligă pe președinte să promulge legile care au fost adoptate repetat”, a declarat Dodon. Un spectacol, totuși, a urmat – altfel Dodon nu era Dodon. Chipurile, deși el va promulga legile, își rezervă dreptul de a se adresa la Curtea Constituțională. Pentru cine este calculat acest spectacol ieftin ? Pînă și copiii știu în Moldova cine ține în buzunar Curtea Constituțională...

Partidul Comuniștilor (de asemenea, PLDM și PSRM) a boicotat votul în Parlament fapt pentru care a fost criticat de spicherul Andrian Candu, care și-a permis chiar să reproșeze deputaților că ridică salarii. Dar aș vrea să-i reamintesc președintelui Legislativului că, în primul rînd, poporul le achită salarii și deputaților PDM (formațiune în care Candu este vicepreședinte), dar și trădătorilor controlați de acest partid în Parlament,  codașilor și ipocriților care s-au luat mînă de mînă cu stăpînii lor ”democrați” în genocidul împotriva propriului popor.

Iar în al doilea rînd, nu văd cum lichidarea Academiei de Științe poate influența pozitiv asupra calității vieții cetățenilor. În ceea ce ține de modificările operate la Codul Muncii, aceasta, în general, este o intenție antipopulară, care subminează categoriile vulnerabile ale societății, mamele cu mulți copii și pensionarii. Deoarece amendamentele respective prevăd reducerea cu doi ani a termenului maxim al concediului neplătit pentru îngrijirea copilului (de la 6 la 4 ani); oferă angajatorului dreptul de a rezilia unilateral contractul de muncă cu persoanele care au atins vîrsta de pensionare;  excluderea caracterului obligator pentru atribuirea numărului personal al fiecărui contract de muncă în registru și altele.

Iar în ceea ce privește Legea cu privire la energetică nici nu mai avem ce vorbi – clar lucru, acolo nici pe departe nu este vorba despre reducerea tarifelor. În schimb, se stabilește că ANRE primește dreptul de a-și aproba propriul buget și salariile angajaților, care ajung la 60 de mii și mai mult de lei pe lună. În acest sens, o anumită categorie de cetățeni, într-adevăr, va începe să trăiască mai bine și mai vesel.

…Ei, iar Dodon semnează aceste documente din numele întregului popor. Pentru că el este ”ales de tot poporul” și pentru că se teme atunci cînd îi este strașnic...

Ivan Lecarev скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: