În ignoranță
РУС. MOLD.
» » În ignoranță

În ignoranță

29-09-2017, 15:04
Viziuni: 906
  
Versiunea de tipar   
În ignoranțăAstăzi, așa numitul președinte Igor Dodon nu este ignorat doar de leneși
 
După ce Igor Dodon și-a îndeplinit misiunea rezervată lui — a dat indicația de rigoare deputaților socialiști și a promulgat fulger legea cu privire la implementarea sistemului electoral mixt, el s-a pomenit în rolul «tu ești nimeni și te cheamă nicicum».

Acum, doar leneșul nu-l ignoră pe «alesul de tot poporul» cu aroganța lui prostească și pretențiile stupide. Fără a înțelege și fără a învăța nimic, el nu se oprește și cu încăpăținarea unui surd continuă scîncelile obișnuite despre competențele prezidențiale.

Iar el nici măcar nu este luat în seamă. El se supără, iar oponenții chicotesc de rîs: chipurile, peste cei supărați se toarnă apă. Așa că, Igoraș, urmează să fii «rezervor de apă» pînă la expirarea mandatului prezidențial. Care, de altfel, poate expira mult mai devreme decît scontezi.

Transformarea «alesului de tot poporul» într-un slugar politic s-a pronunțat la începutul toamnei — debutul unui nou sezon al bătăliilor politice. Pentru început, guvernarea l-a coborît de la înălțimea comandantului suprem al forțelor armate pînă la gradul de caporal și a scuipat pe decretul său de a nu permite militarilor moldoveni să participe la manevrele Rapid Trident din Ucraina. Cu toate acestea, 57 de militari au plecat să participe la manevre în baza unei decizii de Guvern.
 
Iată așa tovarășe comandant suprem, vreți sau nu, dar dacă a decis Păpușarul, militarii moldoveni vor participa la exercițiile NATO alături de escadrila scafandrilor polonezi, aviatorii-geniști estonieni și detașamentul ucrainean de cavaleri «Țob-țobă»...

Cu atît mai mult că armata moldovenească a fost, deja, îmbrăcată în uniformă NATO și trecută la standardele NATO a primit «certificatul de calitate» din partea SUA pentru posibilitatea de a participa (se pare că în rolul de carne de tun) în operațiunile «pacificatoare» internaționale desfășurate de SUA și NATO pe tot globul pămîntesc, iar cerul pașnic moldovenesc a fost deja oferit strategilor NATO și este deschis pentru operațiunile lor aeriene. Și, în general, pe viitor, deciziile de acest gen nu vor fi luate de președinte ci de Cabinetul de Miniștri, pentru că «armata moldovenească pierde bani și deprinderi din vina șefului statului».

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a spus direct: «Din cîte cunosc eu, curînd, armata ar putea să nu-l mai recunoască pe președinte». Și pentru că spicherul este finul lui Plahotniuc, nici nu puneți la îndoială faptul că el cunoaște acest lucru din prima sursă. «Scandalul militar» a fost continuat de refuzul lui Dodon de a-l numi în funcția de ministru al Apărării pe pusul PDM-ului, Eugen Sturza. Dar și în legătură cu acest demers «majoritatea parlamentară» și-a pus speranțe mari.

În replică lui Dodon, asemenea unui preșcolar, i s-a interzis să se joace pe afară, adică nu i s-a permis să organizeze marșul «referendumului» la Chișinău și l-a lăsat să se manifeste la periferie. Cred că în viitorul apropiat, slugile de la Curtea Constituțională îl vor priva, repede, pe președinte de prerogativa de a numi miniștri. O inițiativă în acest sens a fost făcută deja și doar un optimist incurabil ar putea pune la îndoială verdictul CC.

Ca pe un gunoi a fost aruncat din Legislativ pachetul «proiectelor legislative găgăuze». Anume acel pentru care se jura Dodon în fața găgăuzilor că-l va implementa în viață (prin intermediul prietenei sale — bașcanul Irina Vlah). Dar ce înseamnă promisiunea unui «nimeni» pentru cei care conduc, astăzi, Parlamentul? Iată că l-au trimis în pădure după flori. La vremea sa, toată Găgăuzia a votat pentru Dodon. Interesant, cîți fanați mai are oare acum Dodon în Găgăuz Yeri?

Și, în sfîrșit, recent, «alesul de tot poporul» a fost ignorat de veteranii conflictului din Transnistria de pe malul stîng al Nistrului, cînd Dodon a încercat să mai joace cumva cartea transnistreană. Transnistrenii au refuzat să se întîlnească cu Igor Dodon. Ei au menționat, pe bună dreptate că el «nu deține suficientă putere, iar asta înseamnă că promisiunile lui sînt goale. Ne putem întîlni cu o persoană care este în drept să ia decizii, iar aceste decizii vor fi îndeplinite».

De ce oare «Igoraș soare răsare» a nimerit în ignoranța tuturor și atitudinea față de el este ca pentru un loc gol? Explicația este simplă. Dodon se bucură de tot mai puțină încredere pentru că nu a justificat încrederea pe care a avut-o odinioară. Întotdeauna și la toate nivelurile, începînd cu brigăzile de dulghieri și terminînd cu muncitorii uzinelor imense, colectivitatea determină foarte rapid calitatea noului șef și, fără greș, pronunță verdictul: acesta este de rahat, iar acesta se va menține...

Probabil și vînătorii primitivi puteau determina cu precizie un organizator de încredere, capabil foarte rapid și fără pierderi inutile să alunge mamutul în groapă, de un flecar ordinar care nu poate decît să se poziționeze frumos și să se sprijine artistic pe sulița decorativă...

Dmitri Crîmovскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: