Scrisoare deschisă pentru Marian Lupu
РУС. MOLD.
» » Scrisoare deschisă pentru Marian Lupu

Scrisoare deschisă pentru Marian Lupu

19-11-2017, 11:15
Viziuni: 779
  
Versiunea de tipar   
Scrisoare deschisă pentru Marian LupuCu dumneavoastră, țara a intrat în fărădelege și samavolnicie absolută. Prăpastia dintre dumneavoastră și popor s-a aprofundat considerabil
 
La dumneavoastră mă adresez, domnule Lupu, pentru că dumneavoastră faceți parte din numărul celor care dețin puterea și care, în acești ani, au anunțat poporul în repetate rînduri că-și asumă responsabilitatea pentru starea de lucruri din țară. Aflarea dumneavoastră la guvernare a mărturisit foarte clar că ați pierdut sensibilitatea la suferința poporului dar și percepția despre situația din țară, nu ați făcut nimic benefic pentru restabilirea măreției de odinioară și îmbunătățirea vieții poporului.

A venit deja timpul cînd trebuie să vă pară rău pentru politica duală și fără perspective, cel puțin să aveți remușcări de conștiință, dacă acest lucru mai este posibil în cazul dumneavoastră. Aflîndu-vă în funcții importante de stat, dumneavoastră, domnule Lupu, ați manifestat adaptabilitate sporită.

* * *
În aprilie 2009, examinînd, împreună cu diplomații străini, clădirile statului devastate, dumneavoastră ați informat reprezentanții străini că pogromul a fost nu doar un banditism și jefuire, dar și o tentativă de lovitură de stat. În același timp, aproape că a doua zi — pentru a nu pierde puterea și, împreună cu ea, treuca statului — într-un mod laș, ați început să purtați negocieri secrete cu organizatorii acestei provocări colosale.

Pasiunea nostalgică pentru îmbogățire personală și putere, care vă atrăgea ca un magnet, au anihilat demnitatea dumneavoastră personală și dumneavoastră, ați fugit la ei pierzîndu-vă idealurile în urma trădării. Deși, totodată, noi știam foarte bine că trădătorii — indiferent pe cine și de dragul a ce au trădat — sînt detestați de toți. Setea dumneavoastră interminabilă de funcții, certurile și intrigile au confirmat incontestabil acest adevăr.

În 2010, dumneavoastră, domnule Lupu, ați pierdut alegerile parlamentare în ciuda folosirii pe larg a resurselor administrative, tehnologiilor murdare și abundența de promisiuni pentru alegători. Plasîndu-vă pe locul trei în rezultatul scrutinului, dumneavoastră, știind că omul nu moare daca-și pierde rușinea, ați ignorat doctrina internațională a ordinii de formare a structurilor puterii, ați uzurpat puterea, dar ați uitat despre promisiunile făcute în fața poporului.

Garanția dumneavoastră de a majora pensiile cu 25 la sută a fost o minciună cinică. Fără curaj și cu frica de unioniști, dumneavoastră nici nu v-ați gîndit să puneți punct războiului politic, așa cum ați promis poporului. În schimb, ați zămislit, la fel ca și academicianul Duca, cu pseudoistoricii lui, în septembrie 2011 — peste 653 de ani de la nașterea istoriei moldovenești, ați încins incendiul lingvistic, care a scindat societatea și pe care nimeni din voi nu intenționează să-l stingă.

Aderînd la alianță, dumneavoastră ați declarat poporului că una dintre condițiile fundamentale ale acestei decizii este păstrarea realizărilor sociale și, de aceea, ele nu sînt și nu vor fi încălcate. După aceste declarații, toate programele sociale au fost anulate, iar creșterea tarifelor la serviciile comunale și prețurilor la toate mărfurile s-a transformat într-un proces continuu.

Dumneavoastră, domnule Lupu, ați pierdut alegerile parlamentare din 2014, care, prin efortul dumneavoastră, au fost cele mai falsificate și nedemocratice din toată istoria independenței noastre. Cu un rezultat și mai rău decît la alegerile precedente, dumneavoastră, cu ajutorul acelorași tehnologii parlamentare, ați uzurpat din nou puterea și ați prelungit prezenta voastră rușinoasă în componența ei.

După alegeri, pe parcursul mai multor luni de zile, voi, v-ați ținut de putere cu mîinile, picioarele și dinții asemenea păianjenilor într-un borcan de sticlă, v-ați bătut pînă la sînge pentru fiecare funcție bine plătită. Și chiar dacă niciunul dintre voi nu a lucrat, regulat, ați ridicat nu doar salarii solide dar și adaosuri bănești considerabile din buzunarul poporului moldovenesc pe care l-ati adus la limita existenței.

În consecință, a fost formată puterea executivă după modelul precedent. Noul Guvern, creat de voi este paralizat de idiotismul românesc și, benevol, a plecat capul sub presiunea instituțiilor financiare internaționale. Oamenii adunați în guvern în baza principiului politic sînt lipsiți de experiență și capacități. Scopul lor principal este să se facă și mai bogați cu ajutorul funcției pe care o dețin. Odată cu venirea voastră, nu există ministru, deputat din partea coaliției sau alt funcționar important de stat care să nu aibă cîteva apartamente, mașini, companii, terenuri și conturi bancare. Și toate acestea se întîmplă în țara noastră, pe care, dumneavoastră, domnule Lupu, ați îmbrăcat-o în zdrențe și care se îneacă în sărăcie.

Actualul Parlament criminal-oligarhic, în afară de incapacitatea de a asigura poporului o viață liniștită și îndestulată, a transformat țara într-un poligon pentru escrocii români de toate rangurile și militarii americani ale căror botine nu s-au uscat încă de sîngele popoarelor din Libia, Irak și alte țări, a creat condiții de seră pentru apariția mișcărilor neonaziste, apariția partidelor antipopulare și a contribuit la distrugerea nepedepsită a statalității noastre moldovenești de către unioniști.

Cu dumneavoastră, țara a intrat în fărădelege și samavolnicie absolută. Prăpastia dintre dumneavoastră și popor s-a aprofundat considerabil. Vacuumul puterii se umple rapid cu mediu criminal-extremist. În țară înflorește procesul delapidărilor de fonduri, corupția, contrabanda, mita. Doctrina de stat de izolare a altor etnii se realizează riguros.

Nu funcționează nicio lege, sistemul de drept lucrează pentru voi, iar Constituția a fost transformată într-un instrument de uzul vostru personal. Toate ramurile puterii sînt controlate de oameni care au depus jurămînt de credință pentru un alt stat — inclusiv Curtea Constituțională, care nu ar trebui criticată, ceea ce tare nu-i place lui Candu, dar dizolvată. Și, cu cît mai repede, cu atît mai bine pentru țară.

În discursurile dumneavoastră, menționați că poporul nostru trăiește aproape că într-un stat democratic. Dumneavoastră, domnule Lupu sînteți «democrat», însă, doar după apartenența la partidul care a uzurpat, inclusiv, și conceptul de democrație. Voi nu puteți înțelege că democrația nu este un moment de scurtă durată, ci un proces. Tezele dumneavoastră despre valorile europene și reforme sînt o minciună pentru popor. Soarta democrației europene, pe care o promovați, este destul de dubioasă. Deja, însuși Occidentul recunoaște că Uniunea Europeană, care a devenit un instrument al politicii agresive ale SUA și sursă de instabilitate în Europa, a intrat într-o criză prelungă și acționează la indicația anumitor elite.

* * *
Dumneavoastră, domnule Lupu, sînteți departe de economistul tuturor timpurilor, Adam Smith. Dacă însă nu v-ați fi perindat prin lume de dragul propriilor plăceri și v-ați fi gîndit la popor, ați fi știut și dumneavoastră că timp de 13 ani, în cele 28 de state ale Uniunii Europene nu s-a produs nicio echivalare în gradul lor de dezvoltare. Prăpastia dintre săraci și bogați nu face decît să se mărească.

Una dintre țările subvenționate din UE este România, unde fiecare al doilea cetățean trăiește sub limita sărăciei. În ciuda acestui fapt, ea se folosește de incompetența voastră, lipsa de patriotism și dragoste pentru propriul popor, vă corupe și pune în joc cartea «Sfatul Țării — 2».

Dumneavoastră, domnule Lupu, ați pervertit conceptul de istorie și limbă. Românii știu mai bine ca dumneavoastră că pe 16 mai 1812, odată cu semnarea de către Kutuzov a tratatului de pace cu Turcia, Basarabia a trecut de la Imperiul Otoman la cel Rus. Atunci, nici nu se pomenea de România.

Dacă meritele lui D. Cantemir, N. Corlăteanu, A. Mateevici, A. Lupan, N. Cioban și alți clasici, precum și autorul cărților de istorie din România — profesorul Universității din București — L. Boia, unde acesta scrie că Moldova are propria identitate, iar Ștefan cel Mare vorbea moldovenește, vă trezesc dubii, încercați să explicați poporului în ce limbă vorbeau moldovenii dacă istoria lor a luat naștere în 1359, iar cea a românilor tocmai în 1859?

Dar pentru că nu vă remarcați prin gîndire proprie, fiecare pas pe care-l faceți, îl faceți la indicația Bruxellesului și Bucureștiului. Reformele impuse din exterior le faceți ca din topor, fără a lua în calcul legile obiective. De aceea, niciuna dintre aceste reforme, precum și dumneavoastră personal, nu au adus îmbunătățiri în viața poporului.

Economia se sufocă, sînt devalorizate valorile primordiale: educația, cultura, medicina. Reforma MAI a contribuit la pătrunderea factorului criminal în toate structurile statului. Reformele voastre au prejudiciat statul enorm și au devenit principalul factor care a dus la creșterea tensiunii sociale, politice, interetnice. În țară nu poate fi stabilitate atît timp cît vă cufundați în robia îndatoririlor.

* * *
Dumneavoastră, nu doar că nu ați îndeplinit nicio promisiune electorală, dar niciuna postelectorală. Obligația voastră este să ascultați de cetățeni și fără acordul lor să nu luați decizii, a fost neglijată. Adevărat se spune în popor că minciuna este arma șarlatanilor. Declarațiile dumneavoastră precum că pledați pentru suveranitate, independență și consolidarea statutului de neutralitate a țării, au culminat cu deschiderea la Chișinău a biroului NATO. Nu trebuie să prostiți poporul care vă hrănește precum că în acest birou vor activa civili, pentru că pînă și copiii știu că NATO este un bloc militar agresiv.

De pe urma aflării dumneavoastră la guvernare, domnule Lupu, în memoria poporului nu va rămîne nimic altceva decît umilință, rușine și mîhnire pentru jefuirea țării cîndva înfloritoare.

C.Balaban, politologскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: