Pe lama cuțitului
РУС. MOLD.
» » Pe lama cuțitului

Pe lama cuțitului

10-12-2016, 09:08
Viziuni: 1 941
  
Versiunea de tipar   
Pe lama cuțituluiExistă o părere larg răspîndită, și ea are temeiurile sale — puterea din oricare țară este înjurată pentru ceva de cetățeni. Dacă e să ne referim la actuala putere din Moldova, ea, s-ar putea spune, s-a cam prea luat cu joaca. S-a luat cu joaca într-atît, încît nu percepe cît de gravă este situația în care a ajuns.

Doriți să aflați, — cei de la putere, — opinia poporului? Deși dumneavoastră, deținătorii puterii, de acum v-ați obișnuit să n-o luați în seamă, totuși, va trebui s-o aflați. Și iat-o care este. De dumneavoastră s-au săturat toți pînă-n gît! De la mic pînă la mare!


Chiar și elevii claselor primare înjură așa-numitele reforme în sistemul educației. Pentru bugetari, ultimii șapte ani s-au scurs sub semnul «speranței», pe care acum ei vor să i-o bage guvernului știți unde și fără să vă spunem. Pentru pensionari, acești șapte ani ai guvernării dumneavoastră au fost mai răi decît un război. La război, cel puțin, știi cine este dușmanul tău și că trebuie să lupți cu el pînă cînd îl vei învinge. Pe cînd cu dumneavoastră, fățarfnicii, nu doresc să poarte discuții politice chiar nici cei care vă hrănesc și vă umplu buzunarele — europenii. Și ei s-au săturat pînă-n gît de efemera dumneavoastră integrare europeană, care în popor de acum este numită degradare europeană.

 

Poporul s-a săturat de dumneavoastră pînă-n gît. Dumneavoastră mergeți pe lamă de cuțit și nu vreți să înțelegeți, nu vedeți că oamenii, fără ca să fie special mobilizați, sunt gata să vă scoată din birourile calde, să vă aducă în piață și aici să se răfuiască fără judecată cu dumneavoastră. Da, e o modalitate cardinală, inumană, nedemocratică. În schimb, așa e pe dreptate.


În loc să vă gîndiți la viitor, chiar și la cel apropiat, cel puțin cu cinci ani înainte, ați inventat încă o reformă draconică — cea a sistemului de pensionare. Situația cu respectiva reformă derulează într-un asemenea mod, încît peste zece ani în Moldova nu vor fi nici pensionari, nici din cei care să completeze fondul de pensionare. Cum oare pot fi înțelese toate acestea?

 

Chiar în primii ani de studii în instituțiile de învățămînt superior, studenții de acum își planifică să plece din această țară. Toate visurile și speranțele lor ei nu și le pot lega de Moldova, și asta pentru că în ea prosperă fărădelegea și corupția.


Ce este puterea fără popor? O nimica toată, zero! Ce ați face aici, de ce reformă v-ați putea apuca, dacă nu ar fi oamenii de rînd, care vă și așează în fotoliile confortabile și sătule din Parlament, din Guvern, din judecătorii și procuraturi? Dacă nu vă gîndiți la popor, la ce bun îi trebuiți lui?! Poporul de acum a dat răspunsul său la această întrebare: NU-I TREBUIȚI!

 

Acum a rămas să chibzuiască cum să se debaraseze de dumneavoastră. Și nu mai contează dacă, cel puțin acum, vă dați seama sau nu la ce limită a răbdării l-ați adus. Pare-se, în Moldova a început să se facă simțită apropierea unei revoluții.
 
Olga Dzeatcovschi
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: