Concluzii pripite
РУС. MOLD.
» » Concluzii pripite

Concluzii pripite

24-11-2017, 14:02
Viziuni: 1 036
  
Versiunea de tipar   
Concluzii pripiteProaspătul ambasador al Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a descoperit «progres al reformelor» în Moldova capturată

 
În calitate de șef al Misiunii UE, Peter Michalko a venit în Moldova foarte recent. Dar aceste doar cîteva luni i-au fost suficiente pentru a constata «progres semnificativ în procesul de implementare a reformelor». Potrivit lui, «în procesul de implementare a reformelor, multe s-au făcut deja. Noi vedem rezultatele reformelor în domeniul economiei, iar acest lucru influențează creșterea schimbului comercial de mărfuri». Domnul Michalko a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să susțină «vectorul Moldovei».

Ceea ce și trebuia de demonstrat. Uniunea Europeană și, în special, ambasadorul Peter Michalko încă nu au înțeles că, în esență, Moldova este un stat capturat; că puterea în Moldova este uzurpată de gruparea criminal-oligarhică cu denumirea de «Partidul Democrat»; că Parlamentul este ilegitim, pentru că s-a format în urma coruperii majorității și nu corespunde voinței exprimate a poporului; că Guvernul format de această majoritate este ilegal; că președintele ales cu încălcarea Legii Supreme este neconstituțional.

Uniunea Europeană și, în particular, ambasadorul Peter Michalko nu văd că în țară nu există nicio structură statală legitimă, iar cîmpul legal și constituțional este batjocorit și călcat în picioare. Uniunea Europeană și ambasadorul Michalko scuipă pe faptul că regimul mafiot, care s-a format în Moldova, a ignorat recomandările Comisiei de la Veneția atunci cînd a implementat sistemul electoral mixt pentru a se menține, în continuare, la guvernare.

Și să nu fie nimeni stînjenit de refuzul temporar de finanțare din partea UE. Ambasadorul Michalko a spus foarte clar: vom continua să susținem. Dacă nu astăzi, atunci mîine, dacă nu mîine, atunci poimîine — dar banii vor veni. Uniunii Europene și ambasadorului Michalko, în particular, le este indiferent de faptul că aceste surse vor fi furate, iar regimul uzurpator nelegitim va mai primi, din nou, susținere morală.

Domnul Michalko a oferit o descriere exhaustivă a politicii Bruxellesului în Moldova: important este că Uniunea Europeană susține vectorul. Și de dragul acestui fapt, UE este gata să treacă cu vederea hoțiile, corupția, represiunile politice, acapararea instituțiilor statului, încălcările sistematice ale Constituției.

Pentru Bruxelles, vectorul este mult mai important decît reformele reale, normele legale și bun simț. Pentru Bruxelles, vectorul este mult mai important decît fuga în masă a moldovenilor din propria țară, acesta fiind rezultatul direct al implementării renumitelor «reforme» în ultimii opt ani de zile și care, potrivit lui Peter Michalko, înregistrează nu știu ce «progres». Pentru Bruxelles, vectorul este mult mai important decît miliardul furat pe care au fost impuși să-l întoarcă cetățenii.

Pentru Bruxelles, vectorul este mult mai important decît fărădelegea care domnește în țară și disperarea care i-a cuprins pe cetățeni.

Trebuie de remarcat că atunci cînd un reprezentant al Bruxellesului rostește cuvîntul «vector», el nu are în vedere așa numita integrare europeană.

Astăzi, ratingul așa numitei integrări europene se află la indicele istoric minim, pentru că așa numita integrare europeană, prin eforturile unor asemenea funcționari de la Bruxelles, se asociază în conștiința oamenilor cu regimul uzurpator-mafiot.

Este vorba despre un cu totul alt vector: vectorul anti-rus, vectorul NATO, vectorul «războiului rece» în care a fost atrasă Republica Moldova. Și atît timp cît regimul dictatorial moldovenesc va acționa prin demersuri dure anti-ruse, atît timp cît va expulza diplomații ruși și nu va permite politicienilor, jurnaliștilor și experților ruși să intre în Moldova, atît timp cît va urma retorica militaristă în raport cu Transnistria, Bruxellesul va constata cu regularitate «procesul considerabil al reformelor», fără să atragă atenția asupra faptului că aceste reforme «de succes» au sărăcit și disperat majoritatea covîrșitoare a cetățenilor țării și au depopulat Moldova.

Cu toate acestea, fără îndoială există și un factor subiectiv. La urma urmei, executînd dispozițiile conducerii de la Bruxelles, pot fi susținuți și canibalii, numai ca acești canibali să arunce cu oasele propriilor cetățeni în direcția Kremlinului. Și, din acest punct de vedere putem urmări o traiectorie curioasă.

Optimism excesiv în legătură cu «succesul reformelor europene» în Moldova a manifestat și unul dintre predecesorii lui Michalko — Dirk Schuebel! Numai cum nu întorcea expresia mincinoasă «istoria de succes»!

Cu toate acestea, la plecarea din țară el, brusc, s-a dezmeticit și a criticat dur de tot regimul din Moldova. Succesorul său — Pirkka Tapiola a început să se dezmeticească cu jumătate de an înainte de a-și încheia misiunea și, imediat, regimului criminal de la putere nu i-a stat prea bine. Pe cînd și el își începuse misiunea la Chișinău ca și interpret al «succesului integrării europene» în Moldova.

Și iată acum a venit vremea lui Peter Michalko să cînte despre «progresul reformelor» în Moldova capturată. Cum va răsuna melodia lui de final — vom trăi și vom vedea. La urma urmei, reprezentanții Uniunii Europene sînt și ei oameni de rînd cu calități umane obișnuite.

Așa cum a spus și poetul — gratis cîntă doar păsările. Chiar și despre «progresul reformelor».

Centrul analitic al CC al PCRMскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: