CALM — cu speranță la sprijinul comuniștilor
РУС. MOLD.
» » CALM — cu speranță la sprijinul comuniștilor

CALM — cu speranță la sprijinul comuniștilor

30-11-2017, 15:39
Viziuni: 612
  
Versiunea de tipar   
CALM — cu speranță la  sprijinul comuniștilorVladimir Voronin s-a întîlnit cu reprezentanții Congresului autorităților locale din Moldova (CALM).

 

Președintele CALM, Tatiana Bădan, și alți primari ai unor localități in țară și-au exprimat nemulțumirea de starea de lucruri în domeniul administrării publice locale: mersul prea lent al reformei de descentralizare, politizarea excesivă a administrării publice centrale și locale, finanțarea insuficientă a sferei social-economice din localități, lacunele în legislația Republicii Moldova, salariul mic al funcționarilor de stat, problemele în ceea ce privește asigurarea cu cadre.

 

În acest context, Vladimir Voronin a subliniat că anume în satul moldovenesc se păstrează și se dezvoltă obiceiurile și tradițiile naționale, anume în satul moldovenesc se întărește credința noastră ortodoxă. Președintele PCRM le-a amintit interlocutorilor săi despre programele naționale care au început să fie implementate în perioada cînd la guvernarea țării s-a aflat Partidul Comuniștilor – „Satul moldovenesc” și „40 de orașe”, stopate mai tîrziu de regimurile alianțelor liberal-democrate.

 

Președintele Partidului Comuniștilor și-a exprimat regretul în legătură cu lipsa unor strategii naționale de susținere a tinerilor specialiști și de ridicare a nivelului demografic pe fundalul introducerii programului de optimizare a educației, care a condus la închiderea masivă a școlilor și a intensificat procesul migrației concetățenilor noștri.

 
Vladimir Voronin a confirmat în fața conducerii CALM faptul că deputații din fracțiunea parlamentară a PCRM și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în ansamblu pe toate căile vor sprijini și de acum înainte inițiativele CALM cu privire la descentralizare și extinderea independenței în activitatea lor a conducătorilor organelor publice ale puterii locale.
 
Serviciul de presă al PCRM.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: