Guvernarea ne ia ultimul lucru — libertatea cuvîntului!
РУС. MOLD.
» » Guvernarea ne ia ultimul lucru — libertatea cuvîntului!

Guvernarea ne ia ultimul lucru — libertatea cuvîntului!

8-12-2017, 12:37
Viziuni: 76
  
Versiunea de tipar   
Guvernarea ne ia ultimul lucru — libertatea cuvîntului!În semn de protest, fracțiunea PCRM a părăsit sala de ședințe a Parlamentului: «Noi nu vom participa la această crimă! Este o încălcare vădită a drepturilor omului!»
 
Joi, 7 decembrie, în cadrul ședinței Parlamentului, majoritatea parlamentară și deputații transfugi au adoptat, în mare grabă și în ambele lecturi, Legea cu privire la modificarea Codului Audiovizualului, care interzice «propaganda și dezinformarea» în presa națională.

Se știe că legea respectivă, în primul rînd, are menirea să interzică «propaganda rusească» prin retransmiterea emisiunilor televizate din Rusia.

Fracțiunea PCRM a reacționat dur la atentatul actualului regim de la guvernare asupra democrației și libertății presei, de asemenea, PCRM s-a pronunțat împotriva încălcării drepturilor omului la accesul liber la informație din diferite surse.

Așa cum au declarat deputații comuniști, se pare că proiectul de lege respectiv a fost adoptat de majoritatea de la guvernare sub presiune din afară. În afară de aceasta, după adoptarea documentului, vor avea de suferit interesele a 70-80 la sută din subiecții pieții mediatice.

Șefa fracțiunii PCRM, Ina Șupac, a declarat de la tribuna Parlamentului, că «acest proiect de lege, la fel ca și deschiderea oficiului NATO la Chișinău, precum și un șir de alte acțiuni este firul grație căruia sperați să mai rămîneți în aceste fotolii».

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: