Leancă — afară din guvern!
РУС. MOLD.
» » Leancă — afară din guvern!

Leancă — afară din guvern!

1-03-2018, 16:10
Viziuni: 579
  
Versiunea de tipar   
Leancă — afară din guvern!Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a inițiat procedura de demitere a vicepremierului, Iurie Leancă
 
Joi, 1 martie, deputații din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au lansat inițiativa cu privire la înaintarea moțiunei simple pentru vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă în legătură că multiplele sale declarații orientate spre subminarea și distrugerea independenței și suveranității Republicii Moldova.

Argumentînd inițiativa respectivă, comuniștii au constatat că în loc să fie preocupat de adevărata modernizare a țării, în conformitate cu standardele europene, Leancă își permite să declare că integrarea europeană se face doar cu România și prin România.

Mai mult decît atît, în declarațiile sale, inclusiv pentru presă, Leancă spune că nu numai că admite probabilitatea pierderii de către Republica Moldova a suveranității și statalității sale, dar și s-a pronunțat pentru lichidarea țării noastre. De asemenea, potrivit lui Leancă, anume acesta este principalul scop al politicii promovate de dumnealui personal și de către colegii de Guvern.

Bazîndu-se pe multiplele declarații anti-moldovenești ale vicepremierului Leancă, comuniștii subliniază că asemenea acțiuni ale unei figuri oficiale suspuse sînt nu doar amorale, dar și în afara cadrului legal. Iar funcționarul care promovează politica antistatală trebuie să fie demis.

În legătură cu acest fapt, fracțiunea parlamentară a PCRM s-a adresat celorlalți deputați cu îndemnul de a susține proiectul moțiunei cu privire la demisia lui Iurie Leancă. Conform procedurii, pentru a fi introdusă în Parlament, moțiunea simplă trebuie să fie susținută de cel puțin 15 deputați.

Serviciul de presă al Partidului Comuniștilor informează că, la ora actuală, proiectul se definitivează și se colectează semnăturile necesare.

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: