Declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova
РУС. MOLD.
» » Declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

Declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

28-03-2018, 17:38
Viziuni: 713
  
Versiunea de tipar   
Declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica MoldovaOdată cu instalarea guvernării actualului regim mafiot și oligarhic în frunte cu Partidul Democrat, presiunea asupra organelor locale ale puterii a crescut de nenumărate ori. În acest scop sînt folosite diferite metode: mituire, șantaj, amenințări cu pornirea unor dosare penale. Și mulți primari, nemaiputînd suporta aceste presiuni, își depun mandatul înainte de termen.
 
Doar pe parcursul unui an, au fost organizate alegeri anticipate în 24 de primării. Inclusiv în două dintre cele mai mari orașe din Moldova, Chișinău și Bălți, în care alegerile anticipate ale primarilor municipali sînt fixate pentru ziua de 20 mai, 2018.

Totodată, la Chișinău în mod artificial a fost creată o situație absurdă, în care primarul general ad-interim a fost desemnat în această funcție de un alt primar general ad-interim, ceea ce este contrar legii.

Oricine ar fi ales în funcția de primar general la aceste alegeri, mandatul lui va fi valabil doar pentru un termen de cîteva luni — pînă la alegerile locale generale din anul 2019.

Indiscutabil, alegerile fixate de regimul uzurpator nu au nimic comun cu tendința de a schimba în mod radical situația catastrofală din localități. E lucru clar că, într-un termen atît de scurt, fără a avea sprijinul consiliilor locale și de acum după aprobarea bugetelor anuale, nici un primar nu va reuși să soluționeze chiar și cele mai elementare probleme.

Jocul «de-a alegerile» a fost pus la cale de regimul corupt mafiot cu un singur scop: pentru ca în cadrul lor să facă mobilizarea și probarea în acțiune a resursei administrative înainte de viitoarele alegeri parlamentare.

E clar și faptul că pe agendă se va afla nu problematica dezvoltării, nu soluționarea celor mai stringente probleme ale orașului, ci diferite intrigi politice și secrete, că în cadrul acestor alegeri vor fi probate noi scheme de falsificare în calitate de «experiment» înainte de cursa parlamentară. Ca rezultat, dezbinarea societății moldovenești se va păstra în continuare, ba chiar și se va aprofunda, iar alegătorii vor fi înșelați și de data asta.

Trezește nedumerire poziția pasivă a Reprezentanței UE în Moldova și a altor misiuni europene și ambasade, care sprijină jocul celor ce au capturat puterea în țară contrar voinței alegătorilor.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova nu dorește să participe la aceste turnire trișate, la scindarea societății moldovenești și la înșelarea alegătorilor.
 
În acest context, Comitetul Central al Partidului Comuniștilor consideră inoportună înaintarea candidaților săi pentru alegerile anticipate din 20 mai, 2018.
 
Îi îndemnăm pe alegători să ignoreze aceste alegeri, exprimîndu-și astfel desconsiderarea față de politicienii fără scrupule și față de guvernarea coruptă.

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova
28 martie, 2018

PCRM.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: