Dumitru Diacov și-a etalat, din nou, calitățile sale de ipocrit remarcabil
Și-a demonstrat aceste calități în eterul postului TVC 21, în cadrul emisiunii ”Important”. Însă, președintele de onoare al Partidului Democrat, exact despre ceea ce este cel mai important nu a vrut să vorbească, făcînd trimitere la caracterul secund al subiectului, schimbînd tematica și eschivîndu-se de la răspunsuri.
Involuntar, apărea asocierea cu nun săpun umed care tot caută să alunece din mini ... Nu în zadar Diacov a fost poreclit ”Periculosul”.
Îmi pare rău, discuția cu Dumitru Diacov în emisie directă am vizionat-o parțial. Pe un alt post TV se difuza Campionatul Mondial la fotbal și m-am gîndit (cred că absolut justificat) că pe Diacov îl văd deseori, iar campionatul se desfășoară o dată la patru ani. Aș vrea să fie invers – pe Diacov – o dată la patru ani, dar, din păcate, perfecțiunea nu există...
Cu alte cuvinte, a trebuit să văd emisiunea înregistrată. Ceea ce mi-a oferit posibilitatea să estimez mult mai atent fățărnicia dînsului și să derulez repetat unele secvențe.
Despre alegerile locale
S-a constatat că Dumitru Diacov nu a participat la alegerile primarului general al capitalei. Nici în primul și nici în al doilea tur.
În acest fel, Dumitru Diacov a fost unicul din conducerea PDM care nu a votat îmn cadrul alegerilor locale. Fiți de acord, amintește foarte mult de încercarea de se eschiva pentru a nu strica relațiile cu viitorul primar general, indiferent de cine ar fi – cine știe, poate că va trebui să colaboreze cu el.
De ce, este destul de real. Mai cu seamă dacă e să ne amintim prin ce labirinte a alergat Diacov în toată cariera sa politică.
Și, în general, în opinia lui Diacov, nu a fost pentru cine vota. În acest moment, moderatoarea a concretizat: ”Iar în primul tur a fost pentru cine vota?”, Dumitru Diacov, cu satisfacția unui bănuit, care are un alibi sigur a spus: ”În primul tur eu eram la Atena...”. Cu toate acestea, a recunoscut că n primul tur avea pentru cine vota. Nu a numit pe nimeni concret, însă, despre candidatul ascuns al PDM, Silvia Radu, a declarat: ”Probabil că Partidul Democrat ar fi trebuit să decidă cu privire la susținerea Silviei Radu”.
Probabil, dar cred că dacă ar fi fost susținută deschis, Silvia ar fi obținut și mai puține voturi. Fapt care, cu siguranță, i-ar fi supărat pe democrați și ar fi demonstrat clar ratingul lor adevărat înaintea alegerilor parlamentare din toamnă.
Partidul puterii de oriunde
Diacov ar fi putut să nu spună că PDM controlează (deocamdată !) situația din țară – un fapt evident nu poate fi contrazis. Este altceva că alegerile locale au demonstrat: controlul fuge din mîini...
Potrivit lui Diacov, în timpul crizei parlamentare din 2016, cînd amenințau anticipatele, eroicul ”Partid Democrat, cu 19 mandate, a venit și a declarat că poate evita alegerile parlamentare anticipate”.
”Uff ! Uff ! Uff !” – așa se exprimă indienii americani atunci cînd ceva îi surprinde foarte mult. Mult stimate Dumitru Diacov, lichidarea crizei parlamentare nicidecum nu se poate reduce la desemnarea în grabă a unui nou cabinet de miniștri nocturn. Da, și cu 19 mandate ați exagerat. Iar dacă ați uitat, vă sugerez, că pe lngă acestea, pentru guvernul vostru au votat liberalii (în schimbul a patru portofolii), șapte deputați popular europeni în frunte cu Iurie Leancă, care au fugit de pe corabia naufragiată a PLDM și cîțiva ”independenți” – mereu gata să deservească. În total, s-au acumulat 57 de voturi. Nu foarte mult, aproape la limită. Așa că, să vorbiți că PDM cu 19 mandate a depășit individual criza nu-i chiar bine, pe bune. Iată în continuare lucrurile au început să se aranjeze – s-a reușit cumpărarea, asemenea unei legături de ridiche la piață, a 15 deputați ieșiți din PCRM, după care, să vă preocupați de cumpăratul cu amănuntul, creînd o ”majoritate parlamentară” din persoane lacome și amorale.
Justificînd ”turiștii politici” (apropo, un termen inventat anume de Diacov), el a declarat: chipurile, unii deputați vor să-și realizeze planurile, inclusiv, cele legate de carieră. ”De ce nu? De ce neapărat bani?”, a spus președintele de onoare al PDM. Cu toate acestea el nu a putut numi nici măcar un plan, o singură propunere înaintată la ședințele parlamentului de către transfugii din PCRM și PLDM. Nu-i nimic, în schimb la capitolul carierism o duc bine. Iar acum și bani mai au.
”Din partidele puternice oamenii nu pleacă”, a declarat patetic Diacov. Pentru această remarcă avem răspunsul nostru: nu pleacă și nu trădează oamenii puternici. Se spală toată murdăria obsedată de obsedată de oportunism și lăcomie. Să vezi cu posturile de televiziune proguvernamentale difuzează într-o veselie subiecte despre cum populația aderă ”în masă” în rîndurile Partidului Democrat. De altfel, nu este vorba despre caracterul de masă, cei ce ”aderă”, la fel de organizat s-au alăturat PCRM-ului, atît timp cît formațiunea a fost la guvernare, apoi au fugit în PLDM-ul lui Filat, actualmente, au dat cu fuga la Partidul Democrat. Iar dacă se va prăbuși Plahotniuc, nu se vor pierde, vor găsi să adere în altă parte. Și Diacov este unul dintre ei.
Chipurile despre socialiști
La întrebarea adresată direct despre legătura Dodon-Plahotniuc, Diacov nu a răspuns, a sucit și răsucit subiectul discuției spre îndepărtatul an 1998 și ziarul ”Flux”, în care ”răul” Iurie Roșca publica zilnic materiale împotriva imaculatului și blîndului Dumitru Diacov.
Ce nu știe Diacov
S-a constatat că președintele de onoare nu știe cele mai elementare lucruri, pe care le cunoaște fiecare. Se creează impresia că el trăiește într-un vacuum informațional: nu stă la computer, nu privește televiziunea ”patriotică” a democraților (fără tot felul de glume rusești) și ni citește ziare. Deși cunosc foarte bine că abonamentul pentru Ziarul ”Comunistul” l-a primit personal de la Vladimir Voronin. Și încă gratuit.
În special, Diacov nu știe de ce este acuzat fostul președinte al PPCD, Iurie Roșca: ”eu așa și nu am înțeles, de ce este el acuzat și pe cît de justificat”. Straniu, în politica moldovenească se obișnuiește urmărirea minuțioasă a oponenților politici, fie chiar și cei din trecut. Se pare că Diacov este o excepție. Este foarte puțin informat și despre altă escrocherie a democraților – construcția ”Chișinău-Arena” la Stăuceni. ”Construiesc și construiesc”, ce mai lucru.
Absolut surprinzătoare este neștirea sa despre construcția în centrul Chișinăului, în locul cafenelei ”Guguță”, a unui complex hotelier. Se pare că președintele formațiunii politice, Vladimir Plahotniuc nu-i împărtășește planurile președintelui de onoare. Și, în general, nu se împarte cu el.
Despre miliardul furat
La acest capitol, clar lucru, Dumitru Diacov a început și mai mult să arate cu degetul la nebuloasa din Andromeda. Chipurile, de miliardul furat trebuie să se preocupe procuratura, anchetatorii, judecătorii și alți specialiști n domeniu. Iar ei, nemernicii, exact asta nu fac. De acord, dar cum pot să facă ei ceva din moment ce urmele ajung pînă la eșaloanele superioare ale actualei guvernări, iar justiția noastră este dependentă. Unde mai pui că însuși Diacov a contribuit foarte mult la ”subjugarea” acestei justiții.
”Acest subiect (despre miliardul furat – E.M.) va fi discutat pînă cînd vor f întoarse aceste surse”, a declarat Diacov. Mda... înseamnă că subiectul va fi unul veșnic discutat ...
În schimb, legea care pune pe seama cetățenilor Moldovei restituirea banilor furați, va fi anulată, este convins Diacov. ”Guvernul este interesat ca banii să nu fie întorși de către cetățeni sub forma impozitelor, ci de structurile de forță”. Iată așa !
Modificarea Constituției
Însuși Diacov consideră că în Moldova se vorbește în limba română și pledează pentru operarea amendamentelor de rigoare în Constituție. Clar lucru, la etapa discuțiilor pe marginea acestui amendament în comisia parlamentară pentru cultură, educație și mass-media, în 2017, el a votat pentru limba română. Fapt pentru care, președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin a propus decorarea lui Diacov cu ”ordinul Iudei” de prim grad.
Deși, a recunoscut Diacov, unanimitate cu privire la schimbarea sintagmei ”limba moldovenească” pe ”limba română” în Legea Supremă, nu există nici în rîndurile PDM. De aceea, votul în interiorul fracțiunii nu este tocmai previzibil. Iar acest lucru nu place foarte mult liberalilor, care au promovat această inițiativă.
De aceea, amendamentele în constituție au devenit subiect de comerț, a recunoscut cu iresponsabilitate Diacov. Din perspectiva disciplinei partinice, votează ”cum trebuie” pentru limbă, liberalii – în calitate de ”plată” ajută la promovarea amendamentului referitoare la ”vectorul european” al RM. Și toți sînt mulțumiți. n afară de locuitorii țării, care, în majoritatea lor, preferă să vorbească limba moldovenească, iar prin Europa nu se plimbă pentru că nu au cu ce.
În ceea ce privește ”vectorul european” ....Dumitru Diacov a explicat că, n acest fel, ”democrații vor să stabilească o anumită determinare în dezvoltarea țării”. Și totuși, determinarea trebuie să fie stabilită de cetățenii republicii în cadrul alegerilor și referendumurilor. Dar nu de un partid cu anti-rating record.
În concluzie
Timp de o oră, Dumitru Diacov a vorbit despre multe: despre cinematograful ”gaudeamus” și planul urbanistic general al capitalei, despre ”independentul” ANRE și justiția moldovenească, despre Stadionul Republican, unde mergea să urmărească fotbal atunci cînd era tînăr (nu-i nimic, acum va merge să urmărească fotbal american la ambasada SUA) și crearea noilor locuri de muncă.
Însă, s-a învrednicit să nu spună nimic clar și a fost fals asemenea unei bancnote de trei dolari. Simplu spus - a fost el însuși. ”Periculos!”
Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно