Atac raider, Or, pe cine încurcă Institutul de Zoologie?
РУС. MOLD.
» » Atac raider, Or, pe cine încurcă Institutul de Zoologie?

Atac raider, Or, pe cine încurcă Institutul de Zoologie?

7-07-2018, 11:30
Viziuni: 1 424
  
Versiunea de tipar   
Atac raider, Or, pe cine încurcă Institutul de Zoologie?Acum mai bine de două luni, a ars acoperișul nou de pe clădirea Institutului de Zoologie a Academiei de Științe a Moldovei. Și ceea ce este de remarcat — aceasta a luat foc exact în ajunul verificărilor anunțate cu privire la corectitudinea cheltuirii surselor bugetare alocate. Conducerea Institutului, evident, nu știe nimic. Mai mult decît atît, conducerea Institutului a cerut cercetarea acestui incident.
 
Ancheta a durat, luna iunie s-a încheiat cu averse. Iar apa a curs de pe acoperișul clădirii — de la etajul patru pînă la primul și nu a cruțat nici echipamentul vechi și nici echipamentul nou.

Colaboratorii de la al patrulea etaj al Institutului, mai întîi au strîns apa cu căldările, apoi, au cumpărat din banii proprii peliculă și furtunuri, au înșirat pelicula sub pod au atașat furtunurile pe care le-au pus în chiuvete. Iar conducerea institutului a început să colecteze cîte 100 de lei de la fiecare colaborator pentru reparația acoperișului, care urmează a fi începută, chipurile, peste 2,5 luni (se pare că banii care au rămas din cei alocați din buget au fost valorificați după «destinație»).

Apar cîteva întrebări: «Cîți bani au alocat din bugetul familial directorul institutului, domnul academician, cît a alocat — contabilul șef? Dar unde s-au dus banii din vînzările a tot din ceea ce era în jurul sediului de bază al institutului și cine a fost inițiatorul acestor vînzări? Unde este concluzia comisiei pentru vînzări? Unde este adresarea conducerii la procuratură și ce măsuri a întreprins procuratura?».

Întrebări și numai întrebări. Dar acestea sînt întrebări din acea epocă — epoca socialistă, cînd a doua zi ar fi fost inițiată o cauză penală, cînd guvernul, în cadrul unei ședințe extraordinare, ar fi alocat bani din fondul de rezervă și în decurs de trei zile ar fi fost reparat acoperișul.

Însă, noi, atunci, trăiam «incorect». Iar acum totul este corect. Un loc prea bun ocupă acest Institut în oraș, unde mai pui că și toate comunicațiile sînt la locul lor. Un adevărat loc de rai pentru construcții locative.

Iar Institutul la ce mai trebuie? Există totul în România. Iată că și au cumpărat tot ce se putea cumpăra în jurul Institutului. Doar că belea peste pupăză — a rămas sediul central, ca un spin în ochi. Nici să-l cumperi, nici să-l demolezi. Se pare că cineva a pus la cale planul de a lăsa sediul fără acoperiș normal, mai știi — peste o perioadă clădirea va începe a se ruina, exact la fel ca și alte edificii lăsate de izbeliște.

Toată această fărădelege se derulează în plină zi și în ochii întregii societăți. Doar că nimănui nu-i pasă. Pentru actuala guvernare și aliații ei, în figura, conducerii Institutului, această indiferență le dă liber să ascundă, în continuare, schemele corupte.

Oleg Mantorovскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: