Democrații au transformat ședința Parlamentului într-un spectacol ieftin
РУС. MOLD.
» » Democrații au transformat ședința Parlamentului într-un spectacol ieftin

Democrații au transformat ședința Parlamentului într-un spectacol ieftin

4-10-2018, 13:03
Viziuni: 570
  
Versiunea de tipar   
Democrații au transformat ședința Parlamentului într-un spectacol ieftinVladimir Voronin l-a impus pe Andrian Candu să întrerupă ședința Parlamentului din cauza lipsei de cvorum
 
Joi, 4 octombrie, după dezbaterea în Parlament a agendei, Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a atras atenția președintelui Parlamentului, Andrian Candu, asupra încălcării Regulamentului, dat fiind că în sala de ședințe erau prezenți doar 34 de deputați.

Conform art. 38 al Regulamentului, ședințele Parlamentului sînt considerate deliberative doar în cazul în care la ședință participă majoritatea deputaților aleși. Președintele Parlamentului a fost nevoit să întrerupă ședința și să anunțe o pauză pentru cinci minute. Dar nici în timpul acestor cinci minute el n-a reușit să adune cvorumul necesar, deoarece deputații fracțiunii parlamentare majoritare nu și-au făcut apariția în sală.

După această zadarnică încercare a domnului Candu de a întruni un cvorum, Partidul Comuniștilor a decis să renunțe de a participa la «spectacolul ulterior», acesta fiind menit să ascundă indiferența și nepăsarea democraților. Comportamentul pe care-l au ei confirmă faptul că de hotărîrile lor nu depinde nimic, că totul se hotărăște în oficiul Partidului Democrat, iar înșiși deputații democrați sînt transformați într-o mașină de ridicat mîinile.

Pe lîngă asta, în cadrul ședinței din 4 octombrie a Parlamentului, majoritatea parlamentară încă o dată a demonstrat atitudinea plină de nepăsare față de deputații din alte fracțiuni. Nici una din cele mai mult de 20 de propuneri de pe agendă, acestea fiind făcute de fracțiunea Partidului Comuniștilor și de alte fracțiuni de opoziție, nu a fost acceptată. Bunăoară, comuniștii au cerut să fie organizate audieri în legătură cu circumstanțele care au condus la formarea unor datorii de către Compania de Stat «Air Moldova» și, ulterior, la privatizarea ei. De asemenea, deputații din partea PCRM au insistat asupra dezbaterii proiectului de lege privind reglementarea salariilor pentru lucrătorii dintr-un șir de instituții de stat. În cadrul înfăptuirii unui control de stat, PCRM a cerut să fie audiat raportul grupului de lucru despre proiectul privind Statutul neutralității permanente al Republicii Moldova. Dar și această propunere a fost ignorată de majoritatea parlamentară.

Reieșind din conținutul actualei agende, majoritatea parlamentară deloc nu se interesează de cele mai importante probleme ale societății noastre: de recuperarea miliardului furat, de irosirea patrimoniului de stat, de starea răului Nistru — principala sursă de apă a țării. În schimb, apără salariile extrem de mari, stabilite contrar legii, ale funcționarilor de stat, din cauza activității cărora cetățenii noștri plătesc tarife majorate neîntemeiat, prețuri exagerat de scumpe pentru medicamente și primesc pensii mici, iar tineretului îi este îngrădit accesul la studii.

SERVICIUL DE PRESĂ AL PCRMскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: