Replica PCRM cu privire la refuzul procurorului general de a se prezenta în Parlament cu raportul pe marginea anchetei vizavi de cea mai răsunătoare crimă în toată istoria Moldovei
РУС. MOLD.
» » Replica PCRM cu privire la refuzul procurorului general de a se prezenta în Parlament cu raportul pe marginea anchetei vizavi de cea mai răsunătoare crimă în toată istoria Moldovei

Replica PCRM cu privire la refuzul procurorului general de a se prezenta în Parlament cu raportul pe marginea anchetei vizavi de cea mai răsunătoare crimă în toată istoria Moldovei

2-10-2018, 13:26
Viziuni: 172
  
Versiunea de tipar   
Replica PCRM cu privire la refuzul procurorului general de a se prezenta în Parlament cu raportul pe marginea anchetei vizavi de cea mai răsunătoare crimă în toată istoria MoldoveiEi au încîlcit Moldova într-o densă pînză de păianjen a corupției absolute. Ei nu permit țării să se dezvolte, ei storc toată viața din această țară zilnic, la fiecare oră. Ei — păianjenii capabili să trăiască doar din contul statului pe moarte împreună cu cetățenii săi. Ei — regimul de la guvernare a cărui esență mîrșavă se reflectă atît de clar în istoria miliardului furat.
 
Probabil că nimeni nu mai are dubii referitoare la faptul că această hoție, incomensurabilă ca amploare și insolență, putea fi comisă exclusiv cu acceptul guvernării. Guvernarea a și devenit principalul beneficiar al acestui furt.

Vreți nume? Pur și simplu, uitați-vă la televizor. Fiecare mutră simpatică cu cravată de protocol este complice la furtul miliardului. Fiecare — nu merită să stea în fotoliile guvernamentale și parlamentare, ci la pușcărie. Însă, atît timp cît ei conduc statul, chiar și cel mai mic și modest triumf al justiției și dreptății nu este posibil.

Dintr-un simplu motiv. Pe banii furați a fost organizată o schemă de corupție fără precedent. Au fost cumpărați toți — deputați, care lipseau majorității parlamentare; membrii Guvernului; procurori și judecători, inclusiv, membrii Curții Constituționale; primari și consilieri locali.

Despre ce fel de anchetă a furtului miliardului se mai poate vorbi din moment ce din acești bani se achită salariile neoficiale ale reprezentanților tocmai celor structuri care trebuie să desfășoare aceste anchete. La drept vorbind, ei nici măcar nu ascund acest lucru. Săptămîna trecută, în ciuda opunerii lui Andrian Candu și fracțiuni Partidului Democrat, Parlamentul a votat pentru organizarea audierilor pe marginea anchetei «jafului secolului». La audieri a fost solicitat procurorul general, Eduard Harunjen, numit în această funcție cu ajutorul socialiștilor și pseudo-președintelui Dodon. Nu au trecut nici două zile că Harunjen, făcînd trimitere la «secretul anchetei» a refuzat să se prezinte în Parlament pentru audieri. Fapt prin care a încălcat, de fapt, legea.

Însă, procuratura statului împăinjinit nu trăiește după lege, ci după apelurile telefonice din oficiul partidului de la guvernare. Refuzul procurorului general de a se prezenta în Parlament cu raportul vizavi de desfășurarea anchetei pe marginea celei mai răsunătoare crime din istoria Moldovei, poate fi considerată o mărturie, o auto-deconspirare în corupere. Și corupt anume din acei bani care au fost furați din sistemul bancar.

În mare parte, Harunjen nu trebuie să vină în Parlament cu raport, ci cu ordin de arest și să înceapă de la prezidiu, unde stau cîțiva corupți vădiți. După care să încătușeze mai bine de jumătate din numărul deputaților și să treacă la Guvern. Ulterior, traseul procurorilor trebuie să treacă prin cîteva oficii partinice, începînd cu PDM. Însă, într-un stat capturat de păienjenirea corupției, niciun judecător nu va elibera un asemenea ordin.

Nimeni nu caută miliardul pentru că toți știu foarte bine unde este acesta și nimeni nu se va apuca să-l caue prin propriile buzunare.

Se apropie alegerile, iar păianjenii planifică să folosească o parte din miliardul furat pentru concerte, pomeni și coruperea alegătorilor. Ei scontează că li se va primi și asta. Cum să nu, doar lor le-au reușit toate! Ei sînt ferm convinși că bani lor murdari, furați de la popor, vor convinge oamenii să-i mențină la putere. Pentru a sugruma definitiv Moldova.

Astăzi, totul depinde doar de oameni. Pe de o parte — copeici, doar o mică parte din ceea ce s-a furat, iar pe de altă parte — debarasarea de mizerabila împăinjinire, dezvoltare, viață.

Oameni buni, fiți vigilenți!

PCRM.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: