Gol-goluț
РУС. MOLD.
» » Gol-goluț

Gol-goluț

19-11-2018, 11:04
Viziuni: 792
  
Versiunea de tipar   
Gol-goluțIgor Dodon a făcut totalurile celor doi ani de aflare în funcția de președinte (excluzînd sistările sale memorabile din funcție)
 
De facto, perioada aflării lui Dodon în fotoliul de președinte reprezintă o serie de trădări, minciuni și ipocrizie. Precum și plecăciuni profunde în fața guvernării și liderul acesteia...

Clar lucru, însuși «alesul de tot poporul» nu consideră așa. De aceea, în spotul video de șapte minute, încearcă din răsputeri să-și amintească despre realizările și succesele sale.

Îi iese cu greu pentru că nu există așa ceva. Și dacă nu există, se poate da frîu liber fanteziei și iată ce s-a primit: «Timp de doi ani de zile, președintele ales de popor a reușit să facă mai multe decît restul președinților în patru ani». Da-da, mai multe sesiuni fotografice, mai multe călătorii turistice, mai multe prostii...

«Doi ani, eu, în fiecare zi, am gîndit și am acționat în așa fel ca să fac viața oamenilor mult mai destoinică, pentru ca ei, să privească în viitorul țării noastre cu mai multă încredere», spune Dodon. Curios, oare unde l-au măcinat asemenea gînduri pe Igor Nicolaevici? În stațiunile de schi austriece? Sau pe plajele din Muntenegru? Raționalizînd în aceste și alte locații similare despre cum «să facă viața oamenilor mai destoinică», Dodon, în sfîrșit, a găsit soluția. În «mărturiile sale de pe Facebook» el a îndemnat moldovenii să se odihnească doar în Altai (sau în stațiunea de schi din Ucraina Bukovel — acum nu-mi mai amintesc). Aceasta va fi o odihnă pe măsură. «Alesul de tot poporul» nu și-a amintit despre salariile demne ale muncitorilor din țară — aceasta nu este o chestiune regală.

«În această perioadă, am avut sute de întîlniri cu cetățenii în raioanele și satele Moldovei», asigură Dodon. Din păcate, nu ne amintim denumirea acestor localități (poate doar Sadova), dar iată întîlniri cu cetățenii altor state (cetățeni aflați la putere) — da, au fost. Fapt pentru care Dodon nu se rușinează. În spot sînt demonstrate fotografii și imagini video ale lui Igor Dodon alături de președintele SUA Donald Trump, prim-ministrul Armeniei Nikol Pașinian, președintele Belarusului Alexandr Lukașenko, președintele Turciei Recep Erdogan, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică securitate Federica Mogherini, președintele Consiliului European Donald Tusk și alți politicieni. Cel mai mult a avut de «suferit» președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. În spotul lui Dodon, Putin apare de cinci ori. (Și, nu știu de ce nu sînt fotografii cu Dodon impus să aștepte patru ore în anticamera lui Putin de la Kremlin).

Însă, anume aceste fotografii reflectă TOATE realizările reale ale lui Dodon în funcția de președinte al Moldovei. Realizări care au contribuit doar la completarea albumului personal cu fotografii. Restul — sînt of-uri pentru lipsa de competențe, declarații goale și pompoase.

Lui Dodon nu i s-a părut important să treacă peste punctele programului său electoral din 2016. Reamintim că niciunul nu a fost realizat. În acest fel, Dodon a trădat alegătorii care au votat pentru el, care i-au acordat încredere. Timp de doi ani de zile, Dodon — dintr-un apărător al poporului (chiar dacă și formal) cum se prezenta înaintea alegerilor parlamentare — s-a transformat într-un baron supra sătul care abia de mai coboară la omul de rînd.

De asta este și mai scîrbos să auzi scîncelile referitoare la faptul că președintele nu are competențe. Pentru a înceta promovarea și decorarea judecătorilor lui Plahotniuc nu este nevoie de niciun fel de competențe speciale. Dar are oare Dodon nevoie de acest lucru? Aceasta este altă întrebare. Cum de n-ar lua la poponeață de la «partenerul mai mare».

Cred, totuși, că în orice caz, Moldova merită mai mult decît un «președinte» suspus oligarhului, acuzat de proxenetism, ucidere la comandă, uzurparea puterii.

Ivan Lecarev 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: