Taina tîrgului de Crăciun
РУС. MOLD.
» » Taina tîrgului de Crăciun

Taina tîrgului de Crăciun

17-01-2019, 11:47
Viziuni: 595
  
Versiunea de tipar   
Taina tîrgului de CrăciunCum s-a învrednicit guvernul democraților să facă bani de sărbători
 
Deja pentru al doilea an consecutiv, guvernul democraților amenajează «propriul» brad și organizează tîrgul de Crăciun. Toate acestea se fac, chipurile, doar pentru oameni, însă, așa cum arată practica — mai mult pentru ei.

De sărbători, democrații s-au învrednicit să acumuleze nu doar bonusuri preelectorale, dar și bani pe care i-au scurs din bugetul de stat în buzunarele rudelor și prietenilor lor. În 2017, pentru organizarea sărbătorilor s-a cheltuit 8 milioane de lei. Și în 2018, inițial, s-au alocat în acest scop surse în valoare de 8 milioane de lei, ulterior, însă, s-a constatat că suma nu este suficientă, iar Guvernul a alocat suplimentar încă 3 milioane de lei.

Evident, organizarea oricăror manifestații presupune și niște cheltuieli. Și pentru că s-au cheltuit banii statului, adică banii poporului, oamenii au dreptul să știe pe ce anume s-au cheltuit aceste sume. Jurnaliștii de la NewsMaker au făcut o solicitare în acest sens la Guvern, responsabilii de acolo, însă, au făcut trimitere la taina comercială.

La fel ca și anul trecut, de organizarea tîrgului de Crăciun s-a ocupat Î. S. Moldova-Concert din gestiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. La întrebarea jurnaliștilor, responsabilii din cadrul ÎS Moldova-Concert a refuzat să numească companiile care s-au preocupat de organizarea tîrgului. Clar lucru, taina este taină pentru toți. O lună de zile, timp în care a funcționat tîrgul, unde fluxul de potențiali cumpărători este necontenit — este o afacere chiar foarte profitabilă. Evident, nici pe departe nu toți agenții economici și-au putut amenaja un loc de comerț. Dar iată pentru fiii democraților Pavel Filip și Boris Golovin locurile de comerț au fost asigurate.

Jurnaliștii publicației Ziarul de Gardă au constatat că anul trecut, paza tîrgului de Crăciun a fost asigurată de compania de pază Argus-S, controlată de liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Timp de o lună, pentru serviciile oferite, agenția a încasat peste 481 mii de lei. În acest an, judecînd după toate, paza a fost asigurată de aceeași companie. Deocamdată, nu se știe cît au costat serviciile agenției în acest an. Taină comercială.

La deschiderea tîrgului de Crăciun au participat jumătate din numărul membrilor Guvernului, care au declarat ulterior că-și vor înainta candidaturile pentru viitoarele alegeri parlamentare. Și, evident, toate manifestațiile desfășurate de Guvern sînt însoțite permanent de lozincile PDM și fața liderului său incomparabil.

Natalia Lujina
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: