Furtuna din pahar
РУС. MOLD.
» » Furtuna din pahar

Furtuna din pahar

15-02-2019, 11:07
Viziuni: 1 024
  
Versiunea de tipar   
Furtuna din paharSocialiștii au inventat o nouă acțiune fictivă «protestul permanent»
 
Indiferent ce nu s-ar spune, dar Moldova este bogată în escroci, clovni și pseudo-apărători ai poporului. Ei bine, clar lucru că numărul oamenilor normali este mai mare, însă oamenii normali sînt ocupați în treburi serioase. În schimb, toate aceste mizerii se văd mai bine. Mai exact se aud mai bine. Pentru că sînt adunați în clacă și vociferează puternic.

La începutul săptămînii, Partidul Socialiștilor și-a mînat adepții și argații (de la 100 de lei și mai mult) la clădirea Comisiei Electorale Centrale.

Chipurile, slugile lui Plahotniuc, care stau acolo, intenționează să excludă formațiunea politică din cursa electorală. Și chiar (o Doamne!) au formulat o avertizare formală pe numele «alesului de tot poporul» Dodon cu privire la inadmisibilitatea desfășurării agitației în favoarea PSRM.

Așa cum au afirmat socialiștii, la protest s-ar fi adunat 10 mii de oameni, în opinia poliției — numărul protestatarilor a fost de 1500, iar trecătorilor li s-a părut că și mai puțini. În schimb au fost în exces de papă lapte fără treabă: Greceanîi și Bătrîncea, Țîrdea și Odințov, Novac și Vladimir Țurcan, Maxim Lebedinschi și Bolea. Și, evident, portavoce a «revoluției socialiste» Vanea Megafon, or, secretarul ideologic al PSRM, primarul ratat al Chișinăului — Ivan Ceban. Cu toții au strigat, au tunat și fulgerat în adresa «oligarhilor» fără de nume și «dictatorilor», s-au crucit că după venirea lor la putere, Moldova va ajunge și devansa America.

Ei bine, deocamdată, nu am ajuns și nici nu am devansat America. Iar în jur domnește doar haosul și dezordinea. Candidatul PSRM pe circumscripția uninominală Nr. 28, Vlad Bătrîncea a declarat că socialiștii vor decreta protest permanent și vor continua pînă cînd în Moldova nu se va stabili democrația. Iată aici secretarul executiv al PSRM nu are dreptate — democrație în țara noastră este. Mai mult ca atît, există chiar Partidul Democrat cu care colaborează cu succes socialiștii și votează împreună cu democrații pentru aprobarea legilor antipopulare în Parlament (inclusiv deputatul Bătrîncea). Ideea protestului permanent a fost inventată și promovată de participanții platformei civice OccupyGuguță, tot ei au propus inițierea socialiștilor în această acțiune. Ultimii au acceptat fără a sta mult pe gînduri.

În legătură cu acest fapt, una dintre sursele media moldovenești a menționat că Partidul Socialiștilor a fost acuzat, în repetate rînduri, de atribuirea unor idei și inițiative străine. În mod special, PSRM și-a atribuit majoritatea tezelor de program de la Partidul Comuniștilor, inclusiv, culoarea partinică roșie și simbolica de agitație a formațiunii.

Ce să-i faci dacă Dodon nu a reușit să atragă de partea sa foarte mulți membri din PCRM. Oameni creativi — și mai puțini. În mare parte este vorba despre activiști de talie medie ce contează pe o creștere rapidă în carieră. Ei nu pot propune nici idei noi, nici decizii noi, nici abordări originale. În schimb, aplică cu succes plagiatul.

Doar că nu este clar la ce le trebuie democraților excluderea socialiștilot din cursa electorală. Acest lucru este irațional, or, vorbind în limbaj socialist — «alogic». Oare în ultimii doi ani, PSRM nu a slugărit Partidul Democrat, nu a executat toate capriciile Păpușarului? Oare nu «socialiștii» au creat coaliții cu PDM în majoritatea consiliilor raionale? Oare nu ei au participat la modificarea Constituției cu scopul de a numi un procuror general loial lui Plahotniuc, au adoptat legi cu privire la amnistia fiscală, cu privire la introducerea duty-free pentru comercializarea combustibilului în aeroportul din Chișinău, au aprobat sistemul electoral mixt.

De asemenea, nici «distrugerea» lui Dodon de către Plahotniuc nu are niciun sens. Anume Dodon a desemnat judecătorii, ambasadorii și miniștrii controlați de «conducător», a promulgat legile «necesare».

Ceva mai devreme, a ajutat Alianța să se mențină la guvernare, votînd pentru Timofti. De ce anume astăzi să fie distruși cei care îndeplinesc absolut toate comenzile? Și, în sfîrșit, electoratul socialiștilor va trece imediat la Partidul Comuniștilor — democrații nu pot să nu înțeleagă acest lucru. Și atunci — sfîrșitul. Cu ăștia nu te poți înțelege.

PDM și Partidul Socialiștilor sînt frați gemeni și, evident, aliați. Așa că insinuarea despre excluderea PSRM din cursa electorală este încă o acțiune PR a «dodoniștilor».

Iar poveștile socialiștilor despre «miile de aliați care au reacționat la îndemnurile formațiunii politice», la fel, miroase a profanare. Unde erau acești aliați și de ce nu au ieșit la Parlament atunci cînd Dodon era suspendat din funcție pe cîteva minute? De cinci ori nu au ieșit. Oare nu pentru că nu li s-a propus plată în roz? Or, lui Dodon îi plac aceste suspendări? În principiu, de ce nu? Asta doar implică lipsă de responsabilitate, care, de rînd cu flecăreala și hoția din bugetul statului, constituie esența existenței curcanice.

Socialiștii au pierdut susți¬nerea de altă dată a electoratului și acesta nu este un secret pentru nimeni. Și ei conștientizează acest lucru. Totodată, ei înșiși se fac vinovați de această situație. Așa că nu oglinda e de vină dacă mutra este strîmbă.

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: