S-o ștergi la timp
РУС. MOLD.
» » S-o ștergi la timp

S-o ștergi la timp

1-03-2019, 12:39
Viziuni: 881
  
Versiunea de tipar   
S-o ștergi la timpGuvernul Pavel Filip lasă Moldova într-o datorie record
 
După ce a făcut tot felul de dănănăi în funcția de prim-ministru, Pavel Filip a decis să se facă deputat. Corect. Cel mai important lucru în toată această afacere este să ștergi la timp putina pînă cînd legea nu a pus mîna pe tine.

Numit în funcția de premier în toiul nopții, imediat după accederea la putere, Pavel Filip a promis să îmbunătățească viața moldovenilor în cel mai scurt timp. După cum se știe, promisiunile sînt așteptate timp de trei ani de zile. Trei ani au trecut, însă, noi — cei care locuim în Moldova, nu am observat careva îmbunătățiri. Frumoasele promisiuni așa și au rămas doar promisiuni, iar viața noastră a ajuns să fie deplorabilă. Este adevărat că presa guvernamentală informează cu insistență cetățenii moldoveni despre succesele fenomenale ale Guvernului. În același timp, se știe foarte bine că noi avem două vieți — una peste geam și alta — în televizor.

Simțindu-se monopoliști absolut necontrolați și privați de răspundere juridică, furnizorii de apă, gaz, energie electrică, căldură — «Apă Canal», «Termocom», «Fenosa», «Moldova gaz» — ale căror pofte incomensurabile și lăcomie au întrecut orice limite, și-au pierdut orice rușine și lună de lună sărăcesc consumatorii eliberîndu-le facturi cu sume fantastice.

Guvernul, însă, nu atrage nicio atenție acestor hoți la drumul mare, ba dimpotrivă, îi încurajează la toate aceste fărădelegi. În acompanierea gălăgiei informaționale televizate. În același timp, la sfîrșitul lunii ianuarie 2019, datoria de stat a Moldovei a constituit 52,2 miliarde de lei, majorîndu-se timp de o lună cu 215 milioane de lei. Acest indicator a constituit un record absolut pentru ultimii ani. Totodată, cota datoriei de stat în PIB s-a redus de la 27,4 %, la sfîrșitul anului 2018, pînă la 25,1 % la sfîrșitul lui ianuarie 2019.

Putem răsfoi și alte pagini ale «istoriei de succes» a lui Pavel Filip și Guvernului său. În concesiunea firmei offshore Frontera Resources LTD au fost oferite 40 la sută din teritoriul țării pentru un termen de 50 de ani. Compania românească Transgaz a instaurat controlul asupra activului strategic — gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, cumpărînd compania Vestmoldtransgaz, cu 8,8 milioane de euro. 
 
Miliardul furat a fost pus pe umerii cetățenilor, la solicitarea FMI a fost majorată vîrsta de pensionare, s-au vîndut pe mai nimic VictoriaBank și Moldova-Agroindbank, au fost lichidate circa 2500 de întreprinderi, teritoriul Stadionului Republican a fost dăruit Ambasadei SUA. Șirul este interminabil. În oricare altă țară, pentru nici jumătate din toate aceste «afaceri» cineva ar fi trebuit să facă pușcărie. Însă, Moldova capturată are un cu totul alt specific. Aici e ca la Saltîkov-Ședrin: «Nu sînt pasibil instanței, de aceea, sper să mai slujesc».

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: