Trădarea – un fapt greu de îndreptățit
РУС. MOLD.
» » Trădarea – un fapt greu de îndreptățit

Trădarea – un fapt greu de îndreptățit

21-05-2019, 23:30
Viziuni: 206
  
Versiunea de tipar   
Trădarea  – un fapt greu de îndreptățitUn membru al PCRM este ales președinte al organizației raionale a PDM.
 
Fără a ieși din rîndurile PCRM, președintele raionului Dubăsari, Grigori Policinschi, a preluat conducerea organizației raionale a PDM.

Acum doi ani, președintele raionului Dubăsari, prim-secretarul comitetului raional Dubăsari al PCRM, Grigori Policinschi, a fost pus sub stare de arest.

Ce-i drept, mai tîrziu el a fost eliberat. Dar dosarul penal pornit în temeiul abuzului de serviciu și pricinuirea unui prejudiciu statului a rămas. Ca timp de doi ani să fie folosit pentru a-l influența. El era amenințat cu o pedeapsă de privare de libertare pentru un termen de 16 ani. E o pedeapsă serioasă, care presupune că infracțiunile comise de Policinschi sunt deosebit de grave.

Atunci, PCRM a reacționat dur la acțiunile întreprinse de autorități în privința conducătorului uneia dintre cele mai mari organizații teritoriale a partidului. Comuniștii au calificat cauza penală pornită împotriva lui Gheorghi Policinschi drept o tentativă de răfuială politică și de presiune asupra politicianului indezirabil. Și se părea că Policinschi rezistă: în situația dată, el n-a ieșit din rîndurile partidului, deși ulterior a renunțat la funcția de prim-secretar.

Și iată că, pe neașteptate, agențiile de știri au aflat noutatea că el a preluat conducerea organizației Partidului Democrat din raionul Dubăsari. Și a devenit clar: presiunile aplicate asupra lui și-au făcut treaba. A rămas un detaliu picant. Vorba e că Grigori Policinschi continuă să fie membru al Partidului Comuniștilor. Procedura de excludere pentru trădare comuniștii de la Dubăsari o vor iniția în viitorul apropiat. Dar Moldova nu a mai cunoscut pînă acum un precedent cînd membrul unui partid se află la conducerea organizației altei formațiuni politice.

Încă un moment: e de înțeles Partidul Democrat e cel care a inițiat urmărirea penală a lui Policinschi. Vă amintim că acesta era amenințat de o privațiune de libertate pentru 16 ani. Și,poftim, iată că acest partid i-a încredințat unui potențial criminal conducerea uneia dintre organizațiile sale! 

Grigori Policinschi este o figură bine cunoscută în raion. Dar succesele lui politice  sunt în întregime meritul ex-președintelui Vladimir Voronin, care întotdeauna a acordat raionului Dubăsari o atenție deosebită.  Acest raion situat în apropiere nemijlocită de Zona de Securitate întotdeauna a fost finanțat într-un mod aparte. În teritoriul lui erau direcționate multe investiții, iar în localitățile lui realizate proiecte de infrastructură și sociale de mari proporții. Ceea ce a făcut ca autoritatea lui Policinschi să crească. Pînă la urmă, el a început să creadă că respectivul succes se datorează propriului merit și s-a transformat într-un mic Napoleon. Apoi, sub presiunea unor cauze penale, „a crescut mare” și a căzut de acord să fie conducător al secției raionale a Partidului Democrat.

Cum se spune, să-l judece alegătorii și Domnul. El și nu altcineva urmează să hotărască cu ce sentimente va privi în ochii tovarășilor pe care i-a trădat și mulți dintre care, la fel ca și dînsul, au fost supuși unor presiuni, unii, se prea poate, la presiuni și mai mari, însă n-au cedat în fața lor.

Problema e alta: pînă la ce nivel de josnicie poate coborî Partidul Democrat, care transformă oameni cumsecade în lepădături? Cîte cauze penale vor mai fi pornite împotriva președinților de raioane, a primarilor din sate în scopul ca ei, pînă la urmă, să ajungă membri ai așa-numitei echipe, dar în esența ei bandă a lui Plahotniuc? Cîte destine de om vor mai fi schilodite? Cîte trădări necinstite vor mai avea loc? Și cît timp noi, întreaga Moldovă și tot poporul, vom mai răbda guvernarea mafiotă, care folosește după bunul plac procuratura țării ca pe un ciomag pentru nimicirea omenescului din oameni?!

Serviciul de presă al PCRM
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: